Szerző |
Üzenet |
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
A nitrát szint itt is 0mg/liter megint. Nem tudom mi történik...
|
2012. december 24., hétfő 13:17 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
DeKol írta: Akkor szerintem a vízcsere kilőve mert ha gond lett volna a vízzel akkor nem most kellet volna elsőnek jelentkeznie a bajnak...Viszont olyan problémával állsz szembe ami mind a két akváriumba közös, vagyis valami olyan lehet amit mind a két akváriumba ugyan úgy használsz vagy csinálsz
A talaj nem ugyanaz (ADA és Manado), A szűrő egy 2080-as meg egy 2036. A TPN és a makró táp ugyanaz. De ugyanúgy jelentkezett a táphiány is pár hónapja és ugyanúgy is algásodtak.
|
2012. december 23., vasárnap 19:33 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: DeKol írta: Kerry írta: Itt ugyanaz a helyzet, mint a nagy akváriumban. :S Szia Kerry! Olyan kérdésem lenne hogy egy napon történt mind a két akváriumba a vízcsere?Nem tudom hogy lehetséges e az de lehet a kinti vízműnél most volt rendszer takarítás és valami származék maradt a vízbe amitől mind a két akváriumodba megjelent ez a dolog. Szia DeKol! Bármi lehetséges, de azért lennének kétségeim, mert legutóbb múlt héten hétfőn cseréltem vizet, és ma még nem is terveztem, viszont ma reggel amikor felkeltem észre vettem mi történik a nagy akváriumban és ezért előrébb hoztam a vízcserét is. Mértem, aztán az értéket látva megmértem a kicsibe is, és ugyanazt tapasztaltam. Azóta minden rendben van. Csak ehhez 2x kellett 1-2 óra alatt vizet cserélni, mert olyan gyorsan leromlott újra a helyzet. Szóval a vízre nem gondolnék, mert akkor még mindig gond lenne szerintem. Akkor szerintem a vízcsere kilőve mert ha gond lett volna a vízzel akkor nem most kellet volna elsőnek jelentkeznie a bajnak...Viszont olyan problémával állsz szembe ami mind a két akváriumba közös, vagyis valami olyan lehet amit mind a két akváriumba ugyan úgy használsz vagy csinálsz
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. december 23., vasárnap 19:23 |
|
|
Kerry
|
DeKol írta: Kerry írta: Itt ugyanaz a helyzet, mint a nagy akváriumban. :S Szia Kerry! Olyan kérdésem lenne hogy egy napon történt mind a két akváriumba a vízcsere?Nem tudom hogy lehetséges e az de lehet a kinti vízműnél most volt rendszer takarítás és valami származék maradt a vízbe amitől mind a két akváriumodba megjelent ez a dolog. Szia DeKol! Bármi lehetséges, de azért lennének kétségeim, mert legutóbb múlt héten hétfőn cseréltem vizet, és ma még nem is terveztem, viszont ma reggel amikor felkeltem észre vettem mi történik a nagy akváriumban és ezért előrébb hoztam a vízcserét is. Mértem, aztán az értéket látva megmértem a kicsibe is, és ugyanazt tapasztaltam. Azóta minden rendben van. Csak ehhez 2x kellett 1-2 óra alatt vizet cserélni, mert olyan gyorsan leromlott újra a helyzet. Szóval a vízre nem gondolnék, mert akkor még mindig gond lenne szerintem.
|
2012. december 23., vasárnap 19:17 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: Itt ugyanaz a helyzet, mint a nagy akváriumban. :S Szia Kerry! Olyan kérdésem lenne hogy egy napon történt mind a két akváriumba a vízcsere?Nem tudom lehet a kinti vízműnél most volt rendszer takarítás és valami származék maradt a vízbe amitől mind a két akváriumodba megjelent ez a dolog.
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. december 23., vasárnap 19:09 |
|
|
Kerry
|
Itt ugyanaz a helyzet, mint a nagy akváriumban. :S
|
2012. december 23., vasárnap 12:26 |
|
|
Kerry
|
papó írta: Még most is hihetetlen. Mert kb. 5 hét alatt épült a romokból Tévedek ? Őszintén? Nem emlékszem... De kb. stimmelhet az 5-6 hét.
|
2012. december 12., szerda 22:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Még most is hihetetlen. Mert kb. 5 hét alatt épült a romokból Tévedek ?
2012. december 12., szerda 22:13 |
|
|
Kerry
|
Idézet: Ami a kőnél van, gondolom parvula, már szépen körbenőtte a követ. Elől meg cuba van? Igen, ennyi... Meg alternanthera reineckii mini, és egy kis limnophila sessiliflora, de azt csak beültettem, mert a nagyból megmaradt vágás után, és nem akartam kidobni.
|
2012. december 12., szerda 22:00 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: Mexx2 írta: Értem. Nagyon komoly az akvárium. Gondolom dagad a májad Nem mondanám, de nagyon örülök, hogy sikerült helyre rakni a dolgokat benne. Persze azért büszke is vagyok rá. Lehetne szebb is, de most nekem fontosabb volt a tapasztalat, amit megszereztem. Ami a kőnél van, gondolom parvula, már szépen körbenőtte a követ. Elől meg cuba van?
_________________ K.Tamás
|
2012. december 12., szerda 21:55 |
|
|