Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elolvastam a kiértékelős bejegyzéseket, és én azt vontam le, hogy a siporaxból 2 féle van. A dobozos és jobb minőségű és a kimért ami egy kicsit alúl marad. Porózitás szempontjából a siporax alúl maradt az eheim termékén viszont jobb az áramlása mint a substrat-nak és így a következtetés, hogy midkettő ugyanolyan jó szűrőanyag. Az eheim porózusabb viszont a lassabb áramlás nem kedvez a baciknak a siporax meg ezzel szemben kevésbé porózus mint az eheim de nagyon jó az áramlása így egyenlőek.
Én ezt vontam le.
A matrix meg a természetessége miatt mindkettő fölött áll.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 21., péntek 11:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: papó írta: A Siporax a legjobb mesterséges szűrőanyag . A Seacem -matrix- Bio-rio -matrix trop a legjobb természetes szűrőanyagok. A többi mind csak utánuk jöhetnek számításba. Van egy nagyon jó topic erről a Green Aqua fórumon : http://akvakertesz.hu/threads/szuroanya ... t-12.1746/Igen olvastam és ezt a következtetést kaptam. "Mexx2 said: Ezt végig olvasva, akkor elmondható hogy 1. bio rio 2. siporax 3. matrix helyezésűek? viktorlantos said: Ha jól rémlik nem ez volt a konklúzió. Bio Rio Matrix, Matrix klon, Substrat Pro, Sipo es a tobbiek A fenti sorrend az anyagszerkezet alapján felállított sorrend volt. Más tényezők is bejátszhatnak ha szűrőanyagot néznél. Pl mi mennyire fogja le a szűrőt. Ott a Matrix lenne a legjobb és a Bio Rio hátrébb sorolódna. "Ezért is írtam, hogy vannak jobbak és rosszabbak. Mexx ! Azért Te csak olvasgasd át azt a fórumot és lehet más következtetést fogsz levonni.
2012. szeptember 21., péntek 10:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A Siporax a legjobb mesterséges szűrőanyag . A Seacem -matrix- Bio-rio -matrix trop a legjobb természetes szűrőanyagok. A többi mind csak utánuk jöhetnek számításba. Van egy nagyon jó topic erről a Green Aqua fórumon : http://akvakertesz.hu/threads/szuroanya ... t-12.1746/Igen olvastam és ezt a következtetést kaptam. "Mexx2 said: Ezt végig olvasva, akkor elmondható hogy 1. bio rio 2. siporax 3. matrix helyezésűek? viktorlantos said: Ha jól rémlik nem ez volt a konklúzió. Bio Rio Matrix, Matrix klon, Substrat Pro, Sipo es a tobbiek A fenti sorrend az anyagszerkezet alapján felállított sorrend volt. Más tényezők is bejátszhatnak ha szűrőanyagot néznél. Pl mi mennyire fogja le a szűrőt. Ott a Matrix lenne a legjobb és a Bio Rio hátrébb sorolódna. "Ezért is írtam, hogy vannak jobbak és rosszabbak.
|
2012. szeptember 21., péntek 9:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A Siporax a legjobb mesterséges szűrőanyag . A Seacem -matrix- Bio-rio -matrix trop a legjobb természetes szűrőanyagok. A többi mind csak utánuk jöhetnek számításba. Van egy nagyon jó topic erről a Green Aqua fórumon : http://akvakertesz.hu/threads/szuroanya ... t-12.1746/
2012. szeptember 21., péntek 9:04 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Itlosz írta: Mexx2 írta: A siporax vagy a matrix ár érték arányban jó választás, de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak. Köszi az infót. Ebben az esetben beruházok siporax-ra, viszont még lenne olyan kérdésem, hogy rendezésben, mondjuk a szivacs (hogy megszűrje az esetleges nagyobb szennyeződést) majd siporax felállás ideális lenne-e? "de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak" Ezt nem úszod meg Mex ! Nem dobálózunk olyan dolgokkal ami nem igaz . Tessék példákat hozni !! Ár érték arányban , bizony messze a matrix a legjobb !! Én az olyanokra gondoltam mint az eheim substrat pro amiről úgy tudom jobb mint a matrix és drágább is. Az Ada Bio-rio-t nem tudom, sokan ezt mondják a legjobbnak de ez sem pénztárca kímélő. Viszont az olcsób anyagoknál a lávakőre, bioballra, kerámiára, (zeolitra) gondoltam. De gondolom akkor vannak hiányosságok , aminek örülök mivel bővül a látószögem.
|
2012. szeptember 21., péntek 8:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Itlosz írta: Mexx2 írta: A siporax vagy a matrix ár érték arányban jó választás, de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak. Köszi az infót. Ebben az esetben beruházok siporax-ra, viszont még lenne olyan kérdésem, hogy rendezésben, mondjuk a szivacs (hogy megszűrje az esetleges nagyobb szennyeződést) majd siporax felállás ideális lenne-e? "de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak" Ezt nem úszod meg Mex ! Nem dobálózunk olyan dolgokkal ami nem igaz . Tessék példákat hozni !! Ár érték arányban , bizony messze a matrix a legjobb !!
2012. szeptember 21., péntek 8:08 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Mexx2 írta: Itlosz írta: Mexx2 írta: A siporax vagy a matrix ár érték arányban jó választás, de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak. Köszi az infót. Ebben az esetben beruházok siporax-ra, viszont még lenne olyan kérdésem, hogy rendezésben, mondjuk a szivacs (hogy megszűrje az esetleges nagyobb szennyeződést) majd siporax felállás ideális lenne-e? Igen jó. Ha a siporax van felül és alul a szivacs úgy okésos. Köszönöm a segitseget. Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről
2012. szeptember 20., csütörtök 21:02 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Mexx2 írta: zeppelin írta: Mexx2 írta: Ha jól tudom N-dee az ő szűrőhordójába bio labdákat tett és jól bevált. Max vegyíted 1-2 liter siporaxxal. Jól tudod , de csak a kezdetekben volt csupán biolabda. Ma már tele van siporaxal és minden más földi jóval. Egyébként van értelme 20 liter siporaxot bele tenni? Elvileg van... de a gyakorlatban már lehet felesleges.
|
2012. szeptember 20., csütörtök 19:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Itlosz írta: Mexx2 írta: A siporax vagy a matrix ár érték arányban jó választás, de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak. Köszi az infót. Ebben az esetben beruházok siporax-ra, viszont még lenne olyan kérdésem, hogy rendezésben, mondjuk a szivacs (hogy megszűrje az esetleges nagyobb szennyeződést) majd siporax felállás ideális lenne-e? Igen jó. Ha a siporax van felül és alul a szivacs úgy okésos.
|
2012. szeptember 20., csütörtök 19:28 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Mexx2 írta: A siporax vagy a matrix ár érték arányban jó választás, de vannak más szűrőanyagok is amik jobbak náluk viszont drágábbak és rosszabb náluk és olcsóbbak. Köszi az infót. Ebben az esetben beruházok siporax-ra, viszont még lenne olyan kérdésem, hogy rendezésben, mondjuk a szivacs (hogy megszűrje az esetleges nagyobb szennyeződést) majd siporax felállás ideális lenne-e?
2012. szeptember 20., csütörtök 19:15 |
|
|