Szerző |
Üzenet |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Sziasztok barkácsmesterek! Tudna valaki segíteni egy rövid leírás erejéig a ki és befolyók formai kialakításával kapcsolatban? Minden lépés érdekel de leginkább a beömlő végének a kialakítása , kitágítása , mivel adhatnám meg a formáját ? Előre is köszönöm mindenkinek az ötleteket !
2013. február 27., szerda 19:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
attila978 írta: Ok. Köszönöm. Legalább 1 méter kéne. Mennyi lesz és mikor mehetek érte? eheim 2213-ashoz való méretbe. Szólok Atti .
2013. január 3., csütörtök 19:12 |
|
|
attila978
Csatlakozott: 2011. szeptember 10., szombat 20:25 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Ok. Köszönöm. Legalább 1 méter kéne. Mennyi lesz és mikor mehetek érte? eheim 2213-ashoz való méretbe.
|
2013. január 3., csütörtök 12:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
attila978 írta: Légyszives válaszoljatok nekem is. attila978 írta: Én is szeretnék ilyesmi csöveket csinálni, de. Hol lehet kapni és milyen árba. Szoboszló - Debrecen környékén. Rendelek csövet és majd átadok belőle. OK ?
2013. január 2., szerda 21:23 |
|
|
attila978
Csatlakozott: 2011. szeptember 10., szombat 20:25 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Légyszives válaszoljatok nekem is. attila978 írta: Én is szeretnék ilyesmi csöveket csinálni, de. Hol lehet kapni és milyen árba. Szoboszló - Debrecen környékén.
|
2013. január 2., szerda 21:20 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszi Tomi.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. december 31., hétfő 22:15 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
SlyChocolate írta: T.Tamás30 írta: SlyChocolate írta: Az akril csöveket mivel célszerű ragasztani? A cyánakrilátos pillanatragasztó vagy inkább a jól ismert F-BS? Vagy vannak kimondottan plexi ragasztók,amik víztisztára kötnek,és nem opálosítják el az anyagot.A cianoakrilátos ragasztóknak van egy rossz tulajdonságuk,hogy megoldják a müa anyagok felületét és úgy kötik össze őket.Legalább is amikkel én találkoztam. Bent a cégnél használnak is ilyen ragasztót,ha jól rémlik Acrifix termék. Tudnál esetleg ajánlani konkrét márkát? Drágák ezek a plexiragasztók, illetve a vízben mennyire bírják a kiképzést? http://www.muanyag.hu/ragasztoanyag_acrifix-22/hun/
|
2012. december 31., hétfő 22:08 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
patzu írta: N-emy írta: Elárulok egy titkot : kloroform . Ez az oldószere a legtöbb acryl és plexi anyagnak. Amennyiben a két összeragasztandó darab jól illeszkedik egymáshoz akkor elegendő , ha közé van futtatva a kloroform. Pár másodperc alatt össze is ragad. A sűrűbb ragasztóhoz, ami a nagyobb hézagok beragasztásához kell, ue. a ragasztó kell, csak kicsit besűrűsítve. Kevés kloroformban feloldunk plexi vagy acryl töredékeket, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget, ezzel a masszával már könnyedén kialakíthatjuk a ragasztást és ugyanolyan víztiszta marad száradás után is. Figyelmesen dolgozzatok a kloroformmal, mert levegő (O2) és fény hatására sósav és foszgén keletkezik ami erősen mérgező! Etanol hozzáadásával stabilizálható.(0,5-1 %) Köszi, hogy figyelmeztettél minket. Ezt az etanolos stabilizálást, hogy kell csinálni? Ekkor nem keletkezik mérgező anyag?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. december 31., hétfő 21:48 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
patzu írta: Figyelmesen dolgozzatok a kloroformmal, mert levegő (O2) és fény hatására sósav és foszgén keletkezik ami erősen mérgező!
Főleg akkor ,ha még be is alszol közben , mivel régebben altatószerként is használatos volt. Manapság erre már nem használják pont a fentiekben is említett egészségkárosító hatása miatt. Megjegyzem, a beszerzése sem egyszerű .
|
2012. december 31., hétfő 11:44 |
|
|
patzu
Csatlakozott: 2011. augusztus 31., szerda 21:02 Hozzászólások: 127
|
N-emy írta: Elárulok egy titkot : kloroform . Ez az oldószere a legtöbb acryl és plexi anyagnak. Amennyiben a két összeragasztandó darab jól illeszkedik egymáshoz akkor elegendő , ha közé van futtatva a kloroform. Pár másodperc alatt össze is ragad. A sűrűbb ragasztóhoz, ami a nagyobb hézagok beragasztásához kell, ue. a ragasztó kell, csak kicsit besűrűsítve. Kevés kloroformban feloldunk plexi vagy acryl töredékeket, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget, ezzel a masszával már könnyedén kialakíthatjuk a ragasztást és ugyanolyan víztiszta marad száradás után is. Figyelmesen dolgozzatok a kloroformmal, mert levegő (O2) és fény hatására sósav és foszgén keletkezik ami erősen mérgező! Etanol hozzáadásával stabilizálható.(0,5-1 %)
|
2012. december 31., hétfő 10:25 |
|
|