Sziasztok!
Szokásomhoz hűen most is itt nyitok először új témát az új projektemhez, amiben többször is elakadtam és remélem tőletek kapok segítséget, mert tudom, hogy ti profik vagytok és még sosem kaptam rossz tanácsot.
Szóval az lenne a helyzet, hogy kinőttem a ~30literes akváriumomat. Bárhogy probálok rendezkedni, mindig kicsinek találom. Így jött az a dolog hogy mostmár szintet kell lépnem. Az első elgondolások az volt, hogy egy 64 literes akvárium elég is lesz, de végül túl szűkösnek bizonyult a 30cm mélységével. Akkor jött az ötlet, hogy még mehetek efölé és talán bírja a pénztárcám is.
Sokat bajlódtam rajta végül két méret az ami elférne és tetszene is. Az egyik a 60x40x40-es a másik a 60x35x40-es méret. Melyik nézne ki jobban? A 96 liter fölé sajnos nem tudok menni, már ezt is kicsit sokallom, de még talán vállalható.
Esetleg ha más méretet is tudtok ajánlani ami jól nézne ki arányaiban azt is várom.
A másik nagy gondom a szűrés. Most hydor prof 150 van, de ez nem fogja elbírni ezt a nagy víztömeget úgyhogy váltanom kell. Két márka jöhet szóba. Az egyik az EHEIM a másik a HYDOR. Az eheimből a 2075-ös, a hydorból a professional 350. Itt is van kis bibi. Az üveg ki-és befolyóm a hydor 150-hez van és nem tudom, hogy csőméret ugyanaz-e
lehet hogy jó hozzá ?
Illetve a szűröközeg kiválasztása is kérdés
Világítás téma volt a legnehezebb. Ti HQI-t ajánlottatok, volt aki ledet, volt aki t5-öt.
Nagyon tetszik az ADA aquasky 602 és már majdnem meg is vettem, de gondoltam körülnézek mégegyszer és végül átgondoltam és az ATI sunpower 4x24-re jutott a voksom. Szivem szerint még mindig az ADA lámpát venném meg mert alig fogyaszt valamit is és ez hosszútávon jobb lenne.
Az ATI lámpába milyen fénycsövej lennének a legjobbak? Illetve a dimmelhetőség sokat számít?
Talaj.
Itt egyelőre két lehetőségen töröm az agyam. Az egyik a tropica táptalaj és az új tropica általános
A másik ada power sand és ada amazonia.
Nem azért mert ezek a legjobbak, hanem mert a szemcsealak és méret itt tetszik a legjobban.
Tápozásnál eddig garden-t használtam, de most ki szeretném probálni majd az ada termékeit is
KIEMELNÉM: nem divatmajom vagyok és ezért akarok mindenből ada vagy ati cuccot, hanem szeretnék minőséget és ők már bizonyítottak. Tisztába vagyok vele hogy kevesebb pénzből is lehet szép akváriumot illetve a tartalom a fontos, de egész nyáron erre a projectre rakom félre minden pénzem
NEM MELLESLEG Versenybe is szeretném nevezni maj az akváriumot
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és kiemelném papó-t , hogy ilyen jóindulatú és segítőkész emberrel még nem találkoztam úgyhogy becsüljük meg