|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:33
|
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nálam a perlon van legfelül,a durva szivacs legalul,közöttük a biológiai cucc és semmi baj a szűrésemmel.
|
2013. június 30., vasárnap 11:08 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: No akkor! Ma belecsaptam a lecsóba! Lehet megfogtok kövezni érte amit tettem de ki kellett próbálnom...
Szűrő szétszed és ahogy a Mester is írta erős víz sugár a szűrő anyagnak. Majd irány a tűzhely... Mind a három töltetet negyedóráig főztem csapvízbe. Hát mondanom sem kell jött belőle a trutyi rendesen... Majd hűtés és vissza a szűrőbe, külsőre semmi baja nem lett a Sera Sipónak az Eheim BioMech és a SubstratPro-nak. Most vízcsere volt meg persze egy marék Sera Nitrivec a vízbe. Az elkövetkező hetek majd meg mondják jól tettem-e amit tettem...??? Akkor a folytatásos teleregény... Gondolkodtam egy kicsit a témában...(ha már az Isten adta nekünk ezt a sok eszet... ) Eredetileg a szűrő anyagok felállása alulról-felfelé a következő volt a Pro3 2075-ben. Fenn a durva szivacs... Majd legalul a Mech pro(gégecső)-Bio mech-majd a Substrat pro és a végén a perlon. Ez nálam így is működött évekig azzal a különbséggel, hogy az alsó gégecsövek helyére Sera Sipó került. Két dolgot mindenki tud. Az egyik a biológiai szűrőanyagokat védeni kell a szennyeződésektől. A másik a lyukas hengeres formájú szűrőanyag jól lebegteti az áramlásban a mulmot. Magyarán lenn tartja azt. Az eddigi felállásban szerintem két hiba volt. Az egyik a mech pro kivétele, hisz így a helyén lévő Sera sipó telibe kapta a koszos vizet. A másik a perlont oda tettem ahová az Eheim is. ??? Mostani elrendezést így csináltam meg: Durva előszűrő szivacs fenn. Legalul mechpro-perlon-majd sipó, biomech vegyesen-majd Substrat pro megint vegyesen. Így a biológiai töltettek jobban védettek hisz a pelon van alattuk/előttük az áramlásban. Illetve a gégecsövek jobban lenn tartják a mumlmot (valszeg mint más lyukas hengeres anyag?). Két hét és kiderül...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. június 30., vasárnap 10:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: papó írta: SlyChocolate írta: Megmondom Nektek őszintén amiért a témát felhoztam az az volt. Mert végre nincs algám, legalább is nagyon minimális. Viszont az üveg egy hét alatt teljesen bezöldül. Ami annyira csúnya, hogy szinte már átláthatatlan a hetedik napra, mikor vizet cseréltem. E-miatt gyanakodom a szűrőmre és a benne lévő töltetere ami kb már három éves. Ha magas a nitrát akkor zöldül az üveg , ami lehet a nem megfelelő szűrés miatt. sőt ha a szűrőd el van szennyeződve evidens , hogy káros anyagok tárháza. Szerinted mennyi az az idő amíg egyértelmű, hogy szara a szűrő anyagom? Tegnap volt vízcsere stb.. és megint zöld az üveg... Ma is töltsél nitrivecet , sőt egy hétig egy fél adagot minden nap. Miért ment volna tönkre ? Inkább steril lett. De hozhatsz be vizet és megnézzük mi a hiba.
2013. június 24., hétfő 19:15 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Megmondom Nektek őszintén amiért a témát felhoztam az az volt. Mert végre nincs algám, legalább is nagyon minimális. Viszont az üveg egy hét alatt teljesen bezöldül. Ami annyira csúnya, hogy szinte már átláthatatlan a hetedik napra, mikor vizet cseréltem. E-miatt gyanakodom a szűrőmre és a benne lévő töltetere ami kb már három éves. Ha magas a nitrát akkor zöldül az üveg , ami lehet a nem megfelelő szűrés miatt. sőt ha a szűrőd el van szennyeződve evidens , hogy káros anyagok tárháza. Szerinted mennyi az az idő amíg egyértelmű, hogy szara a szűrő anyagom? Tegnap volt vízcsere stb.. és megint zöld az üveg...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. június 24., hétfő 19:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Megmondom Nektek őszintén amiért a témát felhoztam az az volt. Mert végre nincs algám, legalább is nagyon minimális. Viszont az üveg egy hét alatt teljesen bezöldül. Ami annyira csúnya, hogy szinte már átláthatatlan a hetedik napra, mikor vizet cseréltem. E-miatt gyanakodom a szűrőmre és a benne lévő töltetere ami kb már három éves. Ha magas a nitrát akkor zöldül az üveg , ami lehet a nem megfelelő szűrés miatt. sőt ha a szűrőd el van szennyeződve evidens , hogy káros anyagok tárháza.
2013. június 23., vasárnap 17:10 |
|
|
SlyChocolate
|
tibicuk írta: Milyen volt a színe előtte és milyen a kezelés után? Azért kérdezem ,mert az enyém tök barna,minden szűrőanyag,szerintem a Fitohormtól. Most kérdés,hogy valamelyest kifehéredik a kezelésre? Főzést követően sem volt sokkal fehérebb. De maga a felület láthatóan tisztább. Az, hogy párnap alatt milyen lesz majd azt most passzolom hisz a szűrőben van.
|
2013. június 23., vasárnap 16:44 |
|
|
SlyChocolate
|
Megmondom Nektek őszintén amiért a témát felhoztam az az volt. Mert végre nincs algám, legalább is nagyon minimális. Viszont az üveg egy hét alatt teljesen bezöldül. Ami annyira csúnya, hogy szinte már átláthatatlan a hetedik napra, mikor vizet cseréltem. E-miatt gyanakodom a szűrőmre és a benne lévő töltetere ami kb már három éves.
|
2013. június 23., vasárnap 16:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Milyen volt a színe előtte és milyen a kezelés után? Azért kérdezem ,mert az enyém tök barna,minden szűrőanyag,szerintem a Fitohormtól. Most kérdés,hogy valamelyest kifehéredik a kezelésre? A baciktól is barna..
2013. június 23., vasárnap 13:21 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Milyen volt a színe előtte és milyen a kezelés után? Azért kérdezem ,mert az enyém tök barna,minden szűrőanyag,szerintem a Fitohormtól. Most kérdés,hogy valamelyest kifehéredik a kezelésre?
2013. június 23., vasárnap 12:04 |
|
|
SlyChocolate
|
No akkor! Ma belecsaptam a lecsóba! Lehet megfogtok kövezni érte amit tettem de ki kellett próbálnom...
Szűrő szétszed és ahogy a Mester is írta erős víz sugár a szűrő anyagnak. Majd irány a tűzhely... Mind a három töltetet negyedóráig főztem csapvízbe. Hát mondanom sem kell jött belőle a trutyi rendesen... Majd hűtés és vissza a szűrőbe, külsőre semmi baja nem lett a Sera Sipónak az Eheim BioMech és a SubstratPro-nak. Most vízcsere volt meg persze egy marék Sera Nitrivec a vízbe. Az elkövetkező hetek majd meg mondják jól tettem-e amit tettem...???
|
2013. június 23., vasárnap 10:55 |
|
|