Szerző |
Üzenet |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nekem a ládában lévő kövek is nagyon ""hazai sziklakerthez" való köveknek tünnek, mitöbb mészkőnek...de egy próbát megérnek, végülis ha egy kicsit keményítik a vizet még nem a világ vége..
|
2017. április 7., péntek 19:30 |
|
|
Yetee
Csatlakozott: 2017. április 6., csütörtök 11:18 Hozzászólások: 10
|
Yetee írta: SlyChocolate írta: Tiszteletem. Mielőtt megkeresed az összes köves topicot egy kis ecet tesztet is tehetsz ezekkel a mészkövekkel... Esetleg? MészkőRendben és köszönöm! Egy ecet tesztet még megpróbálok. Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről Megcsináltam a sósav tesztet. Az első képen látható kövek szépen pezsegtek így azokat kihagyom. A második képen látható kövek(ládában) viszont nem pezsegket. Köszönöm a segítséget. Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről
|
2017. április 7., péntek 17:18 |
|
|
Yetee
|
SlyChocolate írta: Tiszteletem. Mielőtt megkeresed az összes köves topicot egy kis ecet tesztet is tehetsz ezekkel a mészkövekkel... Esetleg? MészkőRendben és köszönöm! Egy ecet tesztet még megpróbálok. Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről
|
2017. április 6., csütörtök 19:00 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Tiszteletem. Mielőtt megkeresed az összes köves topicot egy kis ecet tesztet is tehetsz ezekkel a mészkövekkel... Esetleg? Mészkő
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2017. április 6., csütörtök 18:56 |
|
|
Yetee
|
JANNUS333 írta: A nem ajánlott kategória...ezek mészkő tartamúak...no meg annyira nem is néznek ki jol az akiban.. Köszönöm a gyors választ, akkor kerülöm ezeket a fajtákat. Kutatok tovább... Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről
|
2017. április 6., csütörtök 18:54 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A nem ajánlott kategória...ezek mészkő tartamúak...no meg annyira nem is néznek ki jol az akiban..
|
2017. április 6., csütörtök 18:52 |
|
|
Yetee
|
Sziasztok, még kezdő vagyok az akvarisztika területén, ezért a kérdésem az lenne, hogy a képeken látható köveket/sziklákat felhasználhatom-e az akváriumba? Savtesztet még nem nétztem, mert sajna nincs itthon sósav. Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről
|
2017. április 6., csütörtök 18:39 |
|
|
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
Mexx2 írta: kmisi írta: Húha... kezd némi zavar támadni a fejemben. Teljesen idegen tudományterület számomra a kőzettan. Látványra szép a színe, textúrája és nekem ennyi.
Mint laikus, ha jól értem számunkra az a fontos, hogy mennyi ásványi anyag oldódik ki belőle az általunk használt víz hatására? Teszteld le, hogy az általad válogatott kövek mennyire keményítik a vizet. Dobd bele őket egy vödörbe és mérd a vizet rendszeresen. Mivel hajt a kíváncsiság kipróbálom. Lágy vízbe dobok egy darabot TDS mérő van, azzal nem okoz problémát a napi mérés. CO2 adagolás mellett is lehetne tesztelni, úgy biztos más lenne a mért érték. Erre sajnos nincs lehetőségem.
|
2016. február 16., kedd 13:22 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kmisi írta: Húha... kezd némi zavar támadni a fejemben. Teljesen idegen tudományterület számomra a kőzettan. Látványra szép a színe, textúrája és nekem ennyi.
Mint laikus, ha jól értem számunkra az a fontos, hogy mennyi ásványi anyag oldódik ki belőle az általunk használt víz hatására? Teszteld le, hogy az általad válogatott kövek mennyire keményítik a vizet. Dobd bele őket egy vödörbe és mérd a vizet rendszeresen.
_________________ K.Tamás
|
2016. február 16., kedd 12:50 |
|
|
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
Húha... kezd némi zavar támadni a fejemben. Teljesen idegen tudományterület számomra a kőzettan. Látványra szép a színe, textúrája és nekem ennyi.
Mint laikus, ha jól értem számunkra az a fontos, hogy mennyi ásványi anyag oldódik ki belőle az általunk használt víz hatására?
|
2016. február 16., kedd 9:16 |
|
|