|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:46
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|
Nagymama akvája - low tech iwagumi
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: Megint otthon voltunk látogatóban, de sajnos képet nem tudtam most sem készíteni. A mohákat anyám nem győzi vissza kötözgetni damillal, a garnélák is szaporodnak, és az anubias is kivirágzott. Barna alga még mindig van a kevés fény miatt az üvegen, illetve egy kevés ecset elszórtan a köveken. A meleg miatt sajnos pár endlernek nyoma veszett, pedig akartam haza hozni kettőt a nanoba, de akkor majd a helyi halasnál fogom megoldani. Most fogyott el az indítás óta a kis 40 milis csepegtetős tápsó. Továbbra is nagyon hangulatos kis nagymamás akvárium, anyukám nagyon szépen karban tartja. Az egész családot megfertőzted . De már vagy 20 éve! Mobilról Tapatalkkal.
2015. augusztus 23., vasárnap 17:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Megint otthon voltunk látogatóban, de sajnos képet nem tudtam most sem készíteni. A mohákat anyám nem győzi vissza kötözgetni damillal, a garnélák is szaporodnak, és az anubias is kivirágzott. Barna alga még mindig van a kevés fény miatt az üvegen, illetve egy kevés ecset elszórtan a köveken. A meleg miatt sajnos pár endlernek nyoma veszett, pedig akartam haza hozni kettőt a nanoba, de akkor majd a helyi halasnál fogom megoldani. Most fogyott el az indítás óta a kis 40 milis csepegtetős tápsó. Továbbra is nagyon hangulatos kis nagymamás akvárium, anyukám nagyon szépen karban tartja. Az egész családot megfertőzted .
2015. augusztus 23., vasárnap 15:56 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Megint otthon voltunk látogatóban, de sajnos képet nem tudtam most sem készíteni. A mohákat anyám nem győzi vissza kötözgetni damillal, a garnélák is szaporodnak, és az anubias is kivirágzott. Barna alga még mindig van a kevés fény miatt az üvegen, illetve egy kevés ecset elszórtan a köveken. A meleg miatt sajnos pár endlernek nyoma veszett, pedig akartam haza hozni kettőt a nanoba, de akkor majd a helyi halasnál fogom megoldani. Most fogyott el az indítás óta a kis 40 milis csepegtetős tápsó. Továbbra is nagyon hangulatos kis nagymamás akvárium, anyukám nagyon szépen karban tartja.
2015. augusztus 23., vasárnap 15:44 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Lehet anyukádnak jobb érzéke van hozzá Bocsi .. Pffff... Na szép, mondhatom!
2015. május 3., vasárnap 7:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Lehet anyukádnak jobb érzéke van hozzá Bocsi ..
2015. május 2., szombat 22:13 |
|
|
Molroth
|
Majdnem 2 hónapos az akvárium, ma voltunk otthon anyák napját köszönteni, és gyorsan lőttem egy ordenáré mobilos képet sebtében: Anyukám elég jól gondozza, mennek a rendszeres, heti vízcserék, alga nincs is, csak a köveken és az üvegen van diatom, ahogy a képeken is látszik, de ezt betudhatjuk a kevés fénynek. Legközelebb viszek haza egy olcsó kis algakaparót, hogy ezek se csúfítsák az akit. Érdekes, de pár csempéről eltűnt a moha, ezeket majd valahogy pótolnom kell, az egyiken nem igazán indult még be, de a többi az szépen növekszik. A halak jól érzik magukat, bővült a csapat 2db kolibrihallal, édesapám jóvoltából, a garnélák szintén élvezik a sok követ és a barna algát. A víz szép tiszta, nagyon szépen ellátja a kis évtizedes aquael szűrő a feladatát. A micro is jól érzi magát, tele van új hajtásokkal, de az anubias még nem indult el, még szokja a helyét. az algás üvegtől eltekintve, vidám kis akvárium kezd kerekedni belőle, eddig sokkal elégedettebb vagyok vele, mint az itthonival, pedig technikában sehol sincs ez a kis akvárium. Köszi, hogy benéztél!
2015. május 2., szombat 22:05 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Nagyon tetszik , akárcsak a lelkesedésed minden iránt. pit975 írta: Gratulálok, igényesen kivitelezett kis low tech akváriumot hoztál össze. Nagyon tetszik. Köszi szépen! Remélem, hogy majd szépen bedurrannak a moha párnácskák, mire legközelebb haza látogatunk, és a micro is kicsit bedúsul. A mohákat direkt megnyírtam egy hete, hogy ne legyenek nagyon nagyok, mire legközelebb megyünk haza.
2015. március 8., vasárnap 13:40 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Gratulálok, igényesen kivitelezett kis low tech akváriumot hoztál össze. Nagyon tetszik.
|
2015. március 8., vasárnap 8:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: Hosszú előkészület után ma végre elindult édesanyám akváriuma. Igazi koprodukciós akvárium lett, hiszen a köveket, a lámpát és a növények nagy részét ajándékba kaptam! A sztori annyi, hogy otthon kimúlt az aranyhal, és anyukám szerette volna ha továbbra is van egy akvárium, mert szerette nézegetni. Ebből gazdálkodhattam: Ezer éves (még tengeri malac lakás is volt valamikor...), vízköves akvárium: 50x30x34 - 51L Jóféle ceglédi csapvíz Világítás: Aquael csíptetős - PC 11W plant csővel Szűrés: Aquael Fan Mini - 260 lph Fűtés: Juwel 50W CO2: nincs Tápozás: Dr. Garden micro 2ml/hét Aljzat: hengerelt bazalt (középen a sziget) és fehérvárcsurgói dekorhomok 1-2 mm Dekor: Zöld gránit Flóra: Microsorum needle leaf és anubias nana kőre kötözve, mohák (riccia, jávai, weeping és christmas) csempe darabokra kötözve. Fauna: 4db endler guppy hím, és pár darab kicsi RC garnélák A karbantartást a szüleim végzik, de főleg anyám dolga lesz, a naplózása ritka lesz. Így néz ki az indítás után, a baci kultúra és a friss homok miatt kissé ködösen: Nagyon nem tervezgettem, de szerintem vállalható lett. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz probléma mentes akva. Ezekkel a növényekkel és fénnyel mennie kell mindennek szépen, de csiga lassúsággal. Anyukám nagyon örül neki, hogy ismét van akvárium otthon, és tudja nézni pihizés közben. Köszi, hogy benéztél! Nagyon tetszik , akárcsak a lelkesedésed minden iránt.
2015. március 7., szombat 22:38 |
|
|
Molroth
|
Hosszú előkészület után ma végre elindult édesanyám akváriuma. Igazi koprodukciós akvárium lett, hiszen a köveket, a lámpát és a növények nagy részét ajándékba kaptam! A sztori annyi, hogy otthon kimúlt az aranyhal, és anyukám szerette volna ha továbbra is van egy akvárium, mert szerette nézegetni. Ebből gazdálkodhattam: Ezer éves (még tengeri malac lakás is volt valamikor...), vízköves akvárium: 50x30x34 - 51L Jóféle ceglédi csapvíz Világítás: Aquael csíptetős - PC 11W plant csővel Szűrés: Aquael Fan Mini - 260 lph Fűtés: Juwel 50W CO2: nincs Tápozás: Dr. Garden micro 2ml/hét Aljzat: hengerelt bazalt (középen a sziget) és fehérvárcsurgói dekorhomok 1-2 mm Dekor: Zöld gránit Flóra: Microsorum needle leaf és anubias nana kőre kötözve, mohák (riccia, jávai, weeping és christmas) csempe darabokra kötözve. Fauna: 4db endler guppy hím, és pár darab kicsi RC garnélák A karbantartást a szüleim végzik, de főleg anyám dolga lesz, a naplózása ritka lesz. Így néz ki az indítás után, a baci kultúra és a friss homok miatt kissé ködösen: Nagyon nem tervezgettem, de szerintem vállalható lett. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz probléma mentes akva. Ezekkel a növényekkel és fénnyel mennie kell mindennek szépen, de csiga lassúsággal. Anyukám nagyon örül neki, hogy ismét van akvárium otthon, és tudja nézni pihizés közben. Köszi, hogy benéztél!
2015. március 7., szombat 22:29 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|