Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Viszont mint írtam anno 24 óra leforgása alatt bezöldült az üvegem a takarítás és a vízcsere után. Ma hazaérve ezt nem láttam pedig tegnap volt a takarítás és a vízcsere. Sőt! Kuva tiszta minden, egyenlőre hagyom a szűrőt úgy ahogy tegnap összeraktam. Legalábbis hétvégéig, ha sem lenne pozitív változás akkor jön az új szűrő anyag...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. július 1., hétfő 18:01 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
lakly írta: ezt szennyvíztisztításban eleven iszappal oldjuk meg. Miket tudsz Te! Komolyra fordítva a szót. Abból mi bajunk lehet ha egy tálcában különböző bio anyagok vannak?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. július 1., hétfő 17:56 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
SlyChocolate írta: lakly írta: SlyChocolate írta: A változtatás oka a folyamatosan zöldülő üveg. Ami valszeg az állandó magas nitrát szintre utal...? Ha jól értelek akkor a perlon menjen vissza felülre? És épp elég alul a gyári MechPro (gégecső darabok)? Ebben az eseteben célszerű lenne megmérni a nitrátszintet, valamint mivel tisztítottad a szűrőanyagokat egy darabig bacikat adagolni. Folyamatosan minden vízcsere után tolom a nitrivecet. Akvarisztikában ezt ilyen bacikultúrával tudjuk megoldani a biológiai szűrés kialakulásának felgyorsítását, ezt szennyvíztisztításban eleven iszappal oldjuk meg.
|
2013. július 1., hétfő 17:47 |
|
|
SlyChocolate
|
lakly írta: SlyChocolate írta: A változtatás oka a folyamatosan zöldülő üveg. Ami valszeg az állandó magas nitrát szintre utal...? Ha jól értelek akkor a perlon menjen vissza felülre? És épp elég alul a gyári MechPro (gégecső darabok)? Ebben az eseteben célszerű lenne megmérni a nitrátszintet, valamint mivel tisztítottad a szűrőanyagokat egy darabig bacikat adagolni. Folyamatosan minden vízcsere után tolom a nitrivecet.
|
2013. június 30., vasárnap 20:42 |
|
|
SlyChocolate
|
lakly írta: SlyChocolate írta: A változtatás oka a folyamatosan zöldülő üveg. Ami valszeg az állandó magas nitrát szintre utal...? Ha jól értelek akkor a perlon menjen vissza felülre? És épp elég alul a gyári MechPro (gégecső darabok)? Ebben az eseteben célszerű lenne megmérni a nitrátszintet, valamint mivel tisztítottad a szűrőanyagokat egy darabig bacikat adagolni. (már beállt akváriumnál is azt tapasztaltam, hogy részleges szűrőanyag csere esetén is tapasztalható vízminőség változás, idő kell ezen szűrőközeg beéréséhez is) Mivel nem megfelelő a biológiai szűrésed kb 2 hétre visszább venném a világítás időtartamát. Amíg nem alakul ki a megfelelő bacitelep addig a nitrátodat sem lesz ami lebontsa. A perlon mindenképpen menjen vissza az eredeti helyére. Ha jól rémlik az előzőekben azt írtad, hogy azonos tálcákban keverted a szűrőanyagokat, az sem célszerű. Az alsóban nálam biomech van (a gégecsöveket helyett), következő substrat pro, legfelsőben matrix, felette perlon, felette az előszűrő. Értem amit mondasz de ezt már végig csináltam ez a recept most nem működik. Bármit lehet ha a végeredmény Téged igazol! Most próbálok valami új elrendezést. Ha nem lesz jó akkor úgyis új/friss bió anyag kerül a szűrőbe...az eredeti felállás szerint. Én is úgy érzem, hogy a köztes perlon nem jó de sajna közepes szivacs lapom most nincs itthon így marad az.
|
2013. június 30., vasárnap 20:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: papó írta: SlyChocolate írta: Egyáltalán az Eheim a kerámia gyűrűk helyett miért használ ilyen műanyag megoldást? Mert olcsó Akkor semmi trükk nincs a dologban? Szerinted érdemes lenne kerámiára cserélnem? A perlon köztes elhelyezéséről mi a véleményed? Lakly nagyon jól összefoglalta .
2013. június 30., vasárnap 20:32 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
SlyChocolate írta: A változtatás oka a folyamatosan zöldülő üveg. Ami valszeg az állandó magas nitrát szintre utal...? Ha jól értelek akkor a perlon menjen vissza felülre? És épp elég alul a gyári MechPro (gégecső darabok)? Ebben az eseteben célszerű lenne megmérni a nitrátszintet, valamint mivel tisztítottad a szűrőanyagokat egy darabig bacikat adagolni. (már beállt akváriumnál is azt tapasztaltam, hogy részleges szűrőanyag csere esetén is tapasztalható vízminőség változás, idő kell ezen szűrőközeg beéréséhez is) Mivel nem megfelelő a biológiai szűrésed kb 2 hétre visszább venném a világítás időtartamát. Amíg nem alakul ki a megfelelő bacitelep addig a nitrátodat sem lesz ami lebontsa. A perlon mindenképpen menjen vissza az eredeti helyére. Ha jól rémlik az előzőekben azt írtad, hogy azonos tálcákban keverted a szűrőanyagokat, az sem célszerű. Az alsóban nálam biomech van (a gégecsöveket helyett), következő substrat pro, legfelsőben matrix, felette perlon, felette az előszűrő.
|
2013. június 30., vasárnap 20:30 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: SlyChocolate írta: Egyáltalán az Eheim a kerámia gyűrűk helyett miért használ ilyen műanyag megoldást? Mert olcsó Akkor semmi trükk nincs a dologban? Szerinted érdemes lenne kerámiára cserélnem? A perlon köztes elhelyezéséről mi a véleményed?
|
2013. június 30., vasárnap 20:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Egyáltalán az Eheim a kerámia gyűrűk helyett miért használ ilyen műanyag megoldást? Mert olcsó
2013. június 30., vasárnap 20:08 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Én a helyedben szivacsot raknék alulra.
|
2013. június 30., vasárnap 19:44 |
|
|