Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:27

Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
 200l-es Low-Tech Érdről 
Szerző Üzenet

Beni írta:
fazi115 írta:
Pff, akkor lehet az Ancik nem kerülnek át az újba. Tudom, hogy nem a legszorgalmasabb algaevők, de megkedveltem őket, főleg mikor a papa eltünt és pár nap múlva egy csomó picivel jött elő :) Viszont tudsz ajánlani másik alagaevő fajt helyettük? Tudom, hogy az Oto jó alternatíva lenne, de kényességük miatt nem tudom be merjem e vállani őket! :)

Akkor hozz el otot a kereskedésből, ha már egy hónapja ott vannak. Remélhetően addigra az összes beteg/sérült kihullik közülük, az egészségeseket meg etetik rendesen. Én így csináltam legutóbb, és 5-ből 5 megmaradt.

Köszi az infót Beni, majd odafigyelek erre mikor eljön az idő! :)

2015. január 29., csütörtök 16:26

fazi115 írta:
Pff, akkor lehet az Ancik nem kerülnek át az újba. Tudom, hogy nem a legszorgalmasabb algaevők, de megkedveltem őket, főleg mikor a papa eltünt és pár nap múlva egy csomó picivel jött elő :) Viszont tudsz ajánlani másik alagaevő fajt helyettük? Tudom, hogy az Oto jó alternatíva lenne, de kényességük miatt nem tudom be merjem e vállani őket! :)

Akkor hozz el otot a kereskedésből, ha már egy hónapja ott vannak. Remélhetően addigra az összes beteg/sérült kihullik közülük, az egészségeseket meg etetik rendesen. Én így csináltam legutóbb, és 5-ből 5 megmaradt.

2015. január 29., csütörtök 6:46

2015. január 29., csütörtök 0:16
Adminisztrátor

Az anci sajnos az echynodorusok a Hygrophila és a Taiwan leveleit megrágja .
Az Easy Life Profito helyett a dr Gardent ajánlom , de a profito sem rossz ...

2015. január 29., csütörtök 0:02

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek készülő akvriumomat, ami még erőteljes terv fázisban van, előre szólok valószínűleg még hónapok mire ez a project létrejön! :)
Szívesen várom mindenki ötleteit és tanácsait, valamint a kritikáit is! :)

Akvárium: 80x55x45cm (szé,mé,mag), bruttó 198l
Bútor: Ismerős asztalos által készülő, zártszelvényel erősített bútor. Itt kitérnék arra is miért 55cm a tervezett mélység. Tesómmal közös a projekt ezen része, mivel a teknős terráriumát szeretné az új bútorba beköltöztetni a nappali sarkából, ahova amúgy is csak éppen fér el. Viszont az 80x55x55cm, így nekem is ehhez és a nappali adottságaihoz kell igazodnom. Az én akváriumom az övé fölé kerülne, valamint mind 2 mellé menne egy polc amibe beférne 1-1 külső szűrő. A tervezett szekrény így elférne, és nem maradna fölös, kihasználatlan terület sem az akvárium elött/mögött.

Világítás: DIY 4x24w T5
Szűrés: Eheim Classic 2217
Talaj: 0,5-1mm homok vagy sóder valamint növényi táptalaj
Dekor: Red moor fa, kövek
CO2: nem tervezek
Tápozás: Easy Life Profito+Carbo
Növények: Meglévő akváriumomból átkerülne egy pár tő Anubias nana, Anubias bateri és Microsorum petropus
Valamint ezek a növények vannak tervben:
Cryptocoryne becketii
Cryptocoryne wendtii green
Cryptocoryne x willisii
Echinodorus aquartica
Echinodorus bleheri
Echinodorus quadricostatus
Hygrophila corymbosa „Siamensis”
Hygrophila polysperma
Microsorum pteropus Trident
Nymphoides sp. Taiwan
Taxiphyllum barbieri - Jávai moha
Vallisneria americana var. asiatica

Halak: Neon, Vörös karcsú díszmárna, elevenszülők valószínűleg Plattik és vagy Black Molly, Corydoras Panda, Ancik, melléjük esetleg 1 pár törpesügér és vagy 1 pár gyöngygurámi.

Nagyából ez minden ami be van tervezve!
Köszi hogy benéztél! :)

2015. január 28., szerda 23:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ]