Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
nexuspolaris írta: Ahol nincs ragasztva, csak be van tömködve a kövek réseibe, ott sem szép. Arra is gondoltam, lehet, hogy a követ nem szereti, nem akvarista boltból vettem, hanem tüzép telepről.
Most carbot sem adagolok, korábban volt riccardiam carbo adagolás mellett, de akkor sem maradt meg. A carbot nem szereti , ha közvetlen éri kinyúlik tőle .
2018. január 17., szerda 23:22 |
|
|
nexuspolaris
|
Ahol nincs ragasztva, csak be van tömködve a kövek réseibe, ott sem szép. Arra is gondoltam, lehet, hogy a követ nem szereti, nem akvarista boltból vettem, hanem tüzép telepről.
Most carbot sem adagolok, korábban volt riccardiam carbo adagolás mellett, de akkor sem maradt meg.
|
2018. január 16., kedd 14:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
nexuspolaris írta: Sziasztok!
Ezzel a növénnyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hátha tudtok tanácsot adni. Kb. egy hónapja került az akváriumba, kicsattanó üdezöld színe volt. Lávakőre lett ragasztva. Kb. 2 hét után elkezdett barnulni, és a levelei átfordultak sötétzöldbe. A helyzet azóta se javult, hozza az új leveleket, de mind fakó sötétzöld, és a barna foltok se tűnnek el.
Az akvárium a következőket kapja 180l-re: - Planter micro - 6ml/nap - NO3 - 8ml/nap (jelenleg 20ppm körül) - PO4 - 10ml/nap (jelenleg 1.8ppm körül) - ATI lámpa 4x39W - magasnyomású CO2 - RO víz, TDS 160ppm
A többi növényen nem látok hiánytüneteket, csak a riccardia, ami nem szép. Alga csak GSA és GDA van.
Előre is köszi a válaszokat. Ahol nincs ragasztás alól ott sem szép a levélzet ? Megfigyeltem ugyan is , hogy ha valami nem stimmel a levélzeten , akkor a az fonákján az alján nem stimmel a riccardia . Magyarán alul rohad.
2018. január 15., hétfő 23:21 |
|
|
nexuspolaris
|
Sziasztok!
Ezzel a növénnyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hátha tudtok tanácsot adni. Kb. egy hónapja került az akváriumba, kicsattanó üdezöld színe volt. Lávakőre lett ragasztva. Kb. 2 hét után elkezdett barnulni, és a levelei átfordultak sötétzöldbe. A helyzet azóta se javult, hozza az új leveleket, de mind fakó sötétzöld, és a barna foltok se tűnnek el.
Az akvárium a következőket kapja 180l-re: - Planter micro - 6ml/nap - NO3 - 8ml/nap (jelenleg 20ppm körül) - PO4 - 10ml/nap (jelenleg 1.8ppm körül) - ATI lámpa 4x39W - magasnyomású CO2 - RO víz, TDS 160ppm
A többi növényen nem látok hiánytüneteket, csak a riccardia, ami nem szép. Alga csak GSA és GDA van.
Előre is köszi a válaszokat.
|
2018. január 15., hétfő 21:16 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szomorú!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. október 1., kedd 20:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
HUGO írta: Vajon eme gyönyörű növénykét a sziámi algaevők szeretik e csipkedni mint más mohákat? Van e valakinek ilyen tapasztalata? Sajnos szeretik .. hiszen ződ
2013. október 1., kedd 20:43 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Vajon eme gyönyörű növénykét a sziámi algaevők szeretik e csipkedni mint más mohákat? Van e valakinek ilyen tapasztalata?
_________________ Pé.Zoli
|
2013. október 1., kedd 20:38 |
|
|