Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó hosszú idő után újra egy akvarisztikai diy átalakítás. Mivel az egyik ody lámpám elektronikus előtétje tönkre ment. Illetve a fénycsövek is már jó ide bőven-bőven megérettek a cserére, matekoltam egy kicsit. Úgy döntöttem áttérek a ledszalagokra, amik ma már sokkal jobb minőségűek mint pár éve voltak. Egy kis okosság ha ody lámpa akkor mivel por szórt a felülete ezért nem igen maradnak meg rajta a led szalagok. Én palmatex ragasztóval egyszerűen, stabilan tettem fel a helyükre. Növényes akvarisztikában még csak 4000K-est használtam eddig ami nagyobb fényerejű szalag volt azt imádták a növények de sajna az algák is. Jelenleg lámpánként 108 (2*54) centi 6000K, 14,4 watt/m és 54 centi növényes 4:1 (piros/kék led) arányú szalag lett beszerelve. Valamivel kevesebb most a fényem mint annó 4db új T5-ös 24 wattos cső esetén volt. Viszont ez bármikor növelhető hiszen bőven van tartalék a tápokban. Még azon filozok, hogy tegyek-e még egy-egy plant szalagot a lámpákba, szerintetek? Képek:
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2020. december 20., vasárnap 22:12 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jut eszembe volt még egy nagy projectem ebben a hónapban a bringa lámpa fényének erősítése, növelése. Kicseréltem az 1wattos ledeket 3watosakra illetve bekerült egy DC-DC konverter is a körbe. Annó így nézet ki a dolog: http://www.akvaforum.hu/csinald-magad-barkacs-megoldasok/csinald-magad-diy-a-gyari-helyett-t223-60.html#p20303Ez lett most tovább fejlesztve... Amit eredetileg csináltam nem volt jó mert egyrészt kicsik voltak a ledek (1watt). Másrészt egy fontos dolgot nem vettem figyelembe aksiról megy a világítás. Aminek a kapocsfeszültsége folyamatosan csökken ahogy merül az aksi. Mivel első körben fix előtét ellenállásokat alkalmaztam így hamar csak pislákoltak a ledek a lámpában. Hisz azok a fullra töltött aksik feszére voltak méretezve. Egy ment szólóban 2-2 sorba kötve egy-egy előtét ellenállással, most mind azonos tápról külön kapcsolókról megy. A mostani DC konverterrel a kimeneti feszt fixen lehet tartani. Az aksik 7.4-esek fullra töltve 8.1-8.2 voltot adnak le. Itt lett belőve a kimeneti 3.3 volt amit most 7.5 voltra merülve is tartja. Szóval jó vétel volt a cucc. A másik fontos dolog a lencsék lecserélése kisebb nyitás szögűekre. Az eddigi 60°-ak 15°-okra lettek kicserélve. Így sokkal kevesebb a szórt fény sokkal jobban látom az utat előttem. Akkor pár kép az átalakításról...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. október 23., péntek 6:50 |
|
|
SlyChocolate
|
|
2015. október 22., csütörtök 5:05 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: Na jó .. akinek van 6-os rézdrótja .. Vigyek?
|
2015. október 18., vasárnap 4:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Na jó .. akinek van 6-os rézdrótja ..
2015. október 17., szombat 21:09 |
|
|
SlyChocolate
|
Hoppá több mint egy éve nem írtam ide...hmmm Na de most pótolom.... Egy kis Ody tuning...6-os rézdróttal kiemelve a pilács. És akkor a képek:
|
2015. október 17., szombat 20:43 |
|
|
SlyChocolate
|
A héten megcsináltam egy régi vágyam, éjjeli kis fényerejű pilácsot az akva fölé. Ezt is mint mindent időkapcsoló kapcsolja. Pár perccel a HQI lekapcsolása előtt indul és 23:00-ig megy... Tök jó sejtelmes fény van tőle a szobában mint a dugaljba dugható éjjeli pilácsoknak. Pár kép a cuccról: Kapott hűtést is a lom némi PC-s VGA memó hűtőbordák személyében... És akkor a vizuálisan a mini fény... A nagy lámpa mögött a kicsi:
|
2014. július 19., szombat 22:05 |
|
|
Matyi
|
papó írta: A rozsdamentes nem lenne csúnya..sőt.
Ugye ugye. Kicsit elgondolkodtatót azért. Még van két szaki akit megpróbálok hátha azoknak sikerül meghajlítani kb ezekre a méretekre a csövet. Ha sikerül legyártatnom (olcsón) biztos hogy jelzem
|
2014. április 18., péntek 21:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Matyi írta: papó írta: Szilikon gumi van benne , de sajnos nem volt aki víztisztát készítsen , ezért lett piros , de hidd el nem rossz élőben. Sajnos ez a változat csak 13 as ban van készen. De minden üvegünk van minden méretben ugyan abban az árban , csak valamiért nincs nyitva a neten. Szerintem még várok az üveg vásárlásával. Megpróbálom valami szép matt rozsdamentes anyagból kivitelezni ezeket, már csak azért is mert ez ritkának mondható. Nekem valahogy tetszik a fém ridegsége és vele a kontraszt is amit kelt, aztán idővel biztos megunom és lecserélem üvegre. Ez lenne az elképzelésem. A befolyó végét szintén bevagdalnám vagy egy gumis rozsdamentes szűrővédőt raknék rá. A rozsdamentes nem lenne csúnya..sőt.
2014. április 18., péntek 21:22 |
|
|
Matyi
|
papó írta: Szilikon gumi van benne , de sajnos nem volt aki víztisztát készítsen , ezért lett piros , de hidd el nem rossz élőben. Sajnos ez a változat csak 13 as ban van készen. De minden üvegünk van minden méretben ugyan abban az árban , csak valamiért nincs nyitva a neten. Szerintem még várok az üveg vásárlásával. Megpróbálom valami szép matt rozsdamentes anyagból kivitelezni ezeket, már csak azért is mert ez ritkának mondható. Nekem valahogy tetszik a fém ridegsége és vele a kontraszt is amit kelt, aztán idővel biztos megunom és lecserélem üvegre. Ez lenne az elképzelésem. A befolyó végét szintén bevagdalnám vagy egy gumis rozsdamentes szűrővédőt raknék rá.
|
2014. április 18., péntek 21:10 |
|
|