|
Pontos idő: 2024. december 21., szombat 17:04
|
Szerző |
Üzenet |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
ati írta: Váó! Ez a Te aksid,KaZe? Ez lenyűgöző! Az a "szép,ződ gyep"! Úgya, úgya! Köszi Ati, igyekszem tisztán tartani a gyepet. Éppen most gondoltam rá, hogy befogok egy szemétgyűjtő közmunkást, egy mezitlábast.
2011. április 21., csütörtök 16:11 |
|
|
ati
|
Váó! Ez a Te aksid,KaZe? Ez lenyűgöző! Az a "szép,ződ gyep"!
|
2011. április 21., csütörtök 12:37 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Szűrővel kapcsoaltban nagyon örülök, tényleg nem fogod megbánni. Tovább üzemel karbantartás nélkül, nem kell azzal törődnöd, hogy jaj, má megint koszos, dolgom van vele.. [quote="angyalföld69Még egy kérdés. Miért nehéz elültetni a Cubát?[/quote] mert a cubának elég apró gyökere van. A fotón ugyan nem látszik, de az egész növény nem nő magasra, terül a talajon, a gyökere pedig kb 1,5-2 cm hosszú, nem több. Viszont gyönyörű gyepet lehet belőle varázsolni. Ezen a képen jobban látszik, hogy szinte gyökérig megnyírtam.
2011. április 19., kedd 15:34 |
|
|
angyalföld69
|
KaZe írta: angyalföld69 írta: Elméletileg 'csak' a növényekre tudnék ennyit szánni. Nem tudom elég lesz e, bár a feleségemnek nem szabad igy se tudni az összeget. Amit nem tud, nem is fáj. Akkor szerintetek kezdhetek egy HC-vel, esetleg Utilcularia-val? Ezt nem is kell mondanod, mind tudjuk, hogy hogy megy ez a dolog az összegről. Én mind a mai napig "nem emlékszem", hogy mennyit költöttem növényekre a 400-asomba. Lehet öregszem? Ám hogy érdemi legyen a nyilatkozat, én a HC mellett döntenék, mert az utricularia huncut tud lenni. Ő olyan nehezebben megmaradó darab, szeszélyes, mint a lányok. A "Cuba" ebből a szempontból szerintem jobb választás, mert bár nehezebb elültetni, de jobban megmarad a keményebb vízben is. A szűrővel kapcsolatban pedig nagyon nem fogod megbánni az eheim választását. Egyszerűen azért nem, mert nem lehet eleget hangsúlyozni a szűrést, ill. annak sikerességét az akváriumoknál. Ha az tuti és kipipálhatod, akkor már lényegesen előrébb vagy egy szép és algamentes akvárium kialakítása felé. Köszönöm a választ. Hát igen, én is még csak 'néhány ezer' forintnál járok.. És ez az összeg az aksi elkészültéig nagyságrendileg nem is fog változni. Szerintem. Szóval a Cubával kezdjek. Megfogadom a tanácsotokat, a szűrővel kapcsolatban is. Még egy kérdés. Miért nehéz elültetni a Cubát?
|
2011. április 19., kedd 15:21 |
|
|
KaZe
|
angyalföld69 írta: Elméletileg 'csak' a növényekre tudnék ennyit szánni. Nem tudom elég lesz e, bár a feleségemnek nem szabad igy se tudni az összeget. Amit nem tud, nem is fáj. Akkor szerintetek kezdhetek egy HC-vel, esetleg Utilcularia-val? Ezt nem is kell mondanod, mind tudjuk, hogy hogy megy ez a dolog az összegről. Én mind a mai napig "nem emlékszem", hogy mennyit költöttem növényekre a 400-asomba. Lehet öregszem? Ám hogy érdemi legyen a nyilatkozat, én a HC mellett döntenék, mert az utricularia huncut tud lenni. Ő olyan nehezebben megmaradó darab, szeszélyes, mint a lányok. A "Cuba" ebből a szempontból szerintem jobb választás, mert bár nehezebb elültetni, de jobban megmarad a keményebb vízben is. A szűrővel kapcsolatban pedig nagyon nem fogod megbánni az eheim választását. Egyszerűen azért nem, mert nem lehet eleget hangsúlyozni a szűrést, ill. annak sikerességét az akváriumoknál. Ha az tuti és kipipálhatod, akkor már lényegesen előrébb vagy egy szép és algamentes akvárium kialakítása felé.
2011. április 19., kedd 14:31 |
|
|
angyalföld69
|
SlyChocolate írta: angyalföld69 írta: Nem is tudom.. 10-20 ezer környékén gondolkozom. Ja,persze az egész költségvetés ennyi:( Mármint a növényekre.. Ha csak a növényekre szánnál 20k-et akkor bőven kijössz az összegből. De ha az egész növényes project-re szánnál ennyit akkor finoman szólva is kevés. Sajna... Elméletileg 'csak' a növényekre tudnék ennyit szánni. Nem tudom elég lesz e, bár a feleségemnek nem szabad igy se tudni az összeget. Amit nem tud, nem is fáj. Akkor szerintetek kezdhetek egy HC-vel, esetleg Utilcularia-val?
|
2011. április 19., kedd 11:44 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
angyalföld69 írta: Nem is tudom.. 10-20 ezer környékén gondolkozom. Ja,persze az egész költségvetés ennyi:( Mármint a növényekre.. Ha csak a növényekre szánnál 20k-et akkor bőven kijössz az összegből. De ha az egész növényes project-re szánnál ennyit akkor finoman szólva is kevés. Sajna...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 18., hétfő 21:53 |
|
|
angyalföld69
|
Nem is tudom.. 10-20 ezer környékén gondolkozom. Ja,persze az egész költségvetés ennyi:( Mármint a növényekre..
|
2011. április 18., hétfő 20:26 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
angyalföld69 írta: Kicsi vagy közepes halakat szeretnék. Akár neonokat rákokkal,algázókkal. A darabszám persze képlékeny. Melyik szüröt tegyem bele? Mennyit tudsz rá szánni?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 18., hétfő 19:15 |
|
|
angyalföld69
|
Nagyon köszönöm a segitségeteket! Akkor ezek szerint az Eheim a jó megoldás.. Most már csak egy kis anyagi kedv kell az induláshoz.. És a növények? Melyik elötèri növénnyel kezdjek?[quote][/quote]
|
2011. április 18., hétfő 19:14 |
|
|