|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:40
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
2012. június 27., szerda 19:04 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Egyelőre marad az egyszerűsített növényes verzió, a mandala projekthez több fajta növény kell, mint amennyivel jelenleg tudtam indítani. Köszi az infókat! És akkor még nem beszéltünk a számokról, formákról, alakzatokról, amik mind-mind jelentenek valamit a mandalában. Nem lett elfelejtve a projekt, csak elnapolva.
|
2012. június 27., szerda 14:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Zoi ! Ne bánkódj, ami elmúlt elmúlt . Változtatni nem tudunk rajta . Már pedig kötelező mandalát építened !! Lássuk a terveket . A színeket se felejtsd el !!
Vörös: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem, melegség, aktivitás, dinamizmus, életerő, bátorság, nagy erőbedobás, vitális vágy, győzelemre irányuló akarat Narancssárga: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés, átmeneti szín a piros és sárga között, a szellem és a libidó egyensúlyát jelenti Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia; az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, közvetítés jelképe emberek és istenek között Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom, a színek hármasságát jelöli, mivel a kék és sárga elegye Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia, tisztaság, csendesség, hűvösség, biztonság, nyugalom, feloldódás, végtelenség Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség; egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között Rózsaszín: érzékenység, belső gyógyulás, egyetemes gyógyulás, szeretet Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés Szürke: lelki gyógyulás, hűsét, szelídség, szeretet Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét Arany: bölcsesség, gazdagság, szépség, örökkévalóság Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez; a föld színe, ebből adódik az anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. június 26., kedd 21:20 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Jelentem az algahelyzet megszűnt. Azon egyszerű oknál fogva, hogy szétrobbantottam az akit. Kétszer egymás után. A talajra gyanakodtam, ezért úgy gondoltam, hogy kipakolok mindent, és egy friss talajréteget öntök az egészre. Meg is tettem, de elég kevés talajom volt itthon, így nem jártam sikerrel a rhizo újult erővel támadt, közben a növényeim nem fejlődtek sehová. Ezért úgy döntöttem, hogy az aljzatot is likvidálom, és megpróbálok összehozni a jelenlegi növényzetből valamit. Istvan.Fazekas fórumtársunk segítségével összedobtunk egy újabb akit, hogy a növények valahogy meglegyenek. Nem volt "energiám" új növényekbe, vagy bármi egyébbe befektetni, úgyhogy hozott anyagból dolgoztunk. Az akit majd naplózom, ha több időm lesz.
Ami nagyon bánt, hogy a Papótól kapott növényeknek nem voltam jó gazdája. Azok a szép növények megérdemeltek volna egy hosszabb, szebb pályafutást, amit sajnos nem sikerült biztosítani nekik. Azért is döntöttem a szétszedés mellett, mert már nem tudtam nézni, ahogy az alga minden növényt behálóz, és megfolytja őket. Mindennel próbálkoztam, de sajnos győzött. Most viszont kiderül, hogy az aljzat volt-e a ludas, hiszen az is cserélve lett.
A mandala ötletet nem adtam fel, de egyelőre parkolópályára került sajnos. Folytatás egy másik naplóban.
|
2012. június 26., kedd 20:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Kis helyzetjelentés: Az aki túl van egy black out-on, és került bele egy jó adag Cuba Papónak köszönhetően. Itt is köszi! A rhizo sajnos nem takarodott el teljesen, de nem adom fel. Vízcserével kapcsolatban lenne kérdésem. Papó azt mondja, hogy 2/3-1/3 arányban szokott lágy/csapvizet használni. Méregettem, számolgattam, és arra lennék kíváncsi, hogy nem túl lágy-e a víz, ha így cserélem. Jelenleg 223-at mutat a TDS mérő, a legutóbbi vízcserekor 110 volt, erről az értékről ment fel, gondolom a jelentős része ennek a macro táp. A macro tápot magam keverem, de Mg, vagy Ca nincs benne, mivel eddig kemény vízzel cseréltem, így az biztosította ezeket a tápanyagokat. A kérdés tehát annyi, hogy milyen TDS értékű vízzel cseréljek, hogy megfelelő keménységet kapjak? Vagy jó lesz a 2/3-1/3 és ne parázzak ezen ennyit? Vagy végre szánjam el magam, és nem sajnálva a pénzt szerezzek be ph, és gh tesztet? Soha nem szoktam méregetni , de természetesen Nálad nem biztos , hogy jó . Atti használja rendszeresen a TDS mérőt. Ha olvassa tuti segít.
2012. május 28., hétfő 9:55 |
|
|
zoi
|
Kis helyzetjelentés: Az aki túl van egy black out-on, és került bele egy jó adag Cuba Papónak köszönhetően. Itt is köszi! A rhizo sajnos nem takarodott el teljesen, de nem adom fel. Vízcserével kapcsolatban lenne kérdésem. Papó azt mondja, hogy 2/3-1/3 arányban szokott lágy/csapvizet használni. Méregettem, számolgattam, és arra lennék kíváncsi, hogy nem túl lágy-e a víz, ha így cserélem. Jelenleg 223-at mutat a TDS mérő, a legutóbbi vízcserekor 110 volt, erről az értékről ment fel, gondolom a jelentős része ennek a macro táp. A macro tápot magam keverem, de Mg, vagy Ca nincs benne, mivel eddig kemény vízzel cseréltem, így az biztosította ezeket a tápanyagokat. A kérdés tehát annyi, hogy milyen TDS értékű vízzel cseréljek, hogy megfelelő keménységet kapjak? Vagy jó lesz a 2/3-1/3 és ne parázzak ezen ennyit? Vagy végre szánjam el magam, és nem sajnálva a pénzt szerezzek be ph, és gh tesztet?
|
2012. május 28., hétfő 9:18 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: zoi írta: papó írta: Atti 76 készletét pedig megette egy egér. Aha!!!! Szóval a titkos szer nem más mint a sajt. Akkor reszelek trappistát az algának, oszt meglássuk. Nyugalom Zoi ! Atti egere megdöglött. Halálra ette magát mindenféle értelemben. Ja, tuti a szer! Nem tudtam kipróbálni- nem volt min- de az egér a zacsi mellett volt, 5 centin belül... Sztem se csökkentsd nagyon a fényt, mert nem fog beindulni a cuba. Én ilyenkor kissé emeltem a tápon, CO2-n és 2 héten belül elmúlt.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2012. május 8., kedd 16:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: papó írta: Atti 76 készletét pedig megette egy egér. Aha!!!! Szóval a titkos szer nem más mint a sajt. Akkor reszelek trappistát az algának, oszt meglássuk. Nyugalom Zoi ! Atti egere megdöglött. Halálra ette magát mindenféle értelemben.
2012. május 4., péntek 21:30 |
|
|
zoi
|
papó írta: Atti 76 készletét pedig megette egy egér. Aha!!!! Szóval a titkos szer nem más mint a sajt. Akkor reszelek trappistát az algának, oszt meglássuk.
|
2012. május 4., péntek 20:04 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
papó írta: zoi írta: Ezért is gondoltam, hogy kevesebb fény, de több ideig. És egyszer csak visszavonulót fújt, vagy azért voltak még trükkök? A fenébe . Nem olvastam el rendesen a felvetésed. "kevesebb fény, de több ideig " Nagyon jó a meglátásod. A trükk, tudod az algairtó szerem. Csak ugye túl messze vagy , Atti 76 készletét pedig megette egy egér.
|
2012. május 4., péntek 18:40 |
|
|