Szerző |
Üzenet |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: üdv mindenkinek A faágakról a kérget minden esetbe le kell szedni ? Gondolom ami ilyen morzsolósabb kérgü az egyértelmű, de mondjuk egy fűzágról ? Én nem szoktam leszedni . De nyilván egyszerűbb "beakvarizálni" egy fát ha nincs rajta kéreg. A kéreg alatt / ha megbomlik / rothadó gócok alakulhatnak ki , ahol pangó területek vannak és jön az alga . Természetesen ezt is le lehet küzdeni .. Akkor még is az a jobb ha leszedem. Valami sötétebb faágat szerettem volna az akvába, amit kéreggel könnyebb lett volna megvalósítani. köszönöm Ne szedd le .. inkább próbáld visszatartani a bomlást .. egyszer legalább mindent ki kell próbálni most megpróbálom ringlót néztem ki magamnak jó göcsörtös sok ággal
|
2015. október 15., csütörtök 9:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: üdv mindenkinek A faágakról a kérget minden esetbe le kell szedni ? Gondolom ami ilyen morzsolósabb kérgü az egyértelmű, de mondjuk egy fűzágról ? Én nem szoktam leszedni . De nyilván egyszerűbb "beakvarizálni" egy fát ha nincs rajta kéreg. A kéreg alatt / ha megbomlik / rothadó gócok alakulhatnak ki , ahol pangó területek vannak és jön az alga . Természetesen ezt is le lehet küzdeni .. Akkor még is az a jobb ha leszedem. Valami sötétebb faágat szerettem volna az akvába, amit kéreggel könnyebb lett volna megvalósítani. köszönöm Ne szedd le .. inkább próbáld visszatartani a bomlást ..
2015. október 15., csütörtök 8:36 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: Johnifiú írta: üdv mindenkinek A faágakról a kérget minden esetbe le kell szedni ? Gondolom ami ilyen morzsolósabb kérgü az egyértelmű, de mondjuk egy fűzágról ? Én nem szoktam leszedni . De nyilván egyszerűbb "beakvarizálni" egy fát ha nincs rajta kéreg. A kéreg alatt / ha megbomlik / rothadó gócok alakulhatnak ki , ahol pangó területek vannak és jön az alga . Természetesen ezt is le lehet küzdeni .. Akkor még is az a jobb ha leszedem. Valami sötétebb faágat szerettem volna az akvába, amit kéreggel könnyebb lett volna megvalósítani. köszönöm
|
2015. október 15., csütörtök 8:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: üdv mindenkinek A faágakról a kérget minden esetbe le kell szedni ? Gondolom ami ilyen morzsolósabb kérgü az egyértelmű, de mondjuk egy fűzágról ? Én nem szoktam leszedni . De nyilván egyszerűbb "beakvarizálni" egy fát ha nincs rajta kéreg. A kéreg alatt / ha megbomlik / rothadó gócok alakulhatnak ki , ahol pangó területek vannak és jön az alga . Természetesen ezt is le lehet küzdeni ..
2015. október 15., csütörtök 8:02 |
|
|
Johnifiú
|
üdv mindenkinek A faágakról a kérget minden esetbe le kell szedni ? Gondolom ami ilyen morzsolósabb kérgü az egyértelmű, de mondjuk egy fűzágról ?
|
2015. október 15., csütörtök 7:43 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
mmt1 írta: edit86 írta: Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a bodza alkalmas-e akváriumba , természetesen kiszárítva és kiáztatva ??? Ahogy olvasom 2 fajtája van. Én csak a nem mérgezőt tenném be kiáztatás után. Ki tudja, hogy a mérgezőben a megfelelő előkészítés után is mennyi méreganyag maradna. http://levendulamagazin.hu/kert/36-az-e ... gezo-bodzaAha értem ezek szerint nekem a nem mérgező van ! Kivágta a férjem a bokrot mert hatalmasra nőtt és bántotta a szomszéd ház tetejét ! Így én most szemezgetek a kupacból amíg el nem tüzeli .
2014. március 21., péntek 9:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
mmt1 írta: Nekem is volna egy kérdésem. Friss fát tettem a vízbe, és egész érdekes dolgok jelentek meg rajta. Gondolom a benne lévő folyadék oldódik ki folyamatosan. Így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/view/140320/SAM_ ... es.hu_.jpgEzeket szedjem le valahogy? Zavarja az akva vizét? Szedjem ki a fákat, és úgy mossam le? A halak leeszegetik . Ha nincsenek akkor kb 2-3 hét alatt elmúlik a gombásodás. Addig időnként mosd át.
2014. március 20., csütörtök 21:43 |
|
|
mmt1
Csatlakozott: 2014. február 5., szerda 18:42 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nekem is volna egy kérdésem. Friss fát tettem a vízbe, és egész érdekes dolgok jelentek meg rajta. Gondolom a benne lévő folyadék oldódik ki folyamatosan. Így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/view/140320/SAM_ ... es.hu_.jpgEzeket szedjem le valahogy? Zavarja az akva vizét? Szedjem ki a fákat, és úgy mossam le?
|
2014. március 20., csütörtök 21:10 |
|
|
mmt1
Csatlakozott: 2014. február 5., szerda 18:42 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Debrecen
|
edit86 írta: Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a bodza alkalmas-e akváriumba , természetesen kiszárítva és kiáztatva ??? Ahogy olvasom 2 fajtája van. Én csak a nem mérgezőt tenném be kiáztatás után. Ki tudja, hogy a mérgezőben a megfelelő előkészítés után is mennyi méreganyag maradna. http://levendulamagazin.hu/kert/36-az-e ... gezo-bodza
|
2014. március 20., csütörtök 20:52 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a bodza alkalmas-e akváriumba , természetesen kiszárítva és kiáztatva ???
2014. március 20., csütörtök 19:53 |
|
|