Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 5:52

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
 126 liter Low Tech 
Szerző Üzenet

edit86 írta:
Csodaszép!

Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről

Köszi :)

2016. május 16., hétfő 5:16

myk74 írta:
Brutál!Csodaszép akvárium!
Nagyon nagy érzéked van ehhez a hobbihoz.
Tisztelem hogy nagyon sok embernek önzetlenül segítesz,a videoidat sokszor megnéztem.
Emelem kalapom!

Köszönöm :)
Ha pici köze is van a videóknak az akváriumodhoz akkor már megérte videózni, nagyon szép az akvád :)

2016. május 16., hétfő 5:15

Joci írta:
titusz írta:
Isten áldjon, hogy megcsináltad (csináltátok ) azokat a videókat! Nekem nagyon sokat segitettél vele! addig a fórumokon kavargó infokból próbáltam dolgozni, de a siker messze elkerült, most már úgy érzem jó felé haladok.
Hatalmas köszönet érte!
Üdv a fórumon!

Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről

Előtte én halas öntisztulásra alapozó akvákban segédkeztem 3 évet, ez nagy váltás volt, de már marad ez az irány, örülök, hogy segítenek a videók :) Próbáljuk rávenni az embereket, hogy növényezzenek, ne az algákkal küzdjenek, minél egyszerűbben legyenek és olcsóbban szép növényzetű akvák. Van mit fejlődni, de rajta vagyunk.

Jó, hogy a low tech mellett a minőségi low price irányvonal is fejlődik!

2016. május 14., szombat 20:40

Csodaszép!

Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről

2016. május 14., szombat 20:40

Brutál!Csodaszép akvárium!
Nagyon nagy érzéked van ehhez a hobbihoz.
Tisztelem hogy nagyon sok embernek önzetlenül segítesz,a videoidat sokszor megnéztem.
Emelem kalapom!

2016. május 14., szombat 20:36

titusz írta:
Isten áldjon, hogy megcsináltad (csináltátok ) azokat a videókat! Nekem nagyon sokat segitettél vele! addig a fórumokon kavargó infokból próbáltam dolgozni, de a siker messze elkerült, most már úgy érzem jó felé haladok.
Hatalmas köszönet érte!
Üdv a fórumon!

Előtte én halas öntisztulásra alapozó akvákban segédkeztem 3 évet, ez nagy váltás volt, de már marad ez az irány, örülök, hogy segítenek a videók :) Próbáljuk rávenni az embereket, hogy növényezzenek, ne az algákkal küzdjenek, minél egyszerűbben legyenek és olcsóbban szép növényzetű akvák. Van mit fejlődni, de rajta vagyunk.

2016. május 14., szombat 20:34

Hatalmas köszönet érte!
Üdv a fórumon!

2016. május 14., szombat 20:24

Sziasztok.
Ez úgymond az első "komolyabb" növényes próbálkozásom, előtte főként halas akváriumok voltak.
A története valahol 2015 novemberben kezdődik, amikor is kezembe került a tf planter, tf macro növénytáp, 1-2 hét adagolás után már komoly változások voltak, és úgy gondoltam ebbe nagyobb lehetőség van, lehetne többet is kihozni belőle.
A neten B.Joci néven ténykedtem, sokan kerestek mert a kezdőkhöz "birka" türelmem van és szeretek is segíteni, ez úgymond a fő hobbim, nem kifejezetten az akvarisztika a hobbi, hanem a kezdő akvaristák segítése.
2015 márciusában csatlakoztam egy közösségbe ahol a low tech vonal rejtelmeibe próbálják bevezetni a kezdőket, rövid idő alatt oszlopos tagja lettem a csoportnak. Evidens volt, hogy el kell indítanom pár akvát amivel tudok segíteni a dolgokban, ez a 126 literes lett az első amibe macro táp lett adagolva, fő szempont volt az ár, hogy ne egy lehetetlen összegbe kerüljön, sokaknak elérhető legyen.

Van mindig több akvárium, átlag 4-5, a többi akváriumból össze szedtem a növényeket, és 2015 decembere körül indult az akva, kb 30 perc alatt dobáltam be a dolgokat.
85x33x45 az üveg, egy szekrénysorba van. Talaj jbl manado, szűrés jbl cp e 700, fény 3x18 watt t8 6500 kelvin+1x25 watt sylvania grolux (ez később került be), növénytápok tf planter, tf macro, liqui carbo, a talajba tf aquaplant, co2 nincs.
Az indulás után 1 nappal ilyen volt :)
Kép

Majd minden héten pakolásztam egy picit és lassan kezdett formát ölteni
Kép

Az indulás után 4 hónappal ez lett a végeredmény, több növény bekerült idő közben, sajnos fénykép nem sok készült róla a köztes időszakban, főleg videón vettem fel az akváriumot.
Kép

A végleges tápozás napi 1-1 pumpa (nálam 1,3ml) tf macro, tf planter lett, és mellé a növényeket figyelve néha extra pumpa, átlag heti 3-3 vagy lehet 4 is, ezt nem szoktam jegyezni, a napi 1-1 pumpa az fix, a heti vízcsere 20 liter (sokszor csúszik) ha nagyon csúszik a vízcsere akkor kap 1ml tf vasat is az akva, napi 1,5ml liqui carbo az fix.
Élővilág: sok garnéla, 14 kék neon, és endler nöstények.
Növényzet:
Nymphoides Hydrophylla 'Taiwan', Ludwigia Palustris, Myriophyllum mattogrossense, Ludwigia repens, Hygrophila polysperma, Bacopa Caroliniana, Hygrophila Araguaia, Hemianthus micranthemoides, Elodea densa, Myriophyllum aquatica, Rotala rotundifolia, Lysimachia nummularia, Myriophyllum Tuberculatum, Fissidens Fontanus moha, Limnophila sessiliflora

Egy videó róla :)

https://www.youtube.com/watch?v=88pg9SawWq0

2016. május 14., szombat 20:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]