Sziasztok!
Eredetileg nem szerettem volna naplót indítani az akváriumnak, mert egy nem túl részletgazdag Scape összeállítása volt a célom, ami a fórum mércéjét nem üti meg. A nappalink díszét szerettem volna elkészíteni.
Az alapvető koncepció a feleségem kérésére az Oroszlánkirályban megjelenő ferde, terasz szerű szikla megépítése volt. Némi hasonlóság van azért, de közel sem úgy sikerült, ahogy megterveztük. Ezen túl is tettem magam.
Íme a Technika:
Akvárium: 60 x 40 x 40 GA opti white
Szűrés: Eheim 2275 full matrix szűrőanyaggal + 100 ml Seachem Purigen. Üveg ki- és befolyókkal.
Világítás: Chihiros WRGB II 60 cm max fényerőn napi 8 órában fél óra dimmeléssel reggel és fél óra dimmeléssel este.
Co2: Nagynyomású rendszer ADA diffúzor használatával.
Az akváriumba Tropica Substrate táptalaj került, amelynek az elfedésére Tropica Aqaurium soil, illetve maradék ADA Amazonia light általános talajt használtam. Nem törődtem a színbeli különbséggel mert azt szeretném, hogy az egész talajt növény borítsa.
Behelyeztem a számunkra tetsző módon a köveket és beültettem az alábbi növényeket:
Staurogyne repens
Micranthemum Sp. Monte Carlo
Eleocharis parvula mini 'pusilla'
Az első héten napi rendszerességgel végeztem vízcserét, amely full RO víz visszasózva GH+ -al 130 - 140 -es TDS-re. Ahogy telt az idő, a vízcserék gyakorisága ezzel arányosan csökkent. Most heti 1 alkalommal cserélek vizet.
A tápozás kezdetben 2hr APT1 Zero -val kezdődött. Megjelent némi ecset alga, így váltottam 2hr APT3 Complete-re. Természetesen jött több ecset alga, így arra gondoltam, hogy még mindig kevés a tápanyag a növények számára, ezért váltottam Green Aqua Micro-macro-ra.
Az igazságban benne van az is, hogy idő közben megszületett a kisfiam, így a tápozásban nem volt meg a rendszeresség. Ezen a hétvégén előveszem ismételten a dózispumpámat és a GA-s növénytápot bekötöm automata adagolásra.
Jelenleg is nagyon szenvedek az akváriummal. Brutális mennyiségű ecset, illetve egyéb algám van. A monte carlo stagnál. Nem akar beindulni.
Néhány kép a jelenlegi helyzetről:
Amennyiben van valami tanácsotok, hogy hogyan tudnám rendbehozni az akváriumot vagy láttok valami hibát, azt kérlek ne tartsátok magatokban.
Köszönöm szépen, hogy benéztetek!