Szerző |
Üzenet |
Icepeak
|
Vizet minden nap teszek hozzá mivel nagyon erősen párolog. Napi kb 50ml akva vizet kap. 2naponta az akva víz kicsit meg van tuningolva:)
2013. február 14., csütörtök 19:32 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
A vízfrissítés milyen sűrű közönként történik ?
|
2013. február 13., szerda 19:46 |
|
|
Icepeak
|
Elég tápanyagigényes ez a kis akva. Ha nem kap 2naponta 1-1ml micro macro tápot azonnal megáll a fejlődésben. Eddig hetente kapott ennyit , de miután észrevettem ,hogy elkezdett sárgulni a növények levele , nem fejlődtek rájöttem ,hogy tápanyaghiány lépett fel. Van egy olyan érzésem ,hogy most mutatkozik meg az ,hogy nincs táptalaj:( Na de mind1 ha ennyi kell hát ennyi kell:D Most mindenki jól érzi magát ,nőnek szépen és a legjobb formájukat hozzák.
Enjoy
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2013. február 13., szerda 16:47 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A glossót idomítani kell,meg kell mutatni neki a tutit,aztán már magától is tudja mi a rend
|
2013. február 2., szombat 16:05 |
|
|
Icepeak
|
A 3 nagy darab staut megvágtam. Elkezdtek előre dőlni és kitakarták a kicsiket Kis smucig dögök Azt figyeltem meg náluk , hogy minden kifejlett levél tövében van 2db kicsi levélke. Ez lehet oldalhajtás? Mert ha igen akkor úgy érzem , az ollót kell éleztetnem. A másik furcsa dolog az az ,hogy rendkívüli módon elkezdtek elfásodni a szárai. Elég éles az ollóm mégis elég nehézkes volt elvágni. A másik furcsa dolog az az ,hogy emersen is hozza az oldalgyökereket.
Mindenki jól érzi magát. A pogok magukra találtak. Napi 0,5-1cm nőnek. A szárukat elkezdték megvastagítani. A zöld színből tér át a barnára. A bonzai szépen nyugottan növöget. Rájött ,hogy tud új oldalhajtásokat is hozni. Végre Hydro növöget. Jó lenne már ha áthatolhatatlan dzsungelt alkotna szép nagy kerek levelekkel. Glosso megállíthatatlanul tőr előre. Mindenhova befurakodik , és nem érdekli ha ott egy deka fény sincs. Ugyanúgy nő tovább. Nem nő felfele semmire szépen a talaj mentén húzza a kis indáit. Ez furcsa a számomra mert az eddigi próbálkozásoknál mindig felfele akart nőni.
Mióta 2cm rés van a fólián azóta napont 5-10 alkalommal spriccelem. Látható problémát nem látok a növényeken. Kifejezetten jól érzik magukat. Páratartalom ígyis elég magas az akvában.
2013. február 2., szombat 15:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha nem lesz rajta víz az sem probléma
2013. január 31., csütörtök 20:11 |
|
|
Icepeak
|
Átlépte a kis akva a 3. hetet! Mindenki jól van és jól is érzik magukat. Elkezdtem átszoktatni a kevésbé páradús levegőre. A fólián 2cm rés van az akvárium széltében. Jövőhéten ez a méret megduplázódik. Wabi 001 by MolMat1013, on Flickr Wabi 002 by MolMat1013, on Flickr Wabi 003 by MolMat1013, on Flickr
2013. január 31., csütörtök 18:06 |
|
|
Icepeak
|
SlyChocolate írta: Az tényleg olcsó, mi amit szerelünk azok méterre 4000Huf-tól indúl... Ez samú gyártmány lenne? Nem tudom ,hogy samsung e , de viszont elég jónak tűnik. Kapott egy normális hűtőbordát , mert ő is nagyon melegszik. Passzívan van csak hűtve , de viszont a nagy bordának hála elég jól el tudja vezetni a hőt. Fényére nem panaszkodom , elég betyárosan pirít. Egy dolognak örülnék az pedig a lencse. Kicsit sok a 120fokos világítás , inkább 60 jobb lenne:(
2013. január 30., szerda 11:46 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Az tényleg olcsó, mi amit szerelünk azok méterre 4000Huf-tól indúl... Ez samú gyártmány lenne?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 29., kedd 16:52 |
|
|
Icepeak
|
SlyChocolate írta: Na kérem! Kipróbálod a led szalagokat is úgy látom. Kivi vagyok a tapasztalataidra, én még csak iroda világításként láttam. Ami nagyon érdekel mennyire fog "vibrálni" a fénye a vízben? Hát muszáj volt kipróbálni. Ennyi pénzért vicc volt (1m 1600ft). És végre "normális led" van a szalagon nem ezek a buta gyenguska akármik. Itt van egy összehasonlítás ( http://www.youtube.com/watch?v=l9JNmBddbhk ) Hát ennek nem fog vibrálni a fénye mivel nem víz felett van Egy kicsi Wabi akva felett van. Bár ki kéne próbálni a "nagy" akvám felett is:)
2013. január 29., kedd 0:52 |
|
|