|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:38
|
Dekoráció, kőzetek, ásványok.
Szerző |
Üzenet |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Tökéletes,most már nem kell odébb rakni azt a bazi nagy követ. Köszi?
2011. november 4., péntek 18:58 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: tibicuk írta: Sly,pont a lényeg van eltakarva,a pécsi kő.Az van hozzám legközelebb. Az egérrel egyre arrébb akarom tenni azt a követ,ami előtte van.
Ha jól rémlik van még képem a tábláról megkeresem... Erre gondoltál?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. november 4., péntek 18:47 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tibicuk írta: Sly,pont a lényeg van eltakarva,a pécsi kő.Az van hozzám legközelebb. Az egérrel egyre arrébb akarom tenni azt a követ,ami előtte van.
Ha jól rémlik van még képem a tábláról megkeresem...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. november 4., péntek 18:40 |
|
|
tibicuk
|
Tényleg Eq,csinálhatnál egy ilyen térképet,ahol az összes jelentősebb kő lelőhely fel van tüntetve. Legyen az meszes,vagy akváriumba tehető.Nem kell nagyon pontosan,nehogy kiránduló akvarista brigádok kifosszák a köveket. Engem nagyon érdekelne,de szerintem nem vagyok egyedül. Sly,pont a lényeg van eltakarva,a pécsi kő.Az van hozzám legközelebb. Az egérrel egyre arrébb akarom tenni azt a követ,ami előtte van. Eq az milyen kő és hol van? Szürke köveket(nem bazaltot,andezitet)hol lehet találni?
2011. november 4., péntek 9:32 |
|
|
Eqinox
Csatlakozott: 2011. szeptember 13., kedd 23:47 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
|
És még ezeken kívül mennyi minden van az Északi-középhegységben... Csak nem árt ha tudja az ember, hogy hol keresse!!!
_________________ Mottóm: Ha tudok, szívesen segítek
|
2011. november 4., péntek 0:26 |
|
|
SlyChocolate
|
Pár napja a Kossuth gyakorló általános isiben melózunk és ott láttam az egyik teremben. Ezt a jó kis hazai kőzeteket bemutató táblát.
|
2011. október 30., vasárnap 21:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: A szűrőhomokról kérdezném , aki használ,Gábor és a többiek. Mennyire keményíti a vizet?Érdemes-e beleplántálnom a lágyvizet az akiba? Melyiket használjátok,a kisebb szeműt,vagy a kicsit durvábbat?Úgy tudom a durvább sem nagyobb,mint 1mm. Jó lenne lágyítani mindenképp,több előnye is van. Szeretnék LowTech akit összehozni,túl kevés aki van a lakásban. Ami én használok az teljesen neutrális. Minden növényes akváriumot mindig is 3/4 rész ozmóval csináltam. Már azelőtt is , hogy ez divatba jött volna
2011. október 18., kedd 20:11 |
|
|
tibicuk
|
A szűrőhomokról kérdezném , aki használ,Gábor és a többiek. Mennyire keményíti a vizet?Érdemes-e beleplántálnom a lágyvizet az akiba? Melyiket használjátok,a kisebb szeműt,vagy a kicsit durvábbat?Úgy tudom a durvább sem nagyobb,mint 1mm. Jó lenne lágyítani mindenképp,több előnye is van. Szeretnék LowTech akit összehozni,túl kevés aki van a lakásban.
2011. október 18., kedd 17:27 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Eqinox írta: myk74 írta: Ezek mehetnek az akiba?Elméletileg folyami kavicsok,de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre.Bár azt sem tudom hová tegyem,de nagyon szép színük-erezetük van,bent a helyük! Szia! Igen, mehetnek! Ezek kvarcitkavicsok. Véletlenül nem a Terraplázáról valóak? Köszi a választ!Ott nem voltam ,sajna messze van,egy barátomtól kaptam a kavicsokat és van neki még egy jó adag!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. október 16., vasárnap 17:26 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
stevo írta: KaZe írta: Megpróbálom a kőszakértő ismerősömet megkérni, hogy segítsen ki ebben a témában. Türelem, kőgyűjtő helyet terem. (Meg garnélákat. ) Hogy állsz a kérdéssel? Nem tudom, nem vagyok pesti. Egyébként Eqinox a szakértő.
2011. október 16., vasárnap 16:15 |
|
|