|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:29
|
128L - Amsel Nature (Első növényesem)
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az előző akváriumoddal magasra tetted a lécet .. Drukkolok !
2016. szeptember 26., hétfő 19:11 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Sziasztok!
Ezt az akváriumot elbontottam, mert kicsit a fejemre nött, illetve számomra megmagyarazhatatlan módon a stau rengetegem felkopaszodott. A 10 cm vastag montecarlo feljött a talajról és utolsó cseppként eltörtem a skimmert.
Tegnap késö este óta nagyon más arcát mutatja már. Most a fák helyett a sziklák fognak dominálni, a 2-3 kg (tényleg) montecarlo már csak nyomokban maradt meg. Új, eddig nem használt növények is bekerültek. Ezeknek még persze sokat kell nöni, mert nagyrészt zselések voltak. e más újítás is van, idövel felfedem majd. Nagyon sokat tanultam az elmúlt 1 évben.
Köszönöm annak, aki kommentelte a naplót. Ha jól emlékszem 25. lettem vele a TAC-on, az nem vészes szeerintem, pláne kezdöként, RO nélkül.
|
2016. szeptember 26., hétfő 18:06 |
|
|
rigoszabi
|
keszeg írta: Elsősorban az aktív talaj miatt szokott alacsony lenni a PO4, viszont nálam a stau 1-1,5 ppm szintnél kopaszodott fel. "Szuper" hírek Az aktív talaj szerintem már nem játszik. 10 hónapos az akva, eddig nem produkált hasonlót a stau.
|
2016. augusztus 21., vasárnap 15:00 |
|
|
keszeg
Csatlakozott: 2011. december 10., szombat 18:15 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Elsősorban az aktív talaj miatt szokott alacsony lenni a PO4, viszont nálam a stau 1-1,5 ppm szintnél kopaszodott fel.
|
2016. augusztus 21., vasárnap 13:59 |
|
|
rigoszabi
|
Sziasztok!
Furcsa dolgot tapasztalok, hátha valakinek van jó magyarázata.
Az akváriumomból teljesen eltünt a foszfát, emiatt a stau-k ijesztö tempóban hullajtják alsó leveleiket. Marékszámra szedem ki, kb 3-4 óránként. Tényleg zavaró, vennem kellett Easy Life Fosfo-t. Egy tippem van, az, hogy nemrég megnyírtam az mc-t, de még csak nem is nevezhetö drasztikus metszésnek. Tudom, az mc szereti a macro tápokat, gondolom sokat felszív a regenerációhoz. De ez kicsit mondvacsinált ok.
Napi 3-4 pumpa TF macro megy, purigen is van a szüröben és a nitrát szint 8-10 körül szokott lenni! Mi tolhatta el így az arányt?
Ezeket mértem nem olyan rég:
PH: 7 KH: 8 GH: 10 NO3 - kb 8 (tápozás elött) Po4: <0,02 (azaz kimutathatatlan) Fe: 0,1 SiO2: 2
Köszi elöre is a segítséget!
|
2016. augusztus 21., vasárnap 12:30 |
|
|
rigoszabi
|
titusz írta: Kritika? Borzasztóan jól összerakott aksi, még az idő sem árt neki! (ha debreceni vagy a nyírásból szívesen csipegetnék ha kell még segitek is ) Köszi szépen! Már csak lélekben vagyok debreceni. Bár most pont voltamm két hetet otthon. JANNUS333 írta: Lenne mit csetkelni rajta...de nekem így tetszik minden aki...ha az ennyém lenne csak formáznám minimálisan.. Az a tervem, hogy elsönek a mohát vágom vissza kecsesebbre és valami formára. A staut egyelem kicsit, az mc-vel még egy hetet biztos várok. Nagyon sok lenne egyszerre.
|
2016. augusztus 1., hétfő 9:24 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Lenne mit csetkelni rajta...de nekem így tetszik minden aki...ha az ennyém lenne csak formáznám minimálisan..
|
2016. július 31., vasárnap 12:59 |
|
|
titusz
|
Kritika? Borzasztóan jól összerakott aksi, még az idő sem árt neki! (ha debreceni vagy a nyírásból szívesen csipegetnék ha kell még segitek is ) Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. július 31., vasárnap 12:14 |
|
|
rigoszabi
|
Sziasztok! Rég jelentkeztem, de nagy változás nem is volt. Most viszont 3 hétig nem láttam az akváriumot. A szomszédom bíztam meg, hogy etesse a halakat és tápozza a növényeket. Vízcserét nem is vártam el, mondtam, hogy szerintem nem lesz gond. Elötte csináltam egy 50%-ost, illetve szüröt kipucoltam, purigent regeneráltam, szürö csöveit kitisztítottam, stb. Persze visszatápoztam, illetve a starter segített pótolni a bacikat is. Az alábbi képeket - szó szerint - a szabadságból hazaérve, a csomagok felhordása közben készítettem telefonnal. Zöld pontalga van az üvegen, de az korábban is volt kicsi. Erröl azt írják hagyni kell, hogy összefüggöen bevonja a felületet és utána leszedni, de ezt én sosem tudtam megvárni. Na de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a fejemre nöttek a növények Ki jön segíteni nyírni? Mivel, hol kezdjem? A montecarlo lassan 10 cm vastag a fö területen, de tele van kis garnival, nem merem nagyon "bántani" pedig kellene. A moha alá - nyírás közben - azt találtam ki teszek egy tésztaszüröt, hogy összeszedje a lehulló szálakat. lesz böven. Ès a képek: (kritikákat szívesen fogadok ) U.I: VALAMi KÈSZÜL EGY MÀSIK PROJEKTTEl IS
|
2016. július 31., vasárnap 10:07 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
rigoszabi írta: JANNUS333 írta: Csúcson van az aki...én csak arra voltam kíváncsi mi a terv vele.. Külön grat a yellokhoz... Nagyon köszönöm! Már azt hittem csak én vagyok az egyetlen béna, akinél nem maradnak meg a neocaridinák, de hálistennek mégsem. A yello az pl nálam mumus garni...nem szaporodik...
|
2016. június 20., hétfő 22:06 |
|
|