Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Most, hogy egyre több a kérdés a témában. Ha már van egy ilyen topic akár itt is ki lehetne dumálni a táptalajokat. Már régóta érdekel miben jobb vagy rosszabb a két Sera termék? sera professional floreground 2 literSera floredepot 2,7kg
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 1., szerda 23:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd107 írta: Terveim közt van HC illetve blyxa japonica beültetése, a halak tekintetében apró csapathalakat szeretnék. Mindkettőben megmarad a HC. Akkor a pénztárca dönt
2012. december 11., kedd 21:56 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Terveim közt van HC illetve blyxa japonica beültetése, a halak tekintetében apró csapathalakat szeretnék.
|
2012. december 11., kedd 21:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: papó írta: Ahogy Scorpion18 is írta , sok esetben az dönt , hogy mit szeretnél ültetni. Ha van egy növényesítési ,ültetési terved akkor az alapján érdemes dönteni. Nem minden esetben az agyag a nyerő. Tényező a betelepítendő halak fajtája is. Amúgy az agyagos talajban van valami tápanyag, ami miatt sokan használják vagy csak gyorsabban nő a növény benne mint a homokban? Vagy úgy az általában a nem agyagos talajokban. A növények gyökerei gyorsabban tudnak növekedni , hisz nem ütköznek szinte ellenállásba.
2012. december 11., kedd 20:44 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Ahogy Scorpion18 is írta , sok esetben az dönt , hogy mit szeretnél ültetni. Ha van egy növényesítési ,ültetési terved akkor az alapján érdemes dönteni. Nem minden esetben az agyag a nyerő. Tényező a betelepítendő halak fajtája is. Amúgy az agyagos talajban van valami tápanyag, ami miatt sokan használják vagy csak gyorsabban nő a növény benne mint a homokban? Vagy úgy az általában a nem agyagos talajokban.
_________________ K.Tamás
|
2012. december 11., kedd 20:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ahogy Scorpion18 is írta , sok esetben az dönt , hogy mit szeretnél ültetni. Ha van egy növényesítési ,ültetési terved akkor az alapján érdemes dönteni. Nem minden esetben az agyag a nyerő. Tényező a betelepítendő halak fajtája is.
2012. december 11., kedd 20:01 |
|
|
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szia! Én pont most cseréltem le a kvarchomokot, és pont a Knott talajon gondolkodtam, de végül a bazalt mellett maradtunk Gabi bá'val! Attól függ mit szeretnél növények terén! Nekem a növényeimhez teljesen elég a bazalt, plusz a páncélosharcsák miatt nehezebb lett volna az agyagos talajba ültetni, abból kitúrták volna a növényeket könnyebben! Nézd meg az akimat, én ezeket a növényeket raktam bele a bazaltba! viewtopic.php?f=35&t=747
_________________ Dr. Csépány Norbert
|
2012. december 11., kedd 19:22 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a Knott talaj és kvarchomok közötti ár érték különbség a minőségben, használhatóságban mennyire mutatkozik meg? Én kvarchomokot használok ezért érdekelne, hogy megéri-e a Knott talaj?
|
2012. december 11., kedd 19:03 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Az ADA és a manadó közt nagy különbség van ültetés szempontjából, legalább is nekem az a tapasztalatom. A manadoba nehezebben sikerült belegyömöszölnöm úgy a növényeket, hogy nem legyen pár a víz tetején később. Igaz a manado később javult egy fokkal, talán jobban megszívta magát. Az ADA-val nem volt ilyen gondom, azonnal normálisan tudtam ültetni bele, nem jött ki semmi. Kisebb és nagyobb szemcseméretü is ki lett próbálva. A Knott-tal nincs tapasztalatom, de gondolom hasonló lehet az ADA-hoz.
|
2012. november 19., hétfő 21:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Akkor ez egy sokkal nehezebb talaj mint a manado volt? Persze sokkal. Nem esik szét. A trigonban rendszeresen porszívózom.
2012. november 19., hétfő 20:58 |
|
|