Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:47

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
 Uj aksi 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

walakyyy írta:
Hétvégén szeretném beültetni az új növényeket az akvariumba es elindítani, kérdésem az lenne hogy mivel kezeljem feltöltés utan az akváriumot, gondolok itt amtiklorra, novenytápra, straterre. :)

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Antiklór és starter mindenképpen kellene .
Tf planter jó választás .
Fára fissidens alulra esteleg jávai moha . /taxiphyllum barbieri /
A többi növény teljesen jó .

2016. november 30., szerda 19:11

Hétvégén szeretném beültetni az új növényeket az akvariumba es elindítani, kérdésem az lenne hogy mivel kezeljem feltöltés utan az akváriumot, gondolok itt amtiklorra, novenytápra, straterre. :)

2016. november 30., szerda 18:34

papó írta:
walakyyy írta:
Igen mindenképpen tul akarom lőni a világítást hogy utana szabályozhassam vissza.

Növények amikre gondoltam igy hirtelen laikus fejjel: cryptocoryne beckettii, aponogeton boivinianus, rotala rotundifolia, reinickii es a alternanthera roseafolia, bár ha jol tudom ők igénylik a co-t), anubias, bacopa, hemianthus callitrichoide, illetve vesicularia dubaianea. Veluk szemezgettem hogy talán tarthatnam őket.

Nem akarom túlnyomni az aksit de nem is szeretem pusztakent hagyni. Szeretnem az arany középutat megtalálni :)

A fára illetve a sziklákra mohát szeretnék. Milyet ajanlottok?

Az apanogeton nagy lesz , nem javaslom .
Mohából a taxiphillum barbieri lenne pld az egyik javaslat.

Apanogetont hatra szerettem volna. Helyette masik ötlet ami szeretné a körülményeket es illik is majd az akvariumba?

A taxiphyllum barbieri a javai moha lenne? Bocsi a tudatlansagomert a Google a baratom. Moha esetleg még fissidens fontanus, vagy karácsonyi moha? Fara esetleg flame moha - taxiphyllum sp. ?

A többi növényről mit gondolsz? Nem lesz sok az akvariumba? Valamint co nélkül fejlődhetnek?
Köszönöm

2016. november 29., kedd 19:31
Adminisztrátor

walakyyy írta:
Igen mindenképpen tul akarom lőni a világítást hogy utana szabályozhassam vissza.

Növények amikre gondoltam igy hirtelen laikus fejjel: cryptocoryne beckettii, aponogeton boivinianus, rotala rotundifolia, reinickii es a alternanthera roseafolia, bár ha jol tudom ők igénylik a co-t), anubias, bacopa, hemianthus callitrichoide, illetve vesicularia dubaianea. Veluk szemezgettem hogy talán tarthatnam őket.

Nem akarom túlnyomni az aksit de nem is szeretem pusztakent hagyni. Szeretnem az arany középutat megtalálni :)

Az apanogeton nagy lesz , nem javaslom .
Mohából a taxiphillum barbieri lenne pld az egyik javaslat.

2016. november 29., kedd 19:18

2016. november 29., kedd 16:42

walakyyy írta:
Világítás diy megoldás lenne. 6500K hidegfehér, kevés kék illetve piros leddel pluszba összesen kb 8000-9000 lumen dimmerrel. Nagyjából az elképzelés a világításra.

Ez már elegendő lesz egy lowtech akihoz.
Növényeket is így keresd alacsony fenyigenyuek ill előteriekhez kevésnek bizonyul de ha feljebb tudsz menni 2000L- nel mar szobajohet eloteri növény is ami bírja a co2 nélküli létét
Nem lehetetlen de nem lesz egyszerű .
A ledeket mindenképpen hűteni kell majd aktív hűtéssel .( Én igen nagy teljesítményű ledeket raknek és azt szabajoznam vissza ne legyenek csucsrajaratva . Vagy powerledeket használnak .)

Tapatalkkal küldve az én HUAWEI VNS-L21 eszközömről

2016. november 29., kedd 15:06

Világítás diy megoldás lenne. 6500K hidegfehér, kevés kék illetve piros leddel pluszba összesen kb 8000-9000 lumen dimmerrel. Nagyjából az elképzelés a világításra.

2016. november 29., kedd 13:34
Adminisztrátor

walakyyy írta:
Sziasztok remelem jo helyre írom a kis szösszenetemet :D szóval adott egy 80*45*35 méretű Akvarium. Hozzá egy aquael fan2 plus es egy eheim akasztos szűrő. Fűtő valamint világítás. A világítást LED szalagra szeretnem cserélni. Ezzel kapcsolatban rengeteget olvastam viszont szeretnem olyan tanácsát is kérni aki használ hasonló világítást. Talajom 1-3 mm mosott szűrt "kavicsos" talaj. Nem szeretnek kifejezetten növényes akváriumot illetve co-t bele. Egyenlőre. Érdeklődnék milyen növényeket tarthatnék benne vegyesen halakkal. Növényre illetve halra is van mar nagyjából elképzelésem de előbb a ti véleményetek érdekelne. Az össz kepet nagyjából ugy képzelem el hogy van par sziklám azt kicsit természetessé szeretnem tenni mondjuk mohával(?). Van fa dekor is azt is szeretnem szinten "moházni" viszont a talajra is szeretnék valamit előre hatra hogy jol nézzen ki, viszont mindezt co nélkül ha lehetséges. Minden negatív pozitív építő jellegű kritikát szívesen hallgatok. Indulás elott inkább tanuljak mint hibazzak. Remelem nagyjából összeszedett volt :) bocsi még "korán" van :D

Csak akkor lehet majd a növényekhez tanácsod adni , ha már tudható mit tud a világításod.

2016. november 29., kedd 13:29

Sziasztok remelem jo helyre írom a kis szösszenetemet :D szóval adott egy 80*45*35 méretű Akvarium. Hozzá egy aquael fan2 plus es egy eheim akasztos szűrő. Fűtő valamint világítás. A világítást LED szalagra szeretnem cserélni. Ezzel kapcsolatban rengeteget olvastam viszont szeretnem olyan tanácsát is kérni aki használ hasonló világítást. Talajom 1-3 mm mosott szűrt "kavicsos" talaj. Nem szeretnek kifejezetten növényes akváriumot illetve co-t bele. Egyenlőre. Érdeklődnék milyen növényeket tarthatnék benne vegyesen halakkal. Növényre illetve halra is van mar nagyjából elképzelésem de előbb a ti véleményetek érdekelne. Az össz kepet nagyjából ugy képzelem el hogy van par sziklám azt kicsit természetessé szeretnem tenni mondjuk mohával(?). Van fa dekor is azt is szeretnem szinten "moházni" viszont a talajra is szeretnék valamit előre hatra hogy jol nézzen ki, viszont mindezt co nélkül ha lehetséges. Minden negatív pozitív építő jellegű kritikát szívesen hallgatok. Indulás elott inkább tanuljak mint hibazzak. Remelem nagyjából összeszedett volt :) bocsi még "korán" van :D

2016. november 29., kedd 10:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]