Szerző |
Üzenet |
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: lakly írta: papó írta: Annyira rossz a csapvizetek , hogy hogy csak ozmót használsz ? Kizártnak tartom .. 5 KH alatt nincs pufferolva a víz . Az a határ. Sajnos igen rettentessen rossz. Igazából emberi fogyasztásra is alkalmatlan (hivatalosan ezt tagadják). A káros anyagok tartalma ingadozó, ezt sajnos onnan tudom többször csere után, megfelelő csapvíz előkezelés után a növények látványosan pusztulni kezdtek. ezért is foglalkoztat az ésszerű visszasózás, de nem sokan foglalkoznak ezzel a témával. No de mi van a csapvizetekben ? Az elsődleges probléma a vízbázisunk a Sió-partról táplálkozik, itt a főként cukorgyárból kikerülő ismeretlen vegyszerek okozzák a fő problémát 2013 ban is volt egy szép Sió lemérgezés a szakértők szerint a vízi élővilág 95%-a odalett. Tapasztalat a horgászatomat taccsra tették . Másodlagos a felszíni vizekből fenol, klórozott alifás szénhidrogének szivárognak be. A városi víztisztító fő technológiája homokszűrés (vastalanítás, mangántalanítás), klórozás ezek nem alkalmasak az "ismeretlen eredetű" anyagok eltávolítására.
|
2014. február 23., vasárnap 15:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
lakly írta: papó írta: Annyira rossz a csapvizetek , hogy hogy csak ozmót használsz ? Kizártnak tartom .. 5 KH alatt nincs pufferolva a víz . Az a határ. Sajnos igen rettentessen rossz. Igazából emberi fogyasztásra is alkalmatlan (hivatalosan ezt tagadják). A káros anyagok tartalma ingadozó, ezt sajnos onnan tudom többször csere után, megfelelő csapvíz előkezelés után a növények látványosan pusztulni kezdtek. ezért is foglalkoztat az ésszerű visszasózás, de nem sokan foglalkoznak ezzel a témával. No de mi van a csapvizetekben ?
2014. február 23., vasárnap 15:28 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: Annyira rossz a csapvizetek , hogy hogy csak ozmót használsz ? Kizártnak tartom .. 5 KH alatt nincs pufferolva a víz . Az a határ. Sajnos igen rettentessen rossz. Igazából emberi fogyasztásra is alkalmatlan (hivatalosan ezt tagadják). A káros anyagok tartalma ingadozó, ezt sajnos onnan tudom többször csere után, megfelelő csapvíz előkezelés után a növények látványosan pusztulni kezdtek. ezért is foglalkoztat az ésszerű visszasózás, de nem sokan foglalkoznak ezzel a témával.
|
2014. február 23., vasárnap 13:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Annyira rossz a csapvizetek , hogy hogy csak ozmót használsz ? Kizártnak tartom .. 5 KH alatt nincs pufferolva a víz . Az a határ.
2014. február 23., vasárnap 13:19 |
|
|
lakly
|
papó írta: lakly írta: papó írta: lakly írta: Nagyon szépen növekedett ez a kis növényem, de egy ideje elkezdett elrohadni a szára. Ami változás történt: lágy vizes csere visszasózva, Dr. Garden táp. Mi lehet a probléma? A nagyon lágy víz. Mikor csak ozmóval cserélt akváriumban tartottam nekem is lassan szétesett. Mennyire sóztad vissza ? GH:11 KH:4 pH:6,5-7 PO4: 0,4 A GH lehet kevesebb is , de a kH menjen 5-6 ra. A GH-t nem tudom, hogy befolyásoljam. Az a 1-2 plusz KH ennyit számítana ennek a növénykének? A rotala is hasonló cipőben jár korábban hetente nyírni kellet, most már kb. 1 hónapja nem növekszik. Megpróbálkozok Mária-féle visszasózással költséghatékonyabb, mint a sera.
|
2014. február 23., vasárnap 12:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
lakly írta: papó írta: lakly írta: Nagyon szépen növekedett ez a kis növényem, de egy ideje elkezdett elrohadni a szára. Ami változás történt: lágy vizes csere visszasózva, Dr. Garden táp. Mi lehet a probléma? A nagyon lágy víz. Mikor csak ozmóval cserélt akváriumban tartottam nekem is lassan szétesett. Mennyire sóztad vissza ? GH:11 KH:4 pH:6,5-7 PO4: 0,4 A GH lehet kevesebb is , de a kH menjen 5-6 ra.
2014. február 22., szombat 21:25 |
|
|
lakly
|
papó írta: lakly írta: Nagyon szépen növekedett ez a kis növényem, de egy ideje elkezdett elrohadni a szára. Ami változás történt: lágy vizes csere visszasózva, Dr. Garden táp. Mi lehet a probléma? A nagyon lágy víz. Mikor csak ozmóval cserélt akváriumban tartottam nekem is lassan szétesett. Mennyire sóztad vissza ? GH:11 KH:4 pH:6,5-7 PO4: 0,4
|
2014. február 22., szombat 20:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
lakly írta: Nagyon szépen növekedett ez a kis növényem, de egy ideje elkezdett elrohadni a szára. Ami változás történt: lágy vizes csere visszasózva, Dr. Garden táp. Mi lehet a probléma? A nagyon lágy víz. Mikor csak ozmóval cserélt akváriumban tartottam nekem is lassan szétesett. Mennyire sóztad vissza ?
2014. február 22., szombat 20:41 |
|
|
lakly
|
Nagyon szépen növekedett ez a kis növényem, de egy ideje elkezdett elrohadni a szára. Ami változás történt: lágy vizes csere visszasózva, Dr. Garden táp. Mi lehet a probléma?
|
2014. február 22., szombat 20:03 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: Hello! Ez a kis növényke mennyire szereti a vasat? Mert tegnap észre vettem, hogy a nemrég beültetett töveken az alsó levelek elsárgultak, ami elvileg a vashiány jele, de csak ezen a növényen vettem észre. Plusz vasat nem adok, csak ami a tropica premium növénytápban van. Szereti a vasat , de meg lehet próbálni a talajba nyomható tablettákkal is adagolni , hiszen elég hosszú gyökere van . Hát akkor kapnak ideiglenesen egy kis panzi tablettát. Úgyis megy pár darab a rotalák alá is támogatásnak. Másom most nincsen itthon, remélem ez is megteszi.
2014. február 11., kedd 6:42 |
|
|