Szerző |
Üzenet |
rosti
Csatlakozott: 2015. február 19., csütörtök 10:00 Hozzászólások: 12
|
Valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést, de Papó a fejembe lát, és megtette a lehetetlent, tökéletes választ kaptam Köszönöm.
|
2015. június 4., csütörtök 12:21 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
rosti írta: Köszönöm a válaszokat nektek. Szeretném lecserélni a manado-t, de nálam több évig is ki kellene tartson. Azt megkérdezhetem, hogyan gondoltad az újrahasznosítást? Átmosva, új altalajra ráterítve újraindítani vele az akváriumot megint egy évre vagy esetleg máshol felhasználva (zsákban magasításhoz vagy szobanövényeknél, stb.)? Sőt ha érdekel itt kibeszéltük anno... http://www.akvaforum.hu/talajok/agyagos-talajok-ujrahasznositasa-t1273.html
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. június 2., kedd 15:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
rosti írta: Köszönöm a válaszokat nektek. Szeretném lecserélni a manado-t, de nálam több évig is ki kellene tartson. Azt megkérdezhetem, hogyan gondoltad az újrahasznosítást? Átmosva, új altalajra ráterítve újraindítani vele az akváriumot megint egy évre vagy esetleg máshol felhasználva (zsákban magasításhoz vagy szobanövényeknél, stb.)? Egy gyümölcsmosó tálban nagyon könnyen át tudod öblíteni ha új akváriumot szeretnél építeni .. Van olyan agyagos talajom ami már elmúlt 4 éves és most ültettem benne újra.
2015. június 1., hétfő 19:30 |
|
|
rosti
|
Köszönöm a válaszokat nektek. Szeretném lecserélni a manado-t, de nálam több évig is ki kellene tartson. Azt megkérdezhetem, hogyan gondoltad az újrahasznosítást? Átmosva, új altalajra ráterítve újraindítani vele az akváriumot megint egy évre vagy esetleg máshol felhasználva (zsákban magasításhoz vagy szobanövényeknél, stb.)?
|
2015. június 1., hétfő 13:20 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
rosti írta: Mennyire iszaposodik? Létezik, hogy akár 3 évet is kibír akváriumban iszaposodás nélkül? (az altalaj kimerülését most ne vegyük ide) Nálam most 16 hónapos a talaj. Van némi finom por a szemcsék közt de az jó része a halak, garnik mulmja is. Szóval ez nem válik sárrá ha az lett volna a kérdésed!? Sőt ha újraindítom az akvát tervezem a talaj újrahasznosítását is
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. május 28., csütörtök 19:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
rosti írta: Mennyire iszaposodik? Létezik, hogy akár 3 évet is kibír akváriumban iszaposodás nélkül? (az altalaj kimerülését most ne vegyük ide) Szerintem nem iszaposodok , inkább azért szoktuk átmosni újratelepítésnél , mert tele van beszakadt gyökerekkel és mindennel ami egy mocsárban összegyűlhet .
2015. május 28., csütörtök 17:43 |
|
|
rosti
|
Mennyire iszaposodik? Létezik, hogy akár 3 évet is kibír akváriumban iszaposodás nélkül? (az altalaj kimerülését most ne vegyük ide)
|
2015. május 28., csütörtök 13:46 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha friss szűrővel indítasz,számolni lehet a barna alga támadással.
|
2013. szeptember 24., kedd 19:05 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Minimális barna alga. De vízcserével orvosolom.
_________________ Pé.Zoli
|
2013. szeptember 24., kedd 18:27 |
|
|
Köteles
|
HUGO írta: Én a Tropica-t ajánlom! Lehet hogy érdemes de én indításnál be is telepítettem növényeket is. Nem vettem észre hogy probléma lett volna emiatt. Semilyen algásodás nem volt ?
|
2013. szeptember 24., kedd 18:25 |
|
|