Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:37

Hozzászólás a témához  [ 81 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
 The tree of life 
Szerző Üzenet

papó írta:
Ezt katasztrófaként élem meg.
Nekem nagyon tetszett , egy pici változtatással hibátlan lett volna..

Pont ezeket tudom én is elmondani. Nagyon tetszett, kicsit változtattam volna a fán, és katasztrófa, hogy nem fejezek be egy akvát. De ebben annyi minden rossz volt, hogy ennyi elég volt...

2014. január 4., szombat 23:19
Adminisztrátor

Ezt katasztrófaként élem meg.
Nekem nagyon tetszett , egy pici változtatással hibátlan lett volna..

2014. január 4., szombat 23:00

Hozzászólás Re:
novenyesakvariumok írta:
Szerintem is kar volt feladni,mert nem tanultal belole hogyan massz ki a necces helyzetekbol. Uj akvat tudsz epiteni azt mar lattuk, es szerintem a szemelyes fejlodesedhez jobban kellett volna, hogy kicsit tapogatozz, probalgass, es rajojj mi a baj, minthogy csinalj egy restartot.

Ui: a kemenyedo viz nem volt oka az alganak....

Valahol igazatok van, hogy lehet túl korán feladtam. Papóval is beszélgettünk erről, mert egy "versenyfotó" erejéig biztosan kineveltem volna a tankot. Ez a cérnaalga fene egy dög. Ráadásul nálam csak a fissin és a karácsonyon volt, ami összesen kb 1 liter növényt tett ki. (ez mellesleg anyagilag és mennyiségileg is tetemes egy 60-as tankban)
Ami miatt mégis a megsemmisítés mellett döntöttem az az elrabolt idő. A keményedő víz valóban nem okoz algásodást, viszont ha így másznak a vízparaméterek akkor a co2 ingadozik rendesen. Az meg ugye algásít, főleg ha 72W-al világítasz és EI-hez hasonló tápozást csinálsz. Ráadásul a kemény vízben sokkal nehezebben fejlődnek a növények.
A kövek meg állandóan pöttyösödtek. Nem tudom ki hogy van vele, de engem zavar ha nem minden patikatisztaságú a tankban. Ha azt mondom, hogy algás valami akkor az lehet csak 2 db ecsetalga, de engem zavar. Azt, hogy az akim elfogadható szobadísz legyen napi 1,5 óra munkabefektetéssel tudtam elérni. Ezt meg én sokallom. Sok filózás után végülis rájöttem, vagy úgy gondolom, hogy rájöttem arra, hogy mi az eredendő ok. Ennek a megoldására viszont mindenképpen szét kellett volna szedni.

2014. január 4., szombat 22:47

Hozzászólás 
Zepellin: mondj egy anyagot ami kitakaritja a cladophorat...
En meg nem ismerek... Eddig talan a hidrogen peroxid,easy carbo kombo volt nalam a legjobb, de az eredmenyestol ez is fenyevekre van.....

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2014. január 4., szombat 21:46
Profil Honlap

Hozzászólás 
Szerintem is kar volt feladni,mert nem tanultal belole hogyan massz ki a necces helyzetekbol. Uj akvat tudsz epiteni azt mar lattuk, es szerintem a szemelyes fejlodesedhez jobban kellett volna, hogy kicsit tapogatozz, probalgass, es rajojj mi a baj, minthogy csinalj egy restartot.

Ui: a kemenyedo viz nem volt oka az alganak....

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2014. január 4., szombat 21:42
Profil Honlap

Hmmm,ezt gyorsan feladtad.

2014. január 4., szombat 21:36

Sajnálom és is, elég jól be volt rendezve. Sok sikert kívánok az újhoz!!

2014. január 4., szombat 21:34

Sajnálattal olvasom amit írsz! Sok sikert a következő berendezéshez! Az biztos hogy a következő berendezésemnél én is kihagyom a köveket, de lehet a fákat is!

2014. január 4., szombat 21:31

Vége a blackoutnak! Eddig úgy fest alga szempontból eredményes volt, de ennek az akinak sajnos mennie kell! A kövek rettenetesen keményítik a vizet, naponta kell 20%-ot cserélnem ahhoz, hogy megfelelő legyen. Ha ezt nem teszem akkor a tds 260-ra ugrik, a kh meg 8 körülre, GH 12-re. Akkor meg a co2 beállításom nem megfelelő. Összegezve azt hittem ez lesz a kedvenc kis tankom, de rengeteg bosszúságot okozott, és túl sok időmet rabolja el. Reggel nekiálltam a szétszedésnek...mostanra végeztem az új hardscape-val. Növényesítés holnap, mert a feleségem már így is pipa rám.
Ezennel ezt a naplót lezárom és sajnos első komoly bukásomnak könyvelem el.

2014. január 4., szombat 21:25

hzshalas írta:
Milyen hosszú ideig lesz sotétben az akvád?

Most először 3 nap, aztán pár napot világítok és ha még jön ez a szemét akkor megismélem megint 3 napra. Ha ez sem segít akkor jön a buldózer

2014. január 1., szerda 22:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 81 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő