|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:46
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
tofadam írta: Ez alá a talaj alá kell egyébként táptalaj? Vagy ez is aktív mint a tropicáé? Csak mert új akváriumot rendeztem be amibe az előzőből kivett viszont valószínűleg kimerült tropica talaj került plusz az istábol 2 liter. Nyomkodjak le esetleg aquaplant tabit?
Tapatalkkal küldve az én E5823 eszközömről Minden aktív talaj alá kell táptalaj (már ha növényt is ültetsz bele ), teljesen mindegy, hogy az agyagos talajnak van-e tápanyag tartalma. Nem helyettesíti egyik a másikat, ezek együtt működnek. Az aquaplant tabi kb semmire sem jó, inkább a tropica kapszuláit javasolnám, esetleg ada multi bottomot, bár annak elég borsos az ára.
2017. február 22., szerda 6:44 |
|
|
tofadam
|
Ez alá a talaj alá kell egyébként táptalaj? Vagy ez is aktív mint a tropicáé? Csak mert új akváriumot rendeztem be amibe az előzőből kivett viszont valószínűleg kimerült tropica talaj került plusz az istábol 2 liter. Nyomkodjak le esetleg aquaplant tabit?
Tapatalkkal küldve az én E5823 eszközömről
|
2017. február 21., kedd 23:23 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: stevbig írta: Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnap ismét nekifogok egy garnélás (CRS, CBS) akváriumnak! Ezt most nagyon leakarom egyszerűsíteni, mert amikor bonyolítom akkor mindig kudarc a vége! Tehát egy 25L. akvárium egy akasztós szűrővel amibe megpróbálok egy kis biológiai szűrőanyagot beletuszkolni egy 11W-os világítással! A kérdésem a következő lenne: találtam a garázsban egy zacskó Ista ph 5,5 talajt, szerintetek ez jó lenne? Nem tolja valóban nagyon le a PH-t, ami káros a garnélákra? Hozzá teszem sima low-tech lesz, tehát semmi +CO2! Csak azért kérdezem mert sajnos egy pár csapatot már át küldtem az örök garnéla mezőkre ! Szerintem rendezd be az akváriumot és fél ozmó vízzel "járasd " egy -két hétig . Addig a talaj is "szelídül " . és biztosan jó lesz .- Köszönöm! Nagy rendezés nem lesz egy kis fa mohásítva!
|
2015. szeptember 19., szombat 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevbig írta: Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnap ismét nekifogok egy garnélás (CRS, CBS) akváriumnak! Ezt most nagyon leakarom egyszerűsíteni, mert amikor bonyolítom akkor mindig kudarc a vége! Tehát egy 25L. akvárium egy akasztós szűrővel amibe megpróbálok egy kis biológiai szűrőanyagot beletuszkolni egy 11W-os világítással! A kérdésem a következő lenne: találtam a garázsban egy zacskó Ista ph 5,5 talajt, szerintetek ez jó lenne? Nem tolja valóban nagyon le a PH-t, ami káros a garnélákra? Hozzá teszem sima low-tech lesz, tehát semmi +CO2! Csak azért kérdezem mert sajnos egy pár csapatot már át küldtem az örök garnéla mezőkre ! Szerintem rendezd be az akváriumot és fél ozmó vízzel "járasd " egy -két hétig . Addig a talaj is "szelídül " . és biztosan jó lesz .-
2015. szeptember 19., szombat 19:51 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnap ismét nekifogok egy garnélás (CRS, CBS) akváriumnak! Ezt most nagyon leakarom egyszerűsíteni, mert amikor bonyolítom akkor mindig kudarc a vége! Tehát egy 25L. akvárium egy akasztós szűrővel amibe megpróbálok egy kis biológiai szűrőanyagot beletuszkolni egy 11W-os világítással! A kérdésem a következő lenne: találtam a garázsban egy zacskó Ista ph 5,5 talajt, szerintetek ez jó lenne? Nem tolja valóban nagyon le a PH-t, ami káros a garnélákra? Hozzá teszem sima low-tech lesz, tehát semmi +CO2! Csak azért kérdezem mert sajnos egy pár csapatot már át küldtem az örök garnéla mezőkre !
|
2015. szeptember 19., szombat 18:08 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
papó írta: Beni írta: dexkill írta: Mi a véleményetek: corydorasok és helena-k akváriumába tenném ezt a talajt. Vajon a cory-k alatt mennyire iszapolódna, mennyire kevernék fel? A helenák szeretik a homokos részeket, szeretik beásni magukat. Jól éreznék magukat az agyagos talajon? (Légyszi ne növényes szemmel nézzétek, hanem "halas" szemmel ) Picit nagyobb szemcseméretű homok jobb szerintem, ami már elég nagy ahhoz, hogy gyorsan lesüllyedjen. Saccra 0,5 mm felett már jó lehet. Valóban 0,5 és 1, 2 közötti az "igazi " Köszi Mindkettőtöknek! Inkább csinálok két akváriumot, egyet rostált kaviccsal (1-2,5 mm) a halaknak, egyet pedig homokkal a csigáknak Nagyon fogy a hely az állványon... ejnye-bejnye
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. június 8., hétfő 21:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Beni írta: dexkill írta: Mi a véleményetek: corydorasok és helena-k akváriumába tenném ezt a talajt. Vajon a cory-k alatt mennyire iszapolódna, mennyire kevernék fel? A helenák szeretik a homokos részeket, szeretik beásni magukat. Jól éreznék magukat az agyagos talajon? (Légyszi ne növényes szemmel nézzétek, hanem "halas" szemmel ) Picit nagyobb szemcseméretű homok jobb szerintem, ami már elég nagy ahhoz, hogy gyorsan lesüllyedjen. Saccra 0,5 mm felett már jó lehet. Valóban 0,5 és 1, 2 közötti az "igazi "
2015. június 8., hétfő 21:12 |
|
|
Beni
Csatlakozott: 2014. december 28., vasárnap 21:57 Hozzászólások: 56 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
dexkill írta: Mi a véleményetek: corydorasok és helena-k akváriumába tenném ezt a talajt. Vajon a cory-k alatt mennyire iszapolódna, mennyire kevernék fel? A helenák szeretik a homokos részeket, szeretik beásni magukat. Jól éreznék magukat az agyagos talajon? (Légyszi ne növényes szemmel nézzétek, hanem "halas" szemmel ) Picit nagyobb szemcseméretű homok jobb szerintem, ami már elég nagy ahhoz, hogy gyorsan lesüllyedjen. Saccra 0,5 mm felett már jó lehet.
|
2015. június 8., hétfő 20:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dexkill írta: Mi a véleményetek: corydorasok és helena-k akváriumába tenném ezt a talajt. Vajon a cory-k alatt mennyire iszapolódna, mennyire kevernék fel? A helenák szeretik a homokos részeket, szeretik beásni magukat. Jól éreznék magukat az agyagos talajon? (Légyszi ne növényes szemmel nézzétek, hanem "halas" szemmel ) Halas szemmel nem használnám , maradnék a kvarchomoknál .
2015. június 5., péntek 19:58 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Mi a véleményetek: corydorasok és helena-k akváriumába tenném ezt a talajt. Vajon a cory-k alatt mennyire iszapolódna, mennyire kevernék fel? A helenák szeretik a homokos részeket, szeretik beásni magukat. Jól éreznék magukat az agyagos talajon? (Légyszi ne növényes szemmel nézzétek, hanem "halas" szemmel )
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. június 5., péntek 19:31 |
|
|