|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:35
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Köszönöm! Igen Papó, lezárhatod! Azt azért még megjegyzem , hogy akiknek -eddig - tetszik , többek között :Tamás Tar, Kata Lukács, Michael GW Wong és további 42 ember kedveli ezt.
2015. augusztus 17., hétfő 9:59 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszönöm! Igen Papó, lezárhatod!
|
2015. augusztus 17., hétfő 9:10 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Gratula a szép helyezéshez! Mobilról Tapatalkkal.
2015. augusztus 16., vasárnap 19:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Köszi a naplót Zoi ! Zárjam le ?
2015. augusztus 16., vasárnap 15:07 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Ezennel befejezetté nyilvánítom a naplót. Az akváriumot szétszedtem, és már egy új setupban keresik a halacskák a helyüket. Köszi a tanácsokat planária ügyben, eddig nem láttam egyet sem az újraindított vízben, remélem így is marad. Sajnos a végére kevés időm maradt foglalkozni az akváriummal, ezért elég sok alga betámadta, nem ártott már egy pici változás. Az új scape-et egyelőre elkerüli az alga, bár még nincs egy hetes, a beállt szűrő és víz sokat jelent úgy gondolom. A növényzetben elég sok mulm felhalmozódott, szerintem ez is oka volt az elhatalmasodó algatámadásoknak. És akkor a végére az akvárium rövid története képekben: Hardscape építés majdnem kész (2014 szeptember 26): Indulás után néhány nappal: Itt még ékfoltosokkal egy hónaposan: Dúsul a növényzet. Kb két hónaposan: A növénymassza kezdi átvenni az uralmat a kövek fölött. 4 hónap telt el az indítás óta: TAC-ra nevezett fénykép: Februárban: Márciusban a középső ösvény helyére "lávakő-hegyomlás" került: Két kép májusból nyírás előtt, és után: IAPLC 2015-re nevezett kép, mely az előkelő 264. helyet szerezte meg. Tudjuk, hogy ez nem jelent olyan sokat, mivel teljes homály fedi a verseny sorrend-alkotási megoldását. Én olyan 800 körüli hellyel már elégedett lettem volna, mivel nem sikerült jól a fénykép, viszont az akva itt tényleg jó formában volt, egyedül a jobb oldali stemek nem nőttek meg annyira, mint ami az elképzelés volt. Íme a fotó: És a végnapjait élő algás akvárium: Jó volt újból belevágni az akvarizálásba, és tényleg a lakás dísze volt a vadonba vezető út. Rájöttem arra is, hogy túl nagy körítést csináltam eddig a versenyekre való fényképezés körül, ami általában rossz élményekkel gazdagított, mert sosem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Amíg nincs egy jó gép, vagy egy ismerős, aki befotózza, addig kár erőltetnem a nagy készülődést.
|
2015. augusztus 16., vasárnap 14:24 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: papó írta: A homokot főzd fel , de ezt a többivel is megteheted . Leforrázod és passz .
Gondolom a növényeket azért ne forrázzam Az új indításhoz beszereztem egy kavicsot, picit egyszerűbb elrendezés lesz, mint az előző. Az egyszerűség gyönyörködtet, ez határozottan igaz az aquascapingre is. UI: szép kis kavics!
2015. augusztus 8., szombat 18:10 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Növény fog még beleférni?
_________________ Pé.Zoli
|
2015. augusztus 8., szombat 12:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: papó írta: A homokot főzd fel , de ezt a többivel is megteheted . Leforrázod és passz .
Gondolom a növényeket azért ne forrázzam Az új indításhoz beszereztem egy kavicsot, picit egyszerűbb elrendezés lesz, mint az előző. Kavicsot .. Daruval vitetted be a lakásba ?
2015. augusztus 8., szombat 11:29 |
|
|
zoi
|
papó írta: A homokot főzd fel , de ezt a többivel is megteheted . Leforrázod és passz .
Gondolom a növényeket azért ne forrázzam Az új indításhoz beszereztem egy kavicsot, picit egyszerűbb elrendezés lesz, mint az előző.
|
2015. augusztus 8., szombat 10:17 |
|
|
Molroth
|
zoi írta: papó írta: Az agyagos talajhoz nem sok mindent merek javasolni. Ha valami eszembe jutna,írok . Köszi! Kvarchomok aljzatom van egyébként. A növényeket természetesen mind kivenném, és valami áztatóvízbe tenném őket planária-mentesítésre. Gondoltam néhány másodperc vagy perc áztatás sós vízben a növényeknek nem árt, míg a planáriák lehet, hogy nem szeretnék. Leginkább monte-carlo, parvula, mohák lennének amik visszakerülnek, nameg stau, és pogostemon, esetleg ammania sp bonsai. A stemeket most száműzném a setupból. Az aljzatnak meg lehet, hogy sósavas víz tenne jót. Közben eszembe jutott még egy: táptalaj tropica van benne, és majdnem egy éves. Gondolom azzal kár lenne babrálni, és nem érne sokat, ha visszatenném. Igazából csak azért, mert most nincs sok rávaló, és nem akarnék táptalajt venni. Szóval a kérdés az, hogy próbáljam-e megmenteni, vagy inkább mossam ki a kvarchomokból? Esetleg a NO planaria nevű csodaszer?
2015. augusztus 3., hétfő 10:01 |
|
|