Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:25

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
 my first real world 
Szerző Üzenet

Idézet:
Nagyon nem mind egy milyen tápot használsz .. a magnézium eleve biztosítja az élénk zöld színeket .
Nem lehet mindent összekeverni .. de ezt Te is nagyon jól tudod ...

Igen, tudom. Még el kell dönteni mi lesz :)

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015. április 9., csütörtök 13:37
Adminisztrátor

premierpark írta:
Idézet:
Olyan évente illik a fcsöveket cserélni. A garázsban még jó világítani , de nem jó akvarisztikai cálra.
Egy nagyon jó példa ami napokban történt velem .
Behoztak egy 4 csöves ATI világítást , mert kiégett benne 2 cső .
Mikor kicseréltem a kiégett fénycsöveket , annyira szembetűnő volt a rég és az új cső fénye közötti különbség , hogy előszór azt hittem elromlott a foglalat és csak fele feszültséget kap az armatúra . Gratulálok a családtagokhoz :)

rendben,
most durván fél évesek a csövek, úgyhogy nem lesz akkor még egyelőre csere.
majd szeretnék plusz vasat adagolni a következő akváriumba, mert úgy láttam néhány akváriumban, hogy az eléggé meg tudja hozni a színeket.
esetleg valamit érdemes pluszba adagolni a tápok mellé, hogy élénkebb zöldek legyenek a növények?
most ugye az akvárium szétbontás, alkotás, bejáratás idejére egy ilyen ikeás doboz jó lesz a halaknak szűrővel? http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S09850874/#/S09850874

úgy gondoltam, hogy 3.-4.héten raknám őket vissza, mire lemegy az ammónia szezon :D

Nagyon nem mind egy milyen tápot használsz .. a magnézium eleve biztosítja az élénk zöld színeket .
Nem lehet mindent összekeverni .. de ezt Te is nagyon jól tudod ...

2015. április 9., csütörtök 13:10

Idézet:
Olyan évente illik a fcsöveket cserélni. A garázsban még jó világítani , de nem jó akvarisztikai cálra.
Mikor kicseréltem a kiégett fénycsöveket , annyira szembetűnő volt a rég és az új cső fénye közötti különbség , hogy előszór azt hittem elromlott a foglalat és csak fele feszültséget kap az armatúra . Gratulálok a családtagokhoz :)

rendben,
most durván fél évesek a csövek, úgyhogy nem lesz akkor még egyelőre csere.
majd szeretnék plusz vasat adagolni a következő akváriumba, mert úgy láttam néhány akváriumban, hogy az eléggé meg tudja hozni a színeket.
esetleg valamit érdemes pluszba adagolni a tápok mellé, hogy élénkebb zöldek legyenek a növények?
most ugye az akvárium szétbontás, alkotás, bejáratás idejére egy ilyen ikeás doboz jó lesz a halaknak szűrővel? http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S09850874/#/S09850874

úgy gondoltam, hogy 3.-4.héten raknám őket vissza, mire lemegy az ammónia szezon :D

2015. április 9., csütörtök 10:47
Adminisztrátor

premierpark írta:
Sziasztok :) szóval egy kis helyzetjelentés.
Az akváriumon a zöld alga kezd eluralkodni mióta a halacsok belekerültek. Biztos a fagyasztott kajától, de már nagyon nem foglalkozom vele, mert már az új megvalósításon agyalok. Ugyanúgy lesz benne red moor gyökér viszont a mostanihoz képest lesz annyi változás hogy fekete lávakő is fog belekerülni :) már elképzeltem, hogy hogyan legyenek a dolgok. Kelleni fog még egy kis alapanyag növények meg ilyesmi, de lassan körvonalazódik minden. A fénycsöveket milyen gyakran kell cserélni a lámpában kb?
Ja és 4 darab kakadu megmaradt. Már teljesen elkeseredtem, hogy befalta őket az apuka, de egyik nap előbukkant egy pici és sorban jöttekKép

2015. április 8., szerda 19:57

Sziasztok :) szóval egy kis helyzetjelentés.
Az akváriumon a zöld alga kezd eluralkodni mióta a halacsok belekerültek. Biztos a fagyasztott kajától, de már nagyon nem foglalkozom vele, mert már az új megvalósításon agyalok. Ugyanúgy lesz benne red moor gyökér viszont a mostanihoz képest lesz annyi változás hogy fekete lávakő is fog belekerülni :) már elképzeltem, hogy hogyan legyenek a dolgok. Kelleni fog még egy kis alapanyag növények meg ilyesmi, de lassan körvonalazódik minden. A fénycsöveket milyen gyakran kell cserélni a lámpában kb?
Ja és 4 darab kakadu megmaradt. Már teljesen elkeseredtem, hogy befalta őket az apuka, de egyik nap előbukkant egy pici és sorban jöttekKép

2015. április 8., szerda 19:34

papó írta:
A "sötét bokrok " alatt én is ellennék júniustól augusztusig .
Vigyázz az új családtagokra ..

Nekem nagyon tetszik az akváriumod .
Annyit megtehetnél , hogy a jobboldali ammaniaból pár tövet átültetnél a baloldali üveg mellé .
Csak úgy kíváncsiságból ...

Köszönöm szépen :)
most már nem biztos hogy fogok átrakni, mert jön a következő scape nemsokára. Kb 2-3 hét. Most keresek valamit ami alapján létre fogom hozni az új összeállítást :)
de a sügerek kedvére is teszek, remélem tetszeni fog mindenkinek :)

2015. március 12., csütörtök 15:27
Adminisztrátor

A "sötét bokrok " alatt én is ellennék júniustól augusztusig .
Vigyázz az új családtagokra ..

Nekem nagyon tetszik az akváriumod .
Annyit megtehetnél , hogy a jobboldali ammaniaból pár tövet átültetnél a baloldali üveg mellé .
Csak úgy kíváncsiságból ...

2015. március 12., csütörtök 14:45

Sziasztok :pápá:
egy kis helyzetjelentés:
idő közben beköltözött 2db kakadu sügér, mert nem szerettem volna valami megszokott "tömeghalat" választani.
Úgy néz ki, hogy tetszik nekik a "terep", mert már születtek kis halak is.
Felrakom ide is a verseny képet. Bár nem túl szép helyezést értem el, de a részvétel a fontos és köszönöm azoknak akik rám szavaztak.
KépDSC_0068 copy by kisserik93, on Flickr

most küzdök egy kis zöld algával. Papó szerint a túletetés lehet az oka, úgyhogy 2 szer kapnak kaját egy nap és kevesebbet inenntől :roll:

rakok fel egy képet a hímről is aki még nem a teljes méretben és színben van, mert még nem fejlődött ki teljesen, de már szerintem most is szép:

KépDSC_0212 by kisserik93, on Flickr

a nőstényt most lehetetlen lefotózni, mert védi a kicsiket.

Most igyekszem 1-2 kicsit megmenteni, hogy legyen saját szaporulatom is, de majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

a jövő hét folyamán egy 60 literes műanyag hordót fogok vásárolni az ozmónak és onnantól már nagyon könnyű dolgom lesz a vízcseréknél.

véleményeket szívesen fogadok, jókat-rosszakat is egyaránt

köszönöm, hogy benéztél

2015. március 12., csütörtök 11:12
Adminisztrátor

Köszi a beszámolót.
Lassan helyére kerül minden .
Alga eltűnt .
Továbbra is türelem :)

2014. december 7., vasárnap 12:36

Szépen fejlődik minden .
Ezek szerint elmúltak a kezdeti algaproblémáid.
Köszönjük a helyzetjelentést .

2014. december 7., vasárnap 0:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő