Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Hathor írta: Sziasztok! Van valakinek esetleg tapasztalata arról, hogy a Seachem Purigen kémiai szűrőanyag megváltoztatja-e, és ha igen, mennyire változtatja meg a víz paramétereit (elsősorban pH-ra, vízkeménységre lennék kíváncsi). Előre is köszönök minden választ. A PH és a keménységre nincs befolyással. Elsősorban nitrátszeletív ioncserélőról van szó.
2013. január 11., péntek 18:43 |
|
|
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
|
De nem, nem használok ilyet. Azt szeretném tudni, garnélás akváriumban lehet-e biztonságosan alkalmazni az ilyen szűrőanyagot...
|
2013. január 11., péntek 18:43 |
|
|
Hathor
|
Mexx2 írta: Hathor írta: Sziasztok! Van valakinek esetleg tapasztalata arról, hogy a Seachem Purigen kémiai szűrőanyag megváltoztatja-e, és ha igen, mennyire változtatja meg a víz paramétereit (elsősorban pH-ra, vízkeménységre lennék kíváncsi). Előre is köszönök minden választ. Csak nem ilyet használsz? Erőteljesen rá vagyok izgulva.
|
2013. január 11., péntek 18:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hathor írta: Sziasztok! Van valakinek esetleg tapasztalata arról, hogy a Seachem Purigen kémiai szűrőanyag megváltoztatja-e, és ha igen, mennyire változtatja meg a víz paramétereit (elsősorban pH-ra, vízkeménységre lennék kíváncsi). Előre is köszönök minden választ. Csak nem ilyet használsz?
_________________ K.Tamás
|
2013. január 11., péntek 18:32 |
|
|
Hathor
|
Sziasztok! Van valakinek esetleg tapasztalata arról, hogy a Seachem Purigen kémiai szűrőanyag megváltoztatja-e, és ha igen, mennyire változtatja meg a víz paramétereit (elsősorban pH-ra, vízkeménységre lennék kíváncsi). Előre is köszönök minden választ.
|
2013. január 11., péntek 18:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: papó írta: Mexx2 írta: Szóval akkor a 2 féle baci megtelepedés miatt áll a többi mesterséges szűrőanyag fölött. Így van. Ebben voltak elsők és gyorsan levédették. Akkor ezzel kellett volna kezdeni, mert nem emlékszem, hogy ezt írták volna a kiértékelések közepette. Mindenesetre újból átnyálaztam. Mindenről nem tudhat mindenki. Atti volt a Sera gyárban...
2012. szeptember 21., péntek 21:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: Szóval akkor a 2 féle baci megtelepedés miatt áll a többi mesterséges szűrőanyag fölött. Így van. Ebben voltak elsők és gyorsan levédették. Akkor ezzel kellett volna kezdeni, mert nem emlékszem, hogy ezt írták volna a kiértékelések közepette. Mindenesetre újból átnyálaztam.
|
2012. szeptember 21., péntek 21:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: Szóval akkor a 2 féle baci megtelepedés miatt áll a többi mesterséges szűrőanyag fölött. Így van. Ebben voltak elsők és gyorsan levédették.
2012. szeptember 21., péntek 21:07 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Szóval akkor a 2 féle baci megtelepedés miatt áll a többi mesterséges szűrőanyag fölött.
|
2012. szeptember 21., péntek 20:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: Elolvastam a kiértékelős bejegyzéseket, és én azt vontam le, hogy a siporaxból 2 féle van. A dobozos és jobb minőségű és a kimért ami egy kicsit alúl marad. Porózitás szempontjából a siporax alúl maradt az eheim termékén viszont jobb az áramlása mint a substrat-nak és így a következtetés, hogy midkettő ugyanolyan jó szűrőanyag. Az eheim porózusabb viszont a lassabb áramlás nem kedvez a baciknak a siporax meg ezzel szemben kevésbé porózus mint az eheim de nagyon jó az áramlása így egyenlőek.
Én ezt vontam le.
A matrix meg a természetessége miatt mindkettő fölött áll. Olyan mint a Siporax szerkezete szerint egy féle létezik. A gyűrűk nagysága változó ami azt jelenti , hogy van kisebb és nagyobb és még nagyobb /tavi/ méretű siporax. Egy külső szűrőtartályába nagyon nem mind egy , mennyi szűrőanyagot tudsz elhelyezni. Nyilván egy nagyobb átmerőjű gyűrűből elég keveset Zárójelben jegyzem meg, hogy a neten literre árusítják a siporaxot és ha egy kereskedő tisztességtelen akkor literre is méri ki . Egy liter siporax 22 gramm bármilyen átmerőjű gyűrűből .... hogy tudjátok. A Siporax az egyetlen mesterséges szűrőanyag melyben az aerob és az anaerob bacik is meg tudnak telepedni. Bizony világszabadalom és fegyveresek védik a gyártás titkos mivoltát. A Seacem Matrix és a matrix Trop azért nagyszerű, mert a természet produkálta mindezt egy nagyobb gyártósoron , igaz , fegyveresek itt is előfordulnak itt -ott.
2012. szeptember 21., péntek 18:52 |
|
|