Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Mexx2 írta: Multis írta: Mexx2 írta: Szoktad szellőztetni őket? Ha igen milyen időközönként. Reggel és este szellőztetem kb. 10-15 percre... Ennyi idő alatt már legalább félig nyitva kéne lennie a fedőnek. Most kb. 10 centi rést hagytam hátha még menthető a dolog... Tapatalk 2-vel küldve az én ST25i-ről
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. augusztus 11., hétfő 10:40 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: Mexx2 írta: Szoktad szellőztetni őket? Ha igen milyen időközönként. Reggel és este szellőztetem kb. 10-15 percre... Ennyi idő alatt már legalább félig nyitva kéne lennie a fedőnek.
_________________ K.Tamás
|
2014. augusztus 11., hétfő 5:15 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Mexx2 írta: Szoktad szellőztetni őket? Ha igen milyen időközönként. Reggel és este szellőztetem kb. 10-15 percre...
|
2014. augusztus 10., vasárnap 18:44 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szoktad szellőztetni őket? Ha igen milyen időközönként.
_________________ K.Tamás
|
2014. augusztus 10., vasárnap 18:27 |
|
|
Multis
|
Nem túl jó hírekkel jelentkezem. A növények szépen sorban elkezdtek barnulni, elrohadni. Pedig szépen megindultak, de valami miatt feladták / feladják a harcot.Sajnos most úgy néz ki a dolog, hogy ez most nem jött össze. Na de sebaj még próbálkozni fogok vele a későbbiekben... Pár kép a mostani állapotról...
|
2014. augusztus 10., vasárnap 15:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a Monte Carlo levelei elkezdtek picit barnulni, mintha rohadna vagy csak a régi leveleket dobja el - mert hozott jópár új hajtást? Az egyik tő Ludwigia Repens feladta a harcot és elrohadt.Vajon ez mitől lehet?Esetleg nem kapnak elég tápanyagot?Ha minden nap nyomnék 0, ... ml tápot a talajba ami ugye valamennyire vizes az ne lenne jobb minthogy a locsoló vizbe tenném?Holnap mutatok pár képet... Milyen meleg a vized ?
2014. augusztus 1., péntek 19:02 |
|
|
Multis
|
Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a Monte Carlo levelei elkezdtek picit barnulni, mintha rohadna vagy csak a régi leveleket dobja el - mert hozott jópár új hajtást? Az egyik tő Ludwigia Repens feladta a harcot és elrohadt.Vajon ez mitől lehet?Esetleg nem kapnak elég tápanyagot?Ha minden nap nyomnék 0, ... ml tápot a talajba ami ugye valamennyire vizes az ne lenne jobb minthogy a locsoló vizbe tenném?Holnap mutatok pár képet...
|
2014. július 31., csütörtök 20:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Persze tehetsz egy kis tápot , semmi rosszat nem idézel elő vele. Locsoló vízbe vagy a tálba tegyem inkább?Mennyit tegyek?Napi vagy heti szinten adagoljam? A locsoló vízbe tedd , de egy laza oldatot készítenék az akváriumhoz való tápsóhoz hasonló töménységben. Úgyis minden nap locsolod , tehát ebbe a vízbe tenné. De nekem soha nem volt wabim
2014. július 21., hétfő 20:48 |
|
|
Multis
|
papó írta: Persze tehetsz egy kis tápot , semmi rosszat nem idézel elő vele. Locsoló vízbe vagy a tálba tegyem inkább?Mennyit tegyek?Napi vagy heti szinten adagoljam?
|
2014. július 21., hétfő 20:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Egy ideje nem jelentkeztem a wabi-val...Sok minden nem történt vele.Sessiliflora kikerült és pár szál Bacopa ment a helyére.SP Japan növöget lassan, Ludwigia repens lassan hozza a friss hajtásokat.Monte Carlo is növöget szép lassan, már hozott pár apró hajtást és elkezdett a fény felé fordulni... Naponta többször "locsolgatom" de nem igazán tudom, hogy mi lenne az ideális locsoló víz? Most azt a vizet használom amit az aksiból kiveszek minden héten. Esetleg ha ebbe a vízbe raknék még micro/macro tápot egy minimálisat?Vagy ha a wabiba öntök egy picit? Persze tehetsz egy kis tápot , semmi rosszat nem idézel elő vele.
2014. július 21., hétfő 20:34 |
|
|