|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:49
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
No és mi lehet Attival és az irodai szépségével...??? Rég nem hallottuk róluk...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 3., vasárnap 22:35 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
igen, erre gondoltam, és anno én ehhez tartottam magam. Jól érezték magukat, plussz a neonoknak is tetszett. Kicsit toltam bele feketevíz-előkészítőt a Serától nagyon szerették. De jó lenne megint csinálni egy ilyen akváriumot:)
|
2012. szeptember 8., szombat 19:30 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
bevi írta: 4.5 pH!!! Ez már elég szélsőséges... Nálunk sokáig volt enyhén savas közegben... 6-6.5 pH-nál szépen megvoltak, így szerintem helye van egy növényes akváriumban... A díszhalinfóról: "Tudományos név: Sphaerichthys osphromenoides (Canestrini; 1860) Magyar név: Maláj gurámi, Csokoládé csokoládégurámi Csoport: Labirint-kopoltyúsok Származás: Ázsia; Malajzia, Szumátra, Borneó. Testhossz: 6 cm Természetes élőhely: Sekély tavak és lassú folyóvizek. Viselkedés: Fajspecifikus, azaz egyfajos akváriumban tartsuk. Félénk hal. Táplálkozás: Ragadozó, etetésére az élő eleségek a legalkalmasabbak, pl. szúnyoglárva, tubifex. A száraz tápra esetenként rászoktatható, de az esetek nagy százalékában nem fogadja el. Szaporodás: Nagyon nehéz. Medence: Minimum 100 literes Halnépesség: 100 literre 5-7 hal Dekoráció: A növényzet nagyon dús legyen, kész dzsungel. Gyökerek, kövek is kerülhetnek medencéjébe. A talaj sötét legyen, pl. bazaltzúzalék, és helyezünk rá tőzeglemezeket is. Vizét szigorúan kezelni kell égertobozzal, tebang-levéllel vagy tőzeggel. Hőmérséklet: 26-28°C pH : 4,5-5,5. Keménység: 0,56-1,2 NK° Várható életkor: 2-3 év" Sztem Gábor is erre gondolt. Mondjuk a 0,56-1,2 NK° elég komoly Nyilván egy 6,5-6,8-as ph-n és 5-6-os Kh/Gh-n biztosan még jól éreznék magukat. (kereskedésben sima csapvízben láttam őket, nyilván nem sikoltoztak a gyönyörtől... )
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2012. szeptember 7., péntek 22:17 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
4.5 pH!!! Ez már elég szélsőséges... Nálunk sokáig volt enyhén savas közegben... 6-6.5 pH-nál szépen megvoltak, így szerintem helye van egy növényes akváriumban...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. szeptember 7., péntek 15:38 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
novenyesakvariumok írta: Nekem volt ilyen gurámi. Elég necces tartani a srácot, mert olyan savas víz kell neki, melyben kézzel nyúlkálni már kellemetlen. A szakirodalom ilyen 4,5 PH-t ír nálam 5,6-ban voltak elég vígan. Egészen addig, míg egy szűrőtakarításnál beszippantotta a hímet a szűrő, és ledarálta a fejét Azóta nem volt ilyen halam. A nőstény meg még utána elég sokáig megvolt, aztán valahogy megpusztult. Igen, pont ezért írtam.
|
2012. szeptember 7., péntek 10:22 |
|
|
atti76
|
KaZe írta: Fasza a tocsogód, blokkolnám. Az, hogy a fotókat meg a flickr eltökítette, hát az gáz. Én nézegetem az általam készített felvételeket, bibi. Az üvegharcsák nem diffundáltak bele az üvegbe véletlenül? Lehet, őket is a Flickr tüntette el....
|
2012. szeptember 7., péntek 10:22 |
|
|
atti76
|
papó írta: Francba .. Milyen jó vevő lennél ha debreceni lennél Pont nálad tetszettek meg a halacsok, nagyon szépek voltak
|
2012. szeptember 7., péntek 10:21 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Nekem volt ilyen gurámi. Elég necces tartani a srácot, mert olyan savas víz kell neki, melyben kézzel nyúlkálni már kellemetlen. A szakirodalom ilyen 4,5 PH-t ír nálam 5,6-ban voltak elég vígan. Egészen addig, míg egy szűrőtakarításnál beszippantotta a hímet a szűrő, és ledarálta a fejét Azóta nem volt ilyen halam. A nőstény meg még utána elég sokáig megvolt, aztán valahogy megpusztult.
|
2012. szeptember 7., péntek 9:05 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
atti76 írta: Jól néz ki.... Viccet félretéve, most szeretnék egy Puntius denisonii csapatot a többi halacs mellé. Eddig hármat kaptam, majd bővül a létszám. Most kb. 50-60 hal van benne. Sajnos az üvegharcsáim teljesen felszívódtak. 7 db volt benne, sosem jöttek elő. Az algázó gébek dettó. Gurámiból a csokoládé gurámi tetszene, de az meg ugye.... Fasza a tocsogód, blokkolnám. Az, hogy a fotókat meg a flickr eltökítette, hát az gáz. Én nézegetem az általam készített felvételeket, bibi. Az üvegharcsák nem diffundáltak bele az üvegbe véletlenül?
2012. szeptember 6., csütörtök 8:08 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
atti76 írta: Élőben láttam, szép halacsok.
Dobd be a keresőbe: Sphaerichthys Osphromenoides Tényleg szépek. Biztos jól mutatnának az élénk zöld növények előtt.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 5., szerda 20:46 |
|
|