Szerző |
Üzenet |
vojth
Csatlakozott: 2016. február 13., szombat 10:17 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: vojth írta: Sziasztok!
Találtam egy nagyon szép akác ágat amit szeretnék betenni az akváriumba. Hogyan kell kezelnem mielőtt berakom. Mivel elég nagy főzni sajnos nem tudom. Viszon leforrázni letudtam. kb egy hete ázik. Arra gondoltam, hogy lefaragom a kérgét. Ezután szárítsam ki teljesen, vagy inkább vízben ázzon? Vagy hagyjam a fenébe, mert nem jó az akváriumba? :-) A kérgét érdemes leszedni és addig kell víz alatt áztasd míg el nem süllyed . Köszönöm a segítséget. A kést már megéleztem. :-) Karira összerakok egy másik, remélhetőleg tetszetős és élhető új akvát.
|
2016. november 2., szerda 11:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
vojth írta: Sziasztok!
Találtam egy nagyon szép akác ágat amit szeretnék betenni az akváriumba. Hogyan kell kezelnem mielőtt berakom. Mivel elég nagy főzni sajnos nem tudom. Viszon leforrázni letudtam. kb egy hete ázik. Arra gondoltam, hogy lefaragom a kérgét. Ezután szárítsam ki teljesen, vagy inkább vízben ázzon? Vagy hagyjam a fenébe, mert nem jó az akváriumba? :-) A kérgét érdemes leszedni és addig kell víz alatt áztasd míg el nem süllyed .
2016. november 2., szerda 9:38 |
|
|
vojth
Csatlakozott: 2016. február 13., szombat 10:17 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok!
Találtam egy nagyon szép akác ágat amit szeretnék betenni az akváriumba. Hogyan kell kezelnem mielőtt berakom. Mivel elég nagy főzni sajnos nem tudom. Viszon leforrázni letudtam. kb egy hete ázik. Arra gondoltam, hogy lefaragom a kérgét. Ezután szárítsam ki teljesen, vagy inkább vízben ázzon? Vagy hagyjam a fenébe, mert nem jó az akváriumba? :-)
|
2016. november 2., szerda 9:10 |
|
|
friz74
|
Akkor jó! Esetleg azt leírnád, hogy hogyan készítetted elő?
|
2015. november 3., kedd 17:24 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
friz74 írta: Köszi, hogy megosztottad! Ahogy látom, ezek vastagabb ágak. Az enyémen vannak ceruzányi ágak is. Azokkal van tapasztalatod? Nem rohadnak el hamar? Ezek sem sokkal vastagabbak. Egy egy 9-10! literes akvárium volt. Huszonakárhány centi hosszú mindössze. a középső és a jobb oldali ág kb. kisujj/ceruza vastagságú. Ebből az ötből az egyik (meg ne kérdezd, melyik, fogalmam sincs) fissivel borítva került át kb. másfél évre egy vázába (akváriumvízzel "öntöztem"), majd nemrég át a mostani akváriumba. A fa még köszöni szépen, jól van.
|
2015. november 3., kedd 16:40 |
|
|
friz74
|
Köszi, hogy megosztottad! Ahogy látom, ezek vastagabb ágak. Az enyémen vannak ceruzányi ágak is. Azokkal van tapasztalatod? Nem rohadnak el hamar?
|
2015. november 3., kedd 16:15 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
friz74 írta: A villanyosok kurtították a fákat, így hozzá jutottam egy nagy adag csavart fűzhöz. Legallyaztam, most szárad a kazán mellett. Van valakinek tapasztalata ezzel a fával? Mert nagyon jól néz ki! 9-10 literben két éve így néztek ki mohásítva: pohár by von_dorlat, on Flickr Egy ág azóta is megvan.
|
2015. november 3., kedd 16:10 |
|
|
friz74
|
Rendben, köszöm! Remélem, egy fűtés szezon elég lesz! A kérgét majd akkor szedem le, mert most nem nagyon akarja.
|
2015. november 3., kedd 15:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
friz74 írta: A villanyosok kurtították a fákat, így hozzá jutottam egy nagy adag csavart fűzhöz. Legallyaztam, most szárad a kazán mellett. Van valakinek tapasztalata ezzel a fával? Mert nagyon jól néz ki! Bármilyen hülyén is hangzik , de csak akkor tedd víz alá miután teljesen kiszáradt .
2015. november 3., kedd 14:42 |
|
|
friz74
|
A villanyosok kurtították a fákat, így hozzá jutottam egy nagy adag csavart fűzhöz. Legallyaztam, most szárad a kazán mellett. Van valakinek tapasztalata ezzel a fával? Mert nagyon jól néz ki!
|
2015. november 3., kedd 9:02 |
|
|