Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Nekem tegnap kezdett el zörögni.Eheim 2224. Azt hittem felszívott valamit ,este gyorsan kipucoltam a fej részt cakk-pakk. Beüzemeltem de zörgött továbbra is. Kipucoltam a csöveket és helyreállt a rend. A szívó ág volt nagy koszos.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. január 26., hétfő 23:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Zsoca írta: fenomen írta: Sziasztok!
Kérném a véleményeteket az Eheim 2213-as nyomáscsökkenésének okaira!
Ez a probléma egyik napról a másikra következett be, pedig hozzá sem nyúltam, ezt követően kitakarítottam az egészet kívülről-belülről, de a probléma nem oldódott meg. Megfigyeltem továbbá, hogy a szűrő hangosabb lett, csak néha halkul le alapjáratra.
Válaszokat előre is köszönöm!!! Szia! A szívó ágat (cső stb) is kitakarítottad? A zajosság arra utal, hogy csökkent a bejövő víz mennyisége. Szerintem valamit felszívhatott a szűrőd.... Biztosan valahol dugulás van . Ezt akár a cső észrevétlen megtörése is okozhatja
2015. január 26., hétfő 19:27 |
|
|
Zsoca
Csatlakozott: 2014. december 27., szombat 20:15 Hozzászólások: 15
|
fenomen írta: Sziasztok!
Ez a probléma egyik napról a másikra következett be, pedig hozzá sem nyúltam, ezt követően kitakarítottam az egészet kívülről-belülről, de a probléma nem oldódott meg. Megfigyeltem továbbá, hogy a szűrő hangosabb lett, csak néha halkul le alapjáratra.
Válaszokat előre is köszönöm!!! Szia! A szívó ágat (cső stb) is kitakarítottad? A zajosság arra utal, hogy csökkent a bejövő víz mennyisége. Szerintem valamit felszívhatott a szűrőd....
|
2015. január 26., hétfő 18:57 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
DIY 200-as PVC külső szűrő. Csak megy............
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2015. január 26., hétfő 15:34 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Válaszokat előre is köszönöm!!!
|
2015. január 26., hétfő 15:07 |
|
|
ifkovics86
Csatlakozott: 2014. október 16., csütörtök 20:22 Hozzászólások: 107
|
Tegnapi nap facebokon felvetődött egy kérdés! Kicsit módosítanám! Kinek milyen szűrője van és mik a tapasztalatok vele! Mi az amit sosem venne és miért? Mik a vélemények a nemrég piacra dobott termékekről?
|
2014. december 24., szerda 7:58 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szerintem minden szétszedésnél nem árt átkenni a tömítéseket.
|
2014. március 24., hétfő 17:53 |
|
|
mmt1
Csatlakozott: 2014. február 5., szerda 18:42 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mivel még csak kb 2-3 hete van külső szűrőm a köv kérdésem volna: Kell alapból vazelinnel kezelni a gumitömítéseket, vagy csak ha leeresztem üresre a vödröt (nem tervezem egyébként). Vagy csak mint egy jó házasságban, ha márt eltelt egy kis idő (mondjuk fél év...)
|
2014. március 24., hétfő 14:16 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Eheim pro 3 tulajoktól kérdezném. Az az a csap középállásban ugrik-e egyet? Vagy az adapterem fogaskerekei kezdenek letöredezni? Elméletileg ez már az újabb erősseb adapter. Tavaly cseréltték Fisch-ék. Igaz az is idén még nem kapott kenő sprayt.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 24., hétfő 8:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: És igazából nekem az sem tetszik hogy küldök egy 2071-es fejet és jön egy nagyobb teljesítményű fej a 2071-es szűrő házra. sztem ki van az számolva hogy mennyi ideig legyen a szűrőházban a víz a legjobb szűrési teljesítmény miatt. Ha gyorsabban forgatja a fizet nem olyan biztos hogy jobb is!!
De ez csak az én véleményem nem biztos hogy így van. Nagyon érdekelne engem ez a dolog, aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz felvilágosíthatna minket a témában. Szerintem jól állsz a kérdéshez. Egy megadott szurokőzéghez van kiszámítva az optimum áramlás. Ha egyik-másik nem ok nincs szinkronban akkor nem lehet jó a szűrésed. Tengeri akváriumoknál ez hamar észlelhető , hiszen ott nem ideális az állandó vízcsere.
2013. július 16., kedd 19:29 |
|
|