Szerző |
Üzenet |
Killer81
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 19:24 Hozzászólások: 386 Tartózkodási hely: Létavértes - Debrecen
|
3 nap különbséggel már 2x is beporoztak kisharisnyába téve hosszú csipesszel célirányúsítva. Most már szerintem jól csináltam mert az alga nagy része vagy levörösödött vagy őszül... a garnik viszon nem döglöttek ki tőle hál ég. A carbot is ráfújva adagolom. Éttől függetlenül a félhalott algaszösz ott van közé nőve. Abból gondolmom még hogy jól sikerült, mert csipesszel a kövekről is könnyen lejön.
|
2013. december 9., hétfő 9:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Killer81 írta: Az esedékes nagy karbantartás után... Az agancs alga erőteljesen kidöglött, de nem tudom a cuba közül kiszedegeti, mert kihúzza azt is magával. A DIY nano CO2 difi-t bemártottam egy kávés pohár domestos-ba és 20 perc után tisztára mostam kancsóban. És mindeközben le sem szereltem. Olyan lett mint új korában. Van rá cuccom gyere és megoldjuk , habár azt hiszem adtam adtam Neked port , az is leszedi lassan.
2013. december 8., vasárnap 22:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Killer81 írta: A DIY nano CO2 difi-t bemártottam egy kávés pohár domestos-ba és 20 perc után tisztára mostam kancsóban. Ha jól tudom még SlyChocolate írta, hogy a carbo is kitisztítja a difit, csak azt is bele kell önteni a difibe a napi adagot.
_________________ K.Tamás
|
2013. december 8., vasárnap 22:03 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 19:24 Hozzászólások: 386 Tartózkodási hely: Létavértes - Debrecen
|
Az esedékes nagy karbantartás után... Az agancs alga erőteljesen kidöglött, de nem tudom a cuba közül kiszedegeti, mert kihúzza azt is magával. A DIY nano CO2 difi-t bemártottam egy kávés pohár domestos-ba és 20 perc után tisztára mostam kancsóban. És mindeközben le sem szereltem. Olyan lett mint új korában.
|
2013. december 8., vasárnap 21:48 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Killer81 írta: A legfrissebb újításom egyben régi álmom egy ozmó szűrő. Megkaptam páromtól előre karira. Ez most egy nagy hátralépés az én véleményem szerint. Ennyi kreativitással és ötlettel barkácsolhattál volna egyet. Simán el tudnám képzelni a Killer - féle házi ozmót.
_________________ K.Tamás
|
2013. december 5., csütörtök 22:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Elég viseltesnek tűnik , de ilyen megpróbáltatásokkal teli a tudósok élete
2013. december 5., csütörtök 21:32 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
|
Túl vagyok egy masszív túltápozásból adódó barna és zöld pont-algásodáson. Papó mért egyet és laza 8x-os volt a nitrát szint. A heti 1x-i vízcsere sem bizonyult elég sűrűnek. 3 naponta van most már 50%. A legfrissebb újításom egyben régi álmom egy ozmó szűrő. Megkaptam páromtól előre karira. A szódabikarbónás CO2 szett ecettel használva is baromság volt. Ez még rátett az addig szépen fejlődő cuba sorsára. Nagy nehezen életre keltettem a cuba-t, de addigra gyökeret vert egy sunyi agancs alga, amit észre sem vettem. Közelről kellett volna néznem néha. A kezelés megkezdődött és a cuba is újra teret hódít. Erős kezdés, majd jelentős visszaesés után újra jó úton. Egy nagyobbacska súrolás ráfér lassan.
|
2013. december 5., csütörtök 21:18 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
|
Most érte el az aksi a 3. hetet. A cuba és a HM szépen fejlődik. A HM tudtommal Honvédelmi Minisztérium volt eddig, de megtudtam, hogy a Hemianthus micranthemoides kimondhatatlan növény is nevezik HM-nek. A cuba kisebb sárgulást mutat itt-ott. Reménykedem, hogy ezen a 18 literen elegendő a 11W világítás. Papóval már konzultáltam ez ügyben. Illetve a HM úgy ahogy van balra dől. Ha egy kicsit balra billented a fejed, akkor pont jó. Arra gyanakszom, hogy a tőle magasabb és 1 méterre lévő 50 literes növényesem 40W fénye csábítja őket abba az irányba, mert mind arra néznek. Megpróbálom egy vékony kartonlappal megfosztani őket a látványtól.
|
2013. október 12., szombat 15:17 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
|
Egy akasztós szűrőben a visszaömlőben végül a 1-2 mm-es lapos sávban ömlik vissza a víz az akváriumba. Az ebben "sodródó" CO2 nem hiszem hogy túl nagy sikerrel érne vissza a vízbe. Nem tartom célszerűnek, de ha belőttem az ideális adagolási értéket, akkor megnézzük ugyanevvel az akasztós szűrőben beoldva megmarad e a CO2 szint. Meg ugye azt sem tudom a lebontó bacik a siporax-on mennyire csipázzák, ha CO2 bubik szinte direktbe sodródnak köztük.
|
2013. október 4., péntek 15:46 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Killer81 írta: Bele is tehetném, de laikusként arra gondoltam, hogy ott mégsincs annyi ideje a CO2-nek beoldódni, mint az akváriumban, amit 1x 2x körbejár. Ebben igazad van, viszont a DIY forumba irtad le milyen jo modszered van a CO2 re. Ha egy kis gaz veszendobe megy nem a vilag vege sztem
|
2013. október 3., csütörtök 21:42 |
|
|