|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:38
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Molroth írta: papó írta: Sűrű de szinte úgy is marad ahogyan elülteted . Csak az a megoldás , ha nagyon sűrűn ülteted eleve , vagy besűrűsíted után ültetéssel . Nyírással és sok fény mellett azért elég szépen el tud indulni! Sokan ott rontják el, hogy nem nyírják a minit, mert úgysem nő nagyra. De azért érdemes őt is megkaszálni néha és akkor elindul az oldalhajtásokkal. A lényeg, hogy jól szét kell szedni és úgy ültetni, mert úgy viszonylag hamar összeér a gyep. Megfelelő co2/táp szint lágy víz és erős fény mellett brutál tömött gyepet tud alkotni! De még itthon nem sikerült nekem sem! Ez csak legenda , hogy brutál tömött gyepet lehet a sp miniből nevelni Nem véletlenül tűnt el a Tropica kínálatából . Azzal még nem volt tapasztalatom, de akkor sp mini és sp mini között is van különbség. :/ Íme , nincs a kínálatban a Tropicánál : Alternanthera reineckii 'Mini' Didiplis diandra Echinodorus tenellus 'Green' Eleocharis acicularis 'Mini' Glossostigma elatinoides Hemianthus callitrichoides 'Cuba' Heteranthera zosterifolia Hygrophila 'Araguaia' Lilaeopsis brasiliensis Limnobium laevigatum Marsilea crenata Marsilea hirsuta Micranthemum 'Monte Carlo' Pogostemon erectus Proserpinaca palustris 'Cuba' Riccia fluitans Rotala 'Bonsai' Rotala macrandra Salvinia natans Staurogyne repens Taxiphyllum barbieri Taxiphyllum 'Flame' Utricularia graminifolia Vesicularia dubyana 'Christmas' Vesicularia ferriei 'Weeping'
2015. április 10., péntek 19:11 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ez is pavula mini nálam ilyen lett 3 hónap alatt. 2012.09.25 2013.01.19 Ebben az akvában már a Papó féle makro tápot használtam és talán a tropica mikroját. odyssea lámpát használtam a saját fénycsöveivel, a képen a frissen beszerzett hqi-val fotózva.
|
2015. április 10., péntek 16:24 |
|
|
aDuli
|
Hát most tervezgetek egy függesztett világítást dupla annyi leddel kicsit visszafojtva. GA-s Eleocharis parvula minit ültettem amúgy és szoktam nyírni. Az mennyire lehet eredményes ha ültetgetek közé még így utólag?
|
2015. április 10., péntek 14:11 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: Sűrű de szinte úgy is marad ahogyan elülteted . Csak az a megoldás , ha nagyon sűrűn ülteted eleve , vagy besűrűsíted után ültetéssel . Nyírással és sok fény mellett azért elég szépen el tud indulni! Sokan ott rontják el, hogy nem nyírják a minit, mert úgysem nő nagyra. De azért érdemes őt is megkaszálni néha és akkor elindul az oldalhajtásokkal. A lényeg, hogy jól szét kell szedni és úgy ültetni, mert úgy viszonylag hamar összeér a gyep. Megfelelő co2/táp szint lágy víz és erős fény mellett brutál tömött gyepet tud alkotni! De még itthon nem sikerült nekem sem! Ez csak legenda , hogy brutál tömött gyepet lehet a sp miniből nevelni Nem véletlenül tűnt el a Tropica kínálatából . Azzal még nem volt tapasztalatom, de akkor sp mini és sp mini között is van különbség. :/
2015. április 10., péntek 13:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: papó írta: Sűrű de szinte úgy is marad ahogyan elülteted . Csak az a megoldás , ha nagyon sűrűn ülteted eleve , vagy besűrűsíted után ültetéssel . Nyírással és sok fény mellett azért elég szépen el tud indulni! Sokan ott rontják el, hogy nem nyírják a minit, mert úgysem nő nagyra. De azért érdemes őt is megkaszálni néha és akkor elindul az oldalhajtásokkal. A lényeg, hogy jól szét kell szedni és úgy ültetni, mert úgy viszonylag hamar összeér a gyep. Megfelelő co2/táp szint lágy víz és erős fény mellett brutál tömött gyepet tud alkotni! De még itthon nem sikerült nekem sem! Ez csak legenda , hogy brutál tömött gyepet lehet a sp miniből nevelni Nem véletlenül tűnt el a Tropica kínálatából .
2015. április 10., péntek 13:36 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Sűrű de szinte úgy is marad ahogyan elülteted . Csak az a megoldás , ha nagyon sűrűn ülteted eleve , vagy besűrűsíted után ültetéssel . Nyírással és sok fény mellett azért elég szépen el tud indulni! Sokan ott rontják el, hogy nem nyírják a minit, mert úgysem nő nagyra. De azért érdemes őt is megkaszálni néha és akkor elindul az oldalhajtásokkal. A lényeg, hogy jól szét kell szedni és úgy ültetni, mert úgy viszonylag hamar összeér a gyep. Megfelelő co2/táp szint lágy víz és erős fény mellett brutál tömött gyepet tud alkotni! De még itthon nem sikerült nekem sem!
2015. április 10., péntek 13:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Sűrű de szinte úgy is marad ahogyan elülteted . Csak az a megoldás , ha nagyon sűrűn ülteted eleve , vagy besűrűsíted után ültetéssel .
2015. április 10., péntek 13:13 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: Sziasztok! Rég jelentkeztem, sajnos nem sok időm volt, főleg nem naplózni, de szerencsére az akváriumot nem hanyagoltam el és már 98%-ban leküzdöttem a staghorn és ecset áradatot. Ami bosszantó, hogy a parvula nem igazán sűrűsödött be sok helyen, ennek keresem az okát. Létezhet, hogy kevés a fény neki? Az elején nagyon be volt indulva,de aztán megtorpant és ez azóta is tart Ötletek? Van egy telefonos kép, remélem hamarosan lesz időm többet naplózgatni. IMG_20150408_200713 by dul.csaba, on Flickr Klassz az akváriumod ! Ha parvula minit ültettél akkor ne csodálkozz , hogy nem sűrűsödik be ,jellemző rá hogy így viselkedik . Érdemes inkább a mini acucularist gondozni . Pedig a dobozban milyen sűrű volt. Rohadt marketing..
|
2015. április 10., péntek 13:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: Sziasztok! Rég jelentkeztem, sajnos nem sok időm volt, főleg nem naplózni, de szerencsére az akváriumot nem hanyagoltam el és már 98%-ban leküzdöttem a staghorn és ecset áradatot. Ami bosszantó, hogy a parvula nem igazán sűrűsödött be sok helyen, ennek keresem az okát. Létezhet, hogy kevés a fény neki? Az elején nagyon be volt indulva,de aztán megtorpant és ez azóta is tart Ötletek? Van egy telefonos kép, remélem hamarosan lesz időm többet naplózgatni. IMG_20150408_200713 by dul.csaba, on Flickr Klassz az akváriumod ! Ha parvula minit ültettél akkor ne csodálkozz , hogy nem sűrűsödik be ,jellemző rá hogy így viselkedik . Érdemes inkább a mini acucularist gondozni .
2015. április 10., péntek 13:03 |
|
|
aDuli
|
Sziasztok! Rég jelentkeztem, sajnos nem sok időm volt, főleg nem naplózni, de szerencsére az akváriumot nem hanyagoltam el és már 98%-ban leküzdöttem a staghorn és ecset áradatot. Ami bosszantó, hogy a parvula nem igazán sűrűsödött be sok helyen, ennek keresem az okát. Létezhet, hogy kevés a fény neki? Az elején nagyon be volt indulva,de aztán megtorpant és ez azóta is tart Ötletek? Van egy telefonos kép, remélem hamarosan lesz időm többet naplózgatni. IMG_20150408_200713 by dul.csaba, on Flickr
|
2015. április 10., péntek 11:22 |
|
|