Szerző |
Üzenet |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
2013. július 12., péntek 15:01 |
|
|
gjoci
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 13:12 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: gjoci írta: Sziasztok! Körülbelül 3 hónapja áztatok egy szőlőtőkét.Eleinte hetente,mostanában heti 2szer,3szor szoktam cserélni rajta a vizet. A fa is és a víz is minden vízcserénél büdös. Az lenne a kérdésem,hogy ez mennyire természetes, és majd ha fel lesz használva az akváriumban ez esetleg csinálhat-e valamilyen bonyodalmat? Elég ha majd kifőzöm a fákat,vagy igényel-e még valamilyen előkészítést? Előre is köszönöm a válaszokat. Ha beleteszel az áztató vízbe egy levegőztető motort , vagy egy kis vízforgatót akkor nem fog bebüdösödni. Az akváriumban sem fog éppen ezért galibát okozni. Ha elsüllyed nyugodtan beteheted az akváriumba. A főzés sosem árt. Megnyílnak a pólusok , hamarabb lemerül és a "leve " is hamarabb eltűnik. Köszi!
|
2013. május 23., csütörtök 20:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
gjoci írta: Sziasztok! Körülbelül 3 hónapja áztatok egy szőlőtőkét.Eleinte hetente,mostanában heti 2szer,3szor szoktam cserélni rajta a vizet. A fa is és a víz is minden vízcserénél büdös. Az lenne a kérdésem,hogy ez mennyire természetes, és majd ha fel lesz használva az akváriumban ez esetleg csinálhat-e valamilyen bonyodalmat? Elég ha majd kifőzöm a fákat,vagy igényel-e még valamilyen előkészítést? Előre is köszönöm a válaszokat. Ha beleteszel az áztató vízbe egy levegőztető motort , vagy egy kis vízforgatót akkor nem fog bebüdösödni. Az akváriumban sem fog éppen ezért galibát okozni. Ha elsüllyed nyugodtan beteheted az akváriumba. A főzés sosem árt. Megnyílnak a pólusok , hamarabb lemerül és a "leve " is hamarabb eltűnik.
2013. május 23., csütörtök 20:19 |
|
|
gjoci
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 13:12 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Körülbelül 3 hónapja áztatok egy szőlőtőkét.Eleinte hetente,mostanában heti 2szer,3szor szoktam cserélni rajta a vizet. A fa is és a víz is minden vízcserénél büdös. Az lenne a kérdésem,hogy ez mennyire természetes, és majd ha fel lesz használva az akváriumban ez esetleg csinálhat-e valamilyen bonyodalmat? Elég ha majd kifőzöm a fákat,vagy igényel-e még valamilyen előkészítést? Előre is köszönöm a válaszokat.
|
2013. május 23., csütörtök 19:43 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
hunwarp írta: Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Szerintetek ami a kertből származó gyümölcs fa ágaiban. Mennyire lehet koncentrálódva a több évnyi permetezés mérgei? Esetleg az erdőből származó fák talán tisztábbak lehetnek!? az 5év nek legaláb meg kell lennie hogy kimennyen a permet ezt megkérdeztem egy szakértőt Azért a modern permetszerek nem hagynak annyi vackot maguk után, vagy hamar ürülnek. Mehet be egy lavorba, 1-2 csigával együtt. Ha ők túlélik akkor a halaknak sem lehet nagy bajuk. Csak áztatni kell hónapokig, míg lent marad és nem színezi annyira a vizet.
_________________ K.Tamás
|
2013. április 14., vasárnap 20:55 |
|
|
hunwarp
|
Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Szerintetek ami a kertből származó gyümölcs fa ágaiban. Mennyire lehet koncentrálódva a több évnyi permetezés mérgei? Esetleg az erdőből származó fák talán tisztábbak lehetnek!? az 5év nek legaláb meg kell lennie hogy kimennyen a permet ezt megkérdeztem egy szakértőt Azért a modern permetszerek nem hagynak annyi vackot maguk után, vagy hamar ürülnek. Mehet be egy lavorba, 1-2 csigával együtt. Ha ők túlélik akkor a halaknak sem lehet nagy bajuk.
|
2013. április 14., vasárnap 20:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Szerintetek ami a kertből származó gyümölcs fa ágaiban. Mennyire lehet koncentrálódva a több évnyi permetezés mérgei? Esetleg az erdőből származó fák talán tisztábbak lehetnek!? az 5év nek legaláb meg kell lennie hogy kimennyen a permet ezt megkérdeztem egy szakértőt Attól függ , mivel permetezték. Sok minden hamar eltüntethető.
2013. április 14., vasárnap 18:21 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
SlyChocolate írta: Szerintetek ami a kertből származó gyümölcs fa ágaiban. Mennyire lehet koncentrálódva a több évnyi permetezés mérgei? Esetleg az erdőből származó fák talán tisztábbak lehetnek!? az 5év nek legaláb meg kell lennie hogy kimennyen a permet ezt megkérdeztem egy szakértőt
|
2013. április 14., vasárnap 17:44 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintetek ami a kertből származó gyümölcs fa ágaiban. Mennyire lehet koncentrálódva a több évnyi permetezés mérgei? Esetleg az erdőből származó fák talán tisztábbak lehetnek!?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 14., vasárnap 17:33 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ok. Lehet megpróbálkozok vele.
_________________ Pé.Zoli
|
2013. április 14., vasárnap 16:55 |
|
|