|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 13:53
|
Szerző |
Üzenet |
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
JANNUS333 írta: Süt a nap...terísd ki...száradjon....aztán ha fúj egy kicsit a szél, forgasd át...kifújja a port ganét... Igazad van ! Most mertem ki merőkanállal, vagy 2 kilót, kitettem, hagy száradjon. Azért akarom csak, mert alulra, ment kb 3 kiló táptalaj, föléje, meg 19 kilo talaj, tul drága lenne ki...nom, fél éves talaj csak.
|
2017. június 11., vasárnap 12:02 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Süt a nap...terísd ki...száradjon....aztán ha fúj egy kicsit a szél, forgasd át...kifújja a port ganét...
|
2017. június 11., vasárnap 11:49 |
|
|
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
papó írta: solon írta: Engem az érdekelne, hogy, fél éves a talaj, alatta van, egy kevés tropica táptalaj, ha kiveszem, kitudom mosni, ugy, hogy ne maradjon benne táptalaj, mert vagy 18 kiló talajom van az akvába. Majdnem lehetetlen megtisztítani a táptalajtól . Kiszedés közben viszont el tudod választani a táptalajt és a talajt egymástól . Köszi, akkor inkább kuka, azért is, mert nyüzsögnek benne a planáriák, meg az a baj, hozzányulok, és málik szétt.
|
2017. június 11., vasárnap 7:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
solon írta: Engem az érdekelne, hogy, fél éves a talaj, alatta van, egy kevés tropica táptalaj, ha kiveszem, kitudom mosni, ugy, hogy ne maradjon benne táptalaj, mert vagy 18 kiló talajom van az akvába. Majdnem lehetetlen megtisztítani a táptalajtól . Kiszedés közben viszont el tudod választani a táptalajt és a talajt egymástól .
2017. június 10., szombat 14:22 |
|
|
solon
|
Engem az érdekelne, hogy, fél éves a talaj, alatta van, egy kevés tropica táptalaj, ha kiveszem, kitudom mosni, ugy, hogy ne maradjon benne táptalaj, mert vagy 18 kiló talajom van az akvába.
|
2017. június 10., szombat 12:30 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: Érdekes, mert a másik fórumon sűrű vízcserét ajánlanak, úgy mint az amazoniánál vagy a többi agyagos talajnál. Illetve állítólag ph és kh csökkentő.
Ez mennyire igaz? Tamás ! Elolvastad amit írtál ? Lehet túl van már pár üdccsin...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. február 28., vasárnap 20:06 |
|
|
unreal976
|
Mexx2 írta: Aki használ ilyen talajt az leírhatnál, hogy mi a véleménye róla, pozitív negatív. Ugyanis nagyon érdekel.
Illetve összehasonlítva más talajokkal. Véleményem szerint qrva jó talaj. a közelmultban 2 akihoz is használtam, egy high techez, és egy lowhoz is. láttam felcseperedni egy másik high akit is ugyan ezzel a talajjal. hiánytünet eddig nincs, algát nem okoz, a vizcserét nem vittem tulzásba egyiknél se, semmi görcsölés nincs. ő ott van, adja a cuccot a növényeknek. az épített dombokat tartja, a növényeket is jol megtartja, kevesebbet kellett ujbol ledugnom, mint pl a manadonál, mert az mindig elengedte. amanok imádják cipelni a-bol b-be, hadd cipeljék, ugy se bírnak ekkora mennyiséggel. amit még észre vettem, hogy az accicularis a lowtechbe ugyan azt a növekedési ötemet tartja, mint a highbe. az ára megvan rendesen, de bőven megéri. kérdés?
|
2016. február 28., vasárnap 19:54 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: Érdekes, mert a másik fórumon sűrű vízcserét ajánlanak, úgy mint az amazoniánál vagy a többi agyagos talajnál. Illetve állítólag ph és kh csökkentő.
Ez mennyire igaz? Tamás ! Elolvastad amit írtál ? El többször is. Hol a hiba?
_________________ K.Tamás
|
2016. február 28., vasárnap 19:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: Érdekes, mert a másik fórumon sűrű vízcserét ajánlanak, úgy mint az amazoniánál vagy a többi agyagos talajnál. Illetve állítólag ph és kh csökkentő.
Ez mennyire igaz? Tamás ! Elolvastad amit írtál ?
2016. február 28., vasárnap 19:18 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Érdekes, mert a másik fórumon sűrű vízcserét ajánlanak, úgy mint az amazoniánál vagy a többi agyagos talajnál. Illetve állítólag ph és kh csökkentő.
Ez mennyire igaz?
_________________ K.Tamás
|
2016. február 28., vasárnap 18:34 |
|
|