Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: hzshalas írta: Nagyon szép kis előtéri növényke, jó néhány alfajt találtam. Beszerezhető idehaza? Information: Common Name: Eriocaulon cinereum Proper Name: Eriocaulon sp. 'cinereum' Category: Rosette Plants Temperature: 19 - 29 C PH: 5.0 - 6.5 Lighting: High,Very High Growth Rate: Slow,Medium Difficulty: Medium Origin: Asia Position in Aquascape:Mid-Ground,Foreground de ez nagyon másként néz ki, mint a te általad linket, nem? Persze , van belőlük több fajta . Az Eriocaulon egy gyűjtőnév , mint pld a rotala . De a tulajdonságuk tartásuk ugyan az. 7 PH alatti lágy víz /elvileg / de nőtt és elvolt 7 PH fölött is .
2014. január 15., szerda 20:39 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
hzshalas írta: Nagyon szép kis előtéri növényke, jó néhány alfajt találtam. Beszerezhető idehaza? Information: Common Name: Eriocaulon cinereum Proper Name: Eriocaulon sp. 'cinereum' Category: Rosette Plants Temperature: 19 - 29 C PH: 5.0 - 6.5 Lighting: High,Very High Growth Rate: Slow,Medium Difficulty: Medium Origin: Asia Position in Aquascape:Mid-Ground,Foreground de ez nagyon másként néz ki, mint a te általad linket, nem?
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2014. január 15., szerda 20:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Papó, szerintem mi elbeszélünk egymás mellett... A tonina és a legelső kép amit ma belinkeltem az nem ugyanaz a növény, nem? Most akkor melyik mekkora és melyiknek vannak oldalgyökerei? Az alsó az Eriocaulon a felső az Tonina.
2014. január 15., szerda 20:25 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Papó, szerintem mi elbeszélünk egymás mellett... A tonina és a legelső kép amit ma belinkeltem az nem ugyanaz a növény, nem? Most akkor melyik mekkora és melyiknek vannak oldalgyökerei?
|
2014. január 15., szerda 20:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: És ez a kis növényke, ez az Eriocaulon? Erről tudsz valamit? Miért nem terjedt még el? Nem tudom miért nem . Ezt még meg is értem az említett oldalgyökerek miatt. De azt semmiképpen nem értem , hogy a Tonina miért nem népszerü ?: Igaz lassan nő mint a Staurogine , de nagyon szép.
2014. január 15., szerda 19:56 |
|
|
hzshalas
|
És ez a kis növényke, ez az Eriocaulon? Erről tudsz valamit? Miért nem terjedt még el?
|
2014. január 15., szerda 19:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Hasonló mint ezen a képen , de nagyon sok gyökere lesz ahogyan nő : Olyan 3 000 Ft volt egy cseréppel.
2014. január 15., szerda 19:48 |
|
|
hzshalas
|
Ööö, nem igazá értem.Akkor ennek a növénynek van valamekkora szára amiről a gyökerek lógnak? Ha igen ,mekkora ez a szár? Olyan képet nem találtam. Nagyobb érdeklődés alatt hány főt értessz? Lehet tudni a hajdani árakat?
|
2014. január 15., szerda 19:26 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A kép csalóka mert a növénynek a vége van leültetve. A természetes állapotában elég sok oldalsó hajszálgyökere van , ezért nem igazán szép látvány. Volt már többször a boltban Tonina val együtt hozattam be , de a kutyát nem érdekelte. Ha nagyobb érdeklődés lesz rá akkor hajlandó vagyok újra behozatni. Engem érdekelnek az ilyen különlegességek!
|
2014. január 15., szerda 19:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A kép csalóka mert a növénynek a vége van leültetve. A természetes állapotában elég sok oldalsó hajszálgyökere van , ezért nem igazán szép látvány. Volt már többször a boltban Tonina val együtt hozattam be , de a kutyát nem érdekelte. Ha nagyobb érdeklődés lesz rá akkor hajlandó vagyok újra behozatni.
2014. január 15., szerda 19:01 |
|
|