Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akkor ez egy sokkal nehezebb talaj mint a manado volt?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. november 19., hétfő 20:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: papó írta: wágner úr írta: Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat. A Knott talaj nekem nagyon nagyon bevált. Sokáig használható nem esik szét és kémiailag is szuper. A kis előtéri növények mint pl. az UG vagy a HC mennyire tud megkapaszkodni benne? Nyári nagy melegben ki tud-e jönni belőle? A HC az tökéletesen meggyökeresedik. Az UG . csak időlegesen volt beültetve a Knott talajba.Más okok miatt szét lett szedve az akvárium. Amíg benne volt nem volt vele probléma.
2012. november 19., hétfő 20:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: wágner úr írta: Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat. A Knott talaj nekem nagyon nagyon bevált. Sokáig használható nem esik szét és kémiailag is szuper. A kis előtéri növények mint pl. az UG vagy a HC mennyire tud megkapaszkodni benne? Nyári nagy melegben ki tud-e jönni belőle?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. november 19., hétfő 20:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Igen , d akkor még csak a nagyobb szemű volt . Most már van a kisebb is . Kinézetre olyan mint az amazonia puwder , csak olcsóbb .
2012. november 19., hétfő 18:43 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: papó írta: wágner úr írta: Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat. A Knott talaj nekem nagyon nagyon bevált. Sokáig használható nem esik szét és kémiailag is szuper. Igazolni tudom ,hogy tényleg nagyon jó. Egyetlen hátrányként a kicsit nagyobb szemcseméretet tudom csak megemlíteni, de tényleg nagyon tartós ,nem esik szét , túlzottan nem módosítja a vízparamétereket. A kh-t először feltűnően gyorsan csökkenti a vízben(ilyenkor az első vízcseréket érdemesebb több csapvízzel végezni) ,de ez majdnem az összes aktív talaj esetében így van, csak ajánlani tudom. Úgy emlékszem ,hogy 2 méretben kapható, nagyobb és kisebb szemcseméretben.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 19., hétfő 16:54 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
papó írta: wágner úr írta: Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat. A Knott talaj nekem nagyon nagyon bevált. Sokáig használható nem esik szét és kémiailag is szuper. Igazolni tudom ,hogy tényleg nagyon jó. Egyetlen hátrányként a kicsit nagyobb szemcseméretet tudom csak megemlíteni, de tényleg nagyon tartós ,nem esik szét , túlzottan nem módosítja a vízparamétereket. A kh-t először feltűnően gyorsan csökkenti a vízben(ilyenkor az első vízcseréket érdemesebb több csapvízzel végezni) ,de ez majdnem az összes aktív talaj esetében így van, csak ajánlani tudom.
|
2012. november 19., hétfő 13:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
wágner úr írta: Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat. A Knott talaj nekem nagyon nagyon bevált. Sokáig használható nem esik szét és kémiailag is szuper.
2012. november 18., vasárnap 22:08 |
|
|
wágner úr
|
Átrendezném az akváriumomat én is növényesre . A talajon gondolkodom. Mit javasolnátok ? ADA vagy Knott ? Miért egyik , miért másik? Illetve a jelenlegi talajotokkal hogyan vagytok megelégedve ? Köszi a válaszokat.
|
2012. november 18., vasárnap 21:31 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
papó írta: Bálint írta: AQViktor írta: A TPS mennyi idő után "merül ki?" Miért merülne ki ? Így is van.... mitől merülne ki ? Legfeljebb elszennyeződni tud a sok belerohadt beszakadt gyökérdarabkától . Akkor OK, megnyugodtam.......
|
2012. május 4., péntek 18:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bálint írta: AQViktor írta: A TPS mennyi idő után "merül ki?" Miért merülne ki ? Így is van.... mitől merülne ki ? Legfeljebb elszennyeződni tud a sok belerohadt beszakadt gyökérdarabkától .
2012. május 3., csütörtök 20:03 |
|
|