|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:36
|
Szerző |
Üzenet |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
N-emy írta: Nekem valamiért piszkosul tetszik ez az akva . Lehetséges hogy a nosztalgiája miatt ,amikor még csak ismerkedtem a növényes vonallal, akkor az ilyen akvák etalonnak számítottak és ez az emlékkép kissé mélyre égett nálam Megtisztelő szavak, köszönöm! Miután a kis 10 éves nikonomban valami megadta magát, sajnos a képek is a "hőskort" idézik. Nem tudom, milyen is ez a stílus, a víz alatti terepasztaloktól idegenkedem, iwagumi túl üres, más nem is nagyon maradt. Talán egyetlen dolgon változtatnék: rotala helyett a kisebb levelű HM-et tenném hátra. De a karbantartásokat is hanyagul kezelem, csak futok a teendők után, egy növénycsere nálam akkora munka, mint másnál az akvárium teljes rebootolása. Eszembe jutott még valami: van néhány lávakövem, azokat is be lehetne dobálni a fák közé-alá.
|
2016. augusztus 5., péntek 11:59 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Nekem valamiért piszkosul tetszik ez az akva . Lehetséges hogy a nosztalgiája miatt ,amikor még csak ismerkedtem a növényes vonallal, akkor az ilyen akvák etalonnak számítottak és ez az emlékkép kissé mélyre égett nálam
|
2016. augusztus 4., csütörtök 22:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: papó írta: Látszik hogy hamar regenerálódni fog . Köszi hogy megosztod . Köszi, remélem. Egyébként akár egyben felszedhetném, mint egy szőnyeget az egész monte carlo gyepet. Jó ez így, vagy nyírjam meg jobban? - Mármint hány centire nyírjam? Esetleg nyírás helyett próbáljam ritkítani szálakat kihúzni belőle?? Most - kop-kop-kop - úgy látszik, a napi 2 nyomás macroval, 1 nyomás planterrel, az esetenkénti carboval 6 és fél óra világítással, világítást idő + előtte utána kb. 2 óra másodpercenként egy buborék CO2-vel 25 fok alatt tartott víz hőmérséklettel beállt az akvárium. A fákon szokott lenni ecset, de az utolsó irtás (kivettem és beecsteltem majdnem tömény carboval, vártam, öblítettem és visszatettem az akváriumba) óta nem nagyon kapaszkodik vissza. Ahol maradt ott maradt, ahonnan eltűnt, onnan eltűnt. Elég jól nyírtad . Lehet kiszedni szálakat , de kockáztatod , hogy felszakad a talajból az összes növény .
2016. augusztus 4., csütörtök 17:35 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
papó írta: Látszik hogy hamar regenerálódni fog . Köszi hogy megosztod . Köszi, remélem. Egyébként akár egyben felszedhetném, mint egy szőnyeget az egész monte carlo gyepet. Jó ez így, vagy nyírjam meg jobban? - Mármint hány centire nyírjam? Esetleg nyírás helyett próbáljam ritkítani szálakat kihúzni belőle?? Most - kop-kop-kop - úgy látszik, a napi 2 nyomás macroval, 1 nyomás planterrel, az esetenkénti carboval 6 és fél óra világítással, világítást idő + előtte utána kb. 2 óra másodpercenként egy buborék CO2-vel 25 fok alatt tartott víz hőmérséklettel beállt az akvárium. A fákon szokott lenni ecset, de az utolsó irtás (kivettem és beecsteltem majdnem tömény carboval, vártam, öblítettem és visszatettem az akváriumba) óta nem nagyon kapaszkodik vissza. Ahol maradt ott maradt, ahonnan eltűnt, onnan eltűnt.
|
2016. augusztus 4., csütörtök 16:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Látszik hogy hamar regenerálódni fog . Köszi hogy megosztod .
2016. augusztus 3., szerda 20:49 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Huh ez csodaszép!
Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről
2016. augusztus 3., szerda 20:35 |
|
|
Bandesz_
|
Hétfő reggeli kávé előtti telefonos kép. A monte carlo még barna a nyírás után. 20160801-WP_20160801_006 by von_dorlat, auf Flickr
|
2016. augusztus 3., szerda 10:04 |
|
|
Bandesz_
|
JANNUS333 írta: Gyönyörű az aki..top formában van... Az aki alatti szekrényre meg lakat!! Köszi! A szekrény sajnos még mindig egy komód, a szűrő, a citromsavas palackok és minden már mellette vannak. Nem szép, de cserélbe nem is jó megoldás.
|
2016. július 7., csütörtök 14:13 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Gyönyörű az aki..top formában van... Az aki alatti szekrényre meg lakat!!
|
2016. július 7., csütörtök 13:01 |
|
|
Bandesz_
|
papó írta: A pici jövevény hozott ennyi energiát a növényeidnek is ? Nagyon klassz . Lehet. De tényleg fogalmam sincs, hogy 2 héten keresztül mikor és mit adagoltam az akváriumba. Arra is csak napokkal később jöttem rá, hogy a nagyobbik lányunk nagyon ügyesen be tudja kapcsolni a lámpa időkapcsolóján a random módot. Még csak 2 éves, de már mennyire meg tud lepni. A gyepet is nagyon nyírni kellene már, most csak a jobb első sarkon koptattam az ollót, ott már barnult, algásodott, nem volt szép. A hátsós sor nyírásával kapcsolatban van esetleg valakinek észrevétele? Pl. hogyan lehetne jobb?
|
2016. július 7., csütörtök 12:33 |
|
|