Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Járt utat járatlanért .....
2014. augusztus 2., szombat 18:44 |
|
|
bszl
Csatlakozott: 2011. július 14., csütörtök 15:07 Hozzászólások: 28
|
Szia Papó!
Igen. Az aljnövényzet maradt parvula. Gondolkodtam az Ulticularian, de a halak általi kitúrás veszélye miatt (ahogy ezt annak idején beszéltük) megmaradtam a parvulánál. Ez már évek óta megvan, a halak nem bántják. Csak néha fel kell szednem, mert a korábban is belinkelt képeken látható mohaszerűség (amit annak idején ere a red moore ágra kötözgettem fel kis pamacsokban, de már nem szeretem) egy idő után elburjánzik, s mivel nehezebb a víznél, lesüllyed és a parvula szálai között lent a tövénél alattomosan behálóz mindent, s amikor már szemmel is látható, akkor már szinte kiszedhetetlen. Iletve kiszedhető, de akkor az azzal jár, hogy kiszedem a parvulát is, jól átmosom, visszavágom, majd szépen egyenként kis csomókban visszatűzdelem. Kb. egy hónap alatt elterül. Már harmadszor (kb. évente) kellett ezt végigcsinálni a kis mohaszerűség miatt, legutóbb kb. 2 hete.
|
2014. augusztus 1., péntek 22:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
bszl írta: Átrendeztem kicsit az akváriumot (bár most még a nyírás után kissé kopár, de majd teszek fel képet egy hónap múlva is) Az aljnövényzet az Parvula ?
2014. augusztus 1., péntek 19:00 |
|
|
bszl
|
Átrendeztem kicsit az akváriumot (bár most még a nyírás után kissé kopár, de majd teszek fel képet egy hónap múlva is)
|
2014. augusztus 1., péntek 18:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
bszl írta: Múlt héten amennyire bírtam kiírtottam ezt a kis allattomosan terjeszkedő és mindent behálózó növényt. Most így néz ki az akvárium... a parvula friss (pár napos) ültetés. Pár hét és olyan lesz mint volt. Kérünk majd képeket.
2013. április 17., szerda 10:17 |
|
|
bszl
|
Múlt héten amennyire bírtam kiírtottam ezt a kis allattomosan terjeszkedő és mindent behálózó növényt. Most így néz ki az akvárium... a parvula friss (pár napos) ültetés.
|
2013. április 17., szerda 8:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
bszl írta: papó írta: bszl írta: Sajnos fel kellett szednem a parvula szőnyeget teljesen, mert nem lehetett kihúzkodni ezt a belenőtt valamit. A kiszedett parvulának csak mintegy 5-10%-át lehetett megtisztítani tőle, a többi az kuka De minden ürömben van öröm... Régi álmom egy Utricularia graminifolia szőnyeg Azzal több baj lesz és nem fogja bírni egy évig. Amikor megpróbáltam egy darabig nagyon szépen terjedt, de összenőtt a parvulamezővel és a parvula győzött. Kár, hogy az utricularia ilyen macerás... Pici a gyökere és könnyedén kibirizgálják a halak. Nem beszélve arról , hogy a pici gyökérzet miatt állandóan nyírni kell, mert a megnőtt szálaknak nagy a felhajtóereje és kijön az egész szőnyeg. A mini parvulával van a legkevesebb gond , , vagy a marsiellával.
2013. április 7., vasárnap 19:59 |
|
|
bszl
|
papó írta: bszl írta: Sajnos fel kellett szednem a parvula szőnyeget teljesen, mert nem lehetett kihúzkodni ezt a belenőtt valamit. A kiszedett parvulának csak mintegy 5-10%-át lehetett megtisztítani tőle, a többi az kuka De minden ürömben van öröm... Régi álmom egy Utricularia graminifolia szőnyeg Azzal több baj lesz és nem fogja bírni egy évig. Amikor megpróbáltam egy darabig nagyon szépen terjedt, de összenőtt a parvulamezővel és a parvula győzött. Kár, hogy az utricularia ilyen macerás...
|
2013. április 7., vasárnap 19:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
bszl írta: Sajnos fel kellett szednem a parvula szőnyeget teljesen, mert nem lehetett kihúzkodni ezt a belenőtt valamit. A kiszedett parvulának csak mintegy 5-10%-át lehetett megtisztítani tőle, a többi az kuka De minden ürömben van öröm... Régi álmom egy Utricularia graminifolia szőnyeg Azzal több baj lesz és nem fogja bírni egy évig.
2013. április 7., vasárnap 18:18 |
|
|
bszl
|
Sajnos fel kellett szednem a parvula szőnyeget teljesen, mert nem lehetett kihúzkodni ezt a belenőtt valamit. A kiszedett parvulának csak mintegy 5-10%-át lehetett megtisztítani tőle, a többi az kuka De minden ürömben van öröm... Régi álmom egy Utricularia graminifolia szőnyeg
|
2013. április 7., vasárnap 18:11 |
|
|