Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
További tapasztalataim vele. Semmi por, így semmi mosás. Ahogy vizet kapott minden szemcse lenn maradt és nem koszolta a vizet, nem úszott egy sem a víz tetején. Viszont ahogy hozzá érek rengeteg levegő bubi szabadul fel. Az, hogy honnét jönnek nem tudom mert látszólag a szemcsék közt nincs levegő bubi bezárva.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 28., vasárnap 19:07 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Amúgy ha valaki fél bele HC jellegű növényeket ültetni ne féljen. Maga a talaj fajsúlya vetekszik a kaviccsal. Mire haza cipeltem a 9 literes zacsit a vállam majd le szakadt. Szóval van mibe kapaszkodni az apróbb növények gyökereinek is.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 28., vasárnap 18:59 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: Szemcse méret? Kicsit a képen nagynak tűnik. Az én 42 literes akvámban még épp vállalható a mérete. Az eddig kavicshoz képest igen kicsit nagy de épp emiatt szerintem sokkal jobban áramlik a víz benne. A talajban lévő bacikultura emiatt sokkal jobban dolgozhat hiszen több víz több oxigén. Magyarul nem reked meg benne semmi nem alakulnak ki "góc" pontok hisz jól "szellőzik" a talaj. Szerintem, de ezt majd az idő eldönti...
|
2013. április 28., vasárnap 18:55 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szemcse méret? Kicsit a képen nagynak tűnik.
_________________ Pé.Zoli
|
2013. április 28., vasárnap 18:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
2013. április 28., vasárnap 18:45 |
|
|
SlyChocolate
|
Akkor az ígért képek HUGO kollégának a talajról.
|
2013. április 28., vasárnap 18:43 |
|
|
SlyChocolate
|
Ez a második agyagos talajom előtte csak a mando volt. Állagra puhább mint az, kézzel szétnyomható. Viszont ha bútorlapra leesik pár szem akkor úgy kopog mint a kavics. Nagyon-nagyon könnyű bele ültetni, reggelre egy növény sem bújt ki belőle. Bár az aprókat UG, HC csak ma ültettem vissza... Azt olvastam róla, hogy nagy a puffer képessége. Épp ezért érdekelne amíg nem töltődik fel tápanyagokkal nem kell-e extrém módon tápozni? Leköti-e a növények elől a tápanyagokat? Hogy is van ez a puffer hatás?
|
2013. április 28., vasárnap 7:38 |
|
|