zeppelin írta:
Ahogyan olvasom , csak szétment egy cső .
Tudod , hogy miért Papó ?
Igen van sejtésem .
Az Ista kis alumínium "reduktora "
nem nyomáscsökkentő ,hanem egy áramlásszabályozó tűszelep nyomásmérőórával ellátva.
Arra találták ki , hogy egy kis akváriumot olyan 60-80 literig ellásson széndioxiddal.
Ha kinyitjuk a palackot akkor az összes nyomás ami a palackban van "rászabadul" a rendszerre ami akár több mint 50 bar is lehet. Addig nagyon jól működik , míg nem babráljuk , hanem beállítjuk a megfelelő bubiszámra és passz.
Úgy kell elképzelni , mintha egy traktorgumi belsőből a tűszelepen keresztül nagyon lassan másodpercenként 1 bubival engednénk ki a levegőt.
Erre a rendszerre azért nem lehet pld mágnesszelepet tenni , mert az 50 bar ki szeretne jönni a tűszelepen keresztül -még ha lassan is -, ha nem zárjuk el a palackot .
.Ez a nyomás bizony képes akármilyen akvarisztikai CO2 csövet szétnyomni.
Jelzem nagyon sok hasonló áramlás szabályzós szett van a piacon , de majdnem mindegyik rendszer , egyszer használatos patronnal van ellátva.Ezáltal kerülik ki a nagyon nagy nyomást és tudják olcsón - relatíve - piacra dobni a hasonló szetteket.
Félreértések elkerülése végett van egyszer használatos más rendszerű szett is , igen érdekes megoldással /egy példa : Hydor /Ami viszont tűszelepes az mind hasonló.
Mint láthattad , nekem is be van üzemelve egy ilyen cucc , és semmi bajom nincs vele.
Igaz nem akartam korlátozni a kiáramló gázt semmivel / mágnes szelep , még egy tűszelep stb /
Az is igaz , hogy beállítottam 1 bubira és azóta nem nyúltam hozzá.
Ha le akarod állítani akkor a palackot kell elzárni és lassan -nagyon lassan
- el fog fogyni a matéria a rendszerből és leáll.
Tehát a delikvens ezt nem tudta és ezért pukkant a cucc.
Szerintem egyébként ennyi pénzért nem rossz -sőt - kis szett , de a tudomásul kell venni a korlátait.
Egy fél kilós palackkal egy nanó aksit ellát 4-5- hónapig.
Annyi lenne az egész , hogy
mikor vásárol az ember fia tudomásul kell venni , hogy mi mennyiért és mire való.Az eladó egyébként arra van minden üzletben , hogy segítsen a vevőnek ,mert mindenki nem érthet mindenhez.
Ha én veszek egy tv .t és az nem jó valamiért , nem a netet írom tele , hanem visszamegyek a boltba megoldást találni.
Olyan cuccot még nem találtak ki ami nem romolhat el -Mörfi törvényei
Jelzem , az is buta aki az ilyen megnyílvánulásoknak teret enged , hiszen holnap az ő "termékeit" kezdik ócsárolni és ilyen esetben színte lehetetlen jól kijönni a "buliból " , mert nem lehet ott az eladó minden vevő mellett , hogy valóban úgy használják - e a terméket mint ahogyan azt a gyártó elképzeli.
Ui.
Kösz AQViktornak a tapasztalatait