Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:42

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
 Dark roots of Earth 
Szerző Üzenet

dexkill írta:
Most nem tudom, hogy beledumáljak-e, mert akkor nem az előző bejegyzés lesz az utolsó, de talán nem akkora probléma :)

Sokan átestünk ám az ilyen mélypontokon. Én 3 hónap után szét akartam szedni és eladni (elajándékozni!) a több 100 ezres 240 literes akváriumot. Staghorn, ecset, szar beoldás, szar áramlás, pontalga, béna nyírás stb. Aztán építettem még 9 másikat (nem növényesek). Valóban, néha még ma is kiakadok magamon, hétfőn a nagyot nyírtam meg, vízcsere volt kb este nyolctól hajnali 3:40-ig. Kelés 6-kor. Tegnap is vízcsere volt hajnali 1-ig, csak a garnélásokban... Éjjel van időm az akváriumokra.

Valaki írta, hogy ezt a hobbit nem Neked teremtették. Ilyen nincs. Mindenki képes bármire, maximum tovább tart elérni a célt. Az más kérdés, hogy ha nem tudsz rá időt szánni, akkor mérlegelni kell, hogy megéri-e frusztrálni Magad vele, vagy inkább el kell engedni, és valami máshogy nyúlni. Esetleg szedd össze a legjobb felszereléseid, és csinálj egy minél jobb cuccokból összerakott nano-t, vagy nano közeli méretet, helyezd új alapokra az egészet.

Úgyhogy hajrá, legyen sikered, és ha tényleg sikerül újraindítani, akkor várjuk a naplót! :)

Elfelejtettem reagálni, pedig akartam, csak nagyon betemetett megint a munka.. KKV-kel foglalkozom és az év vége elég húzós szokott lenni,most még brutálabb.. No mindegy, nem offolok. :D
Azért nem erőlködtem az egésszel, mert tudtam, hogy nem lesz rá annyi időm, mint amennyivel visszafordíthatnám az egészet. Megpróbáltam, de nem sikerült, tanultam belőle, levontam a tanúlságot. :P Nekem a gyerek és a munka miatt nagyon kevés idő jut a karbantartásokra, ennek tükrében meg most mindkét akvám, és így tervezem az új scape-et is.
Az részben igaz, hogy ezt a hobbit nem nekem találták ki, mert nem olcsó mulatság, nekem pedig erősen korlátozottak ilyen téren a kereteim, mert család, lakás, kocsi, stb miatt a hobbi az utolsó, de ez nyilván az én döntésem, és persze mellé még mindig a Jóisten is tojik valamit, pl most mégsem lesz meg a nanohoz a jó kis eheim akasztós szűrő. De más megszoktam. :D
Elég régóta csinálom már az akvakertészkedést, és azért értem el sikereket, sikerült szépen tartanom elég spártai körülmények között igényes növényeket. A frusztráltságom elsősorban a sok munkahelyi stresszből jön - ez van, illetve sokszor érzem azt, hogy már nem az az ember vagyok, mint ezelőtt 4-5 évvel, elvesztettem a kreativitásom a nagy hajtásban és még sorolhatnám. Ezek egy része a hobbiban is lecsapódik, ez frusztrál. Majd egyszer, ha lesz egy jó kis RO masinám, akkor könnyebb lesz. Ebben a jó kis gyáli "ivóvízben" eléggé korlátozottak a lehetőségeim. Talán a következő scape majd könnyebben fenntartható lesz. Ha minden igaz, akkor kedden meglesz a dekorfa és már csak pár kiló andezit, vagy hasonló egyszerű kő kell hozzá. :)

2015. december 6., vasárnap 13:13

Most nem tudom, hogy beledumáljak-e, mert akkor nem az előző bejegyzés lesz az utolsó, de talán nem akkora probléma :)

Sokan átestünk ám az ilyen mélypontokon. Én 3 hónap után szét akartam szedni és eladni (elajándékozni!) a több 100 ezres 240 literes akváriumot. Staghorn, ecset, szar beoldás, szar áramlás, pontalga, béna nyírás stb. Aztán építettem még 9 másikat (nem növényesek). Valóban, néha még ma is kiakadok magamon, hétfőn a nagyot nyírtam meg, vízcsere volt kb este nyolctól hajnali 3:40-ig. Kelés 6-kor. Tegnap is vízcsere volt hajnali 1-ig, csak a garnélásokban... Éjjel van időm az akváriumokra.

Valaki írta, hogy ezt a hobbit nem Neked teremtették. Ilyen nincs. Mindenki képes bármire, maximum tovább tart elérni a célt. Az más kérdés, hogy ha nem tudsz rá időt szánni, akkor mérlegelni kell, hogy megéri-e frusztrálni Magad vele, vagy inkább el kell engedni, és valami máshogy nyúlni. Esetleg szedd össze a legjobb felszereléseid, és csinálj egy minél jobb cuccokból összerakott nano-t, vagy nano közeli méretet, helyezd új alapokra az egészet.

Úgyhogy hajrá, legyen sikered, és ha tényleg sikerül újraindítani, akkor várjuk a naplót! :)

2015. december 3., csütörtök 7:27

Talán közeleg az újra indítás dátuma... Ha sikerül egy szép dekorfát beszereznem, akkor remélhetőleg az ünnepek alatt elindítom.
Most hétvégén ismét alakítottam rajta, így most teljesen visszatértem a landscape akváriumok felé, de az én akváriumom az most az Alföldet mintázza. :D Na jó, az anciknak bújkálásra bekerültek fekete pala darabok. A maradék montecarlo mezőt felszedtem, és beültettem vele szinte az egész akváriumot, a két hátsó sarokba rotala indica került, illetve lávakőre kötözött Hygrophila Araquaia, és egy ökölnyi anubias petite. Még Juncus repenst szeretnék hozzájuk. ezek kerülnek majd mohákkal kiegészítve az új scape-be. Most növény nevelde van ezerrel. :D
Ja és beköltözött 10 db zöld neon is. Nagyon szeretem őket, még érkezni fog melléjük legalább 5-6 darab, és kb ennyi törpe cory és 4-5 amano a jövőben.
Most már szerintem tényleg ez lesz az utolsó bejegyzés és talán jobb is egy pozitívabb bejegyzéssel zárni. :)

2015. december 1., kedd 21:32

Epilógus: vasárnap ismét volz időm az akvára, sajnos a staghornnal nem tudtam mit kezdeni, napi karbantartások nélkül nem kopik el... Ezért kiszedtem minden követ a két nagy kivételével. A montecarlo szerencsére majdnem teljesen érintetlen maradt, hátha pénzzé tudom majd tenni, talán a kövekkel együtt. Tervezgetem az újrakezdést, a dekorok hiányoznak hozzá, meg pár növény, de azok meglesznek. Sok dekorhomokot fogok használni, és egy amano ihletésű szigetes scape lesz a jövő. Gyep nem lesz, csak anubias petite, mohák, talán microsorumok és két féle stem.
Jelenleg két arany anci felügyeli a rendet a két szikla tövében.

Tapatalk-kal küldve az én D2303-el

2015. november 3., kedd 22:33

papó írta:
Igen olvassuk :(

pit975 írta:
Nagyon de nagyon sajnálom!!!!

friz74 írta:
Én is mindig elolvasom és nagyon sajnálom! Remélem, hogy mielőbb rendbe jönnek a dolgaid, és ismét láthatunk tőled egy új akváriumot!

SlyChocolate írta:
Szinte minden reggel kávé közeben...
Isten nem neked teremtette ezt a hobbit...
:oops: :roll:

Köszi szépen, hogy olvastátok, a hozzászólásaitokat is, és a segítséget is - kiváltképpen Papónak! :)
Mivel sok időm úgysincs most, csak gondolkozom, hogy hova tovább, mit kezdjek vele. Majd egyszercsak jelentkezek, ha lesz valami értékelhető dolog.

Mexx2 írta:
Nem tudsz valahonnan szerezni egy tűzoltó palackot és egy olyan szerkentyűt mint ami nekem van?
És még sokat sem kell rá költened és van egy co2 rendszered?

Igazából a co2 rendszerrel nincsen semmi gondom, a tűszelep döntött úgy, hogy pont most kezd bedögleni. Ezért döntöttem úgy, hogy inkább a minimál technikás vonalra állok vissza: kevés fény, co2 beoldás nélkül, visszafogott tápozással, mohákkal, páfrányokkal és cryptokkal, anubiasokkal, sok dekorjomokkal. A hardscape még kérdéses. Lehet, hogy felhasználom ezeket a lávaköveket és veszek mellé pár markáns dekorfát, lehet, hogy a lomisból költöztetem át. Majd ha lesz rá időm, meg energiám.

2015. október 21., szerda 11:37
Sasszem

Molroth írta:
Nem tudom, hogy a sok rinya miatt olvassa-e még valaki a naplót, de ismét egy mérföldkőhöz érkezett a sorsa, és meg is pecsételődött.
Reggelre hangos sistergésre lettem figyelmes... a tűszelep megint elállítódott, de most a rossz irányba. :( Már nem sárga, hanem majdnem narancssárga volt a dc, a garnik egyik fele vergődött, a másik fele meg már holtan hevert az aljzaton. Ez megadta a kezdő lökést, ez az akvárium befejezte a pályafutását. Lehet, hogy a nanoban lévő setupot átköltöztetem ide és egy fénycsővel fog majd menni. Veszek bele valami szép halat, pár cory-t, és kész. Nem kell ezt erőltetni, úgy érzem besokalltam.
Majd egyszer, ha sok pénzem lesz talán újra kezdem a növényes vonalat. :pápá:

Nem tudsz valahonnan szerezni egy tűzoltó palackot és egy olyan szerkentyűt mint ami nekem van?
És még sokat sem kell rá költened és van egy co2 rendszered?

2015. október 20., kedd 19:11

Szinte minden reggel kávé közeben...
Isten nem neked teremtette ezt a hobbit...
:oops: :roll:

2015. október 20., kedd 16:50

Én is mindig elolvasom és nagyon sajnálom! Remélem, hogy mielőbb rendbe jönnek a dolgaid, és ismét láthatunk tőled egy új akváriumot!

2015. október 20., kedd 12:20

Nagyon de nagyon sajnálom!!!!

2015. október 20., kedd 11:15
Adminisztrátor

Molroth írta:
Nem tudom, hogy a sok rinya miatt olvassa-e még valaki a naplót, de ismét egy mérföldkőhöz érkezett a sorsa, és meg is pecsételődött.
Reggelre hangos sistergésre lettem figyelmes... a tűszelep megint elállítódott, de most a rossz irányba. :( Már nem sárga, hanem majdnem narancssárga volt a dc, a garnik egyik fele vergődött, a másik fele meg már holtan hevert az aljzaton. Ez megadta a kezdő lökést, ez az akvárium befejezte a pályafutását. Lehet, hogy a nanoban lévő setupot átköltöztetem ide és egy fénycsővel fog majd menni. Veszek bele valami szép halat, pár cory-t, és kész. Nem kell ezt erőltetni, úgy érzem besokalltam.
Majd egyszer, ha sok pénzem lesz talán újra kezdem a növényes vonalat. :pápá:

Igen olvassuk :(

2015. október 20., kedd 11:08
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő