Szerző |
Üzenet |
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
Idézet: Molnár Béci tudna erről mesélni mennyit küzdött a foszfáttal míg lement a rendes szintre. Hát erről én is sokat tudnék neked mesélni, hogy én mennyit küzdöttem még nem is olyan rég a foszfát miatt az ecsettel+a zöld hajalgával. (ekkor kezdtem el aktívabban ezt a fórumot olvasni) Már 2hónapja legalább nem tápozok egyáltalán po4-el de még mindig vízcsere után 2ppm körüli po4 értékeket mérek. Mikor még ecsetinvázióm volt akkor legalább 4ppm volt a po4 szintem. Ezt onnét tudom, hogy a tesztfolyadékot felesbe felhígítva ro-vizel is a po4 test ugyanolyan sötétkék elszíneződést mutatót mint hígítás nélkül. Igy utólag úgy gondolom, hogy manado nagyon megszívta magát foszfáttal ezért vízcsere után kiengedte magából a po4-et, volt, hogy még 2/3-os vizcsere(80liter tiszta ro) után is nagyon magas volt a po4 szintem. Naponta egyszer adok a halaknak enni csak kb. 1/3 mokkáskanálnyi lemezes tápot, amit kb. 1perc alatt eltüntetnek. Ettől szerintem nem megy fel nagyon foszfát.
|
2013. április 2., kedd 22:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dz1 írta: Idézet: de ha redfield arány drasztikusan elcsúszik a nitrát felé akkor napok alatt ellepi az akváriumot. Na akkor ez GA tápozással biztosan elkerülhető lett volna A nitráttól könnyen meg tudsz szabadulni a foszfát ha sok lesz akkor az nehezebb feladat . Molnár Béci tudna erről mesélni mennyit küzdött a foszfáttal míg lement a rendes szintre.
2013. április 2., kedd 21:05 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
Idézet: de ha redfield arány drasztikusan elcsúszik a nitrát felé akkor napok alatt ellepi az akváriumot. Na akkor ez GA tápozással biztosan elkerülhető lett volna
|
2013. április 2., kedd 20:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: papó írta: A múlt héten már láttam , hogy van egy kis cyano , de nem foglalkoztam vele ...majd elmúlik. Pénteken bekerült a fa. Mára a fának is köszönhetően elöntötte az akváriumot a cyano baci. Most küzdhetek ellene a trehányságom és az időhiány miatt. Ez az alga kissé méregzöld színű nyálkás valami? Jóra gondolok? Mert még nálam sem volt. Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp... Igen az .. nem mutattam ma ? Pedig akartam
2013. április 2., kedd 20:52 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A múlt héten már láttam , hogy van egy kis cyano , de nem foglalkoztam vele ...majd elmúlik. Pénteken bekerült a fa. Mára a fának is köszönhetően elöntötte az akváriumot a cyano baci. Most küzdhetek ellene a trehányságom és az időhiány miatt. Ez az alga kissé méregzöld színű nyálkás valami? Jóra gondolok? Mert még nálam sem volt. Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...Kopp...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 2., kedd 20:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: papó írta: A múlt héten már láttam , hogy van egy kis cyano , de nem foglalkoztam vele ...majd elmúlik. Pénteken bekerült a fa. Mára a fának is köszönhetően elöntötte az akváriumot a cyano baci. Most küzdhetek ellene a trehányságom és az időhiány miatt. Ez az alga mitől van Ilyenem még nem volt Többnyire ezt behurcolni szoktuk valamivel. Alapvetően ahol élő víz van mindenütt megtalálható , de ha redfield arány drasztikusan elcsúszik a nitrát felé akkor napok alatt ellepi az akváriumot. Kiirtani is baci ölő szerekkel lehet .
2013. április 2., kedd 20:14 |
|
|
dz1
|
papó írta: A múlt héten már láttam , hogy van egy kis cyano , de nem foglalkoztam vele ...majd elmúlik. Pénteken bekerült a fa. Mára a fának is köszönhetően elöntötte az akváriumot a cyano baci. Most küzdhetek ellene a trehányságom és az időhiány miatt. Ez az alga mitől van Ilyenem még nem volt
|
2013. április 2., kedd 19:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A múlt héten már láttam , hogy van egy kis cyano , de nem foglalkoztam vele ...majd elmúlik. Pénteken bekerült a fa. Mára a fának is köszönhetően elöntötte az akváriumot a cyano baci. Most küzdhetek ellene a trehányságom és az időhiány miatt.
2013. április 2., kedd 18:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zeppelin írta: Tett bele egy Hydor picot , de azt is levette a legkisebbre. Viszont hízott a májam , mert van a talajon egy kis cyano alga Mert nem volt időm az akváriumokkal foglalkozni. Nyulas hetek voltak
2013. március 31., vasárnap 14:18 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Tett bele egy Hydor picot , de azt is levette a legkisebbre. Viszont hízott a májam , mert van a talajon egy kis cyano alga
|
2013. március 30., szombat 23:53 |
|
|