Szerző |
Üzenet |
süvegesrenáta87
Csatlakozott: 2014. május 12., hétfő 16:24 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Püspökladény
|
Sziasztok! Ismét itt. Régen jelentkeztem,nagyon stresszes időszakom volt, de nem hanyagoltam el az akvát. Edit segítségével van két csigaevő csiga, nagyon komoly, egy darab egyéb csigabiga sincs. Új növény: Rotala rotundifolia A parvula nem az igazi. Nő az ég felé , de nem dúsul. Megnyírtam, majd meglátjuk. Képet is küldök hamarosan.
|
2014. június 19., csütörtök 19:06 |
|
|
süvegesrenáta87
Csatlakozott: 2014. május 12., hétfő 16:24 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Püspökladény
|
zsotyi írta: Nagyon sok vízinövényünk - főleg a ma divatosak - hazájukban sokszor kétlaki életet élnek.A folyók partján félig meddig vízben élnek,vagy csak igen csekély víz borítja őket.Áradásokkor aztán sokszor napokig,hetekig víz alatt vannak mindenfajta károsodás nélkül.Ezért aztán ezek a növények megtanulták a kétlaki életmódot,sőt a virágaikat is emersen (víz felett)hozzák.Ezeket a növényeket nagyszerűen lehet szaporítani víz felett üvegházakban is ,ezért találkozunk aztán emers és submers formájukkal is melyek látszólag teljesen különböznek egymástól.
Vannak aztán a folyópartok mentén,mocsaras,párás részeken élő rokonaik,melyek ugyan nagyon nedves környezetben élnek,de a tartós víz alatti létet nem bírják sokáig. Gyakran ezekből a növényekből is kerülnek a boltokba és aztán az akváriumokba is sajna. Vannak melyek hosszú hetekig is elélnek,a táplálék raktáraik kimerüléséig még növekedésre is képesek,de idővel elpusztulnak a víz alatt.
Figyeld a növényedet.Ha látod a pusztulás jeleit (levélhullás,rothadás)akkor vedd ki,addig ne bántsd sztem.Wabi-kusa tálba még jó lehet. Szia! A félig vízi félig száraz növény a legszebb az akvában és bokrosodik. Vannak léggyökerei is. Szerinted nyírjam?
|
2014. június 19., csütörtök 18:54 |
|
|
zsotyi
|
Nagyon sok vízinövényünk - főleg a ma divatosak - hazájukban sokszor kétlaki életet élnek.A folyók partján félig meddig vízben élnek,vagy csak igen csekély víz borítja őket.Áradásokkor aztán sokszor napokig,hetekig víz alatt vannak mindenfajta károsodás nélkül.Ezért aztán ezek a növények megtanulták a kétlaki életmódot,sőt a virágaikat is emersen (víz felett)hozzák.Ezeket a növényeket nagyszerűen lehet szaporítani víz felett üvegházakban is ,ezért találkozunk aztán emers és submers formájukkal is melyek látszólag teljesen különböznek egymástól.
Vannak aztán a folyópartok mentén,mocsaras,párás részeken élő rokonaik,melyek ugyan nagyon nedves környezetben élnek,de a tartós víz alatti létet nem bírják sokáig. Gyakran ezekből a növényekből is kerülnek a boltokba és aztán az akváriumokba is sajna. Vannak melyek hosszú hetekig is elélnek,a táplálék raktáraik kimerüléséig még növekedésre is képesek,de idővel elpusztulnak a víz alatt.
Figyeld a növényedet.Ha látod a pusztulás jeleit (levélhullás,rothadás)akkor vedd ki,addig ne bántsd sztem.Wabi-kusa tálba még jó lehet.
_________________ ,
|
2014. május 26., hétfő 21:00 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
süvegesrenáta87 írta: Köszönöm a dicsérő szavakat. Nem értem , nem vízi növény?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De akkor, hogy életképes? Hozza az új hajtásokat , alul bokrosodik és a legjobb az hogy a csigák nem szeretik , ja és nem algásodik. Most mit csináljak? Dobjam ki? A parvula kb. 1.5-2 cm mikor nyírhatom és ültethetem a nyesedéket? Lehet egy spec mocsarakban vagy vizes területen honos növény is, ami néhány hónapot eláll vízben, majd elpusztul
2014. május 26., hétfő 18:30 |
|
|
süvegesrenáta87
|
Köszönöm a dicsérő szavakat. Nem értem , nem vízi növény?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De akkor, hogy életképes? Hozza az új hajtásokat , alul bokrosodik és a legjobb az hogy a csigák nem szeretik , ja és nem algásodik. Most mit csináljak? Dobjam ki? A parvula kb. 1.5-2 cm mikor nyírhatom és ültethetem a nyesedéket?
|
2014. május 26., hétfő 17:41 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Miért nem kell az ilyen irományokat reklámozni ? A blogról sem tudtam
|
2014. május 21., szerda 22:25 |
|
|
zsotyi
|
Nem csak a bolt hibája.Itt Pesten is bele szalad az ember a nem vizi növényekbe még a legjobb boltokban is,Sajna, sokszor a tulajdonos/eladó ismeretei is hiányosak ezen a téren.Írtam erről régebben,egy kis áttekintőt: http://zsotyi.blogspot.hu/2010/12/nem-akvariumi-novenyek.html
_________________ ,
|
2014. május 21., szerda 20:33 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Erről ennyit. Ilyen a ladányi 'halas bóót' .
Tapatalk-kal küldve az én ZTE BLADE III-el
2014. május 21., szerda 19:59 |
|
|
zsotyi
|
Ha jól látom ez egy Alternanthera bettzickiana fajta,talán red változat.Sajna tényleg nem víz alá való....
_________________ ,
|
2014. május 21., szerda 19:42 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
2014. május 21., szerda 19:36 |
|
|