|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 20:32
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sancho írta: Milyen magasra nyomja a vizet? Illetve forgalmazza valaki? Márciusig nem szivesen várnék, attól türelmetlenebb vagyok. Amúgy be kell valljam - lehet korlátolt vagyok - de számolgatok, hasonlítgatok, de valamiért mindig az Eheim 2213-asnál lyukadok ki. Tudom, h egy 30 lityósba nem kellene ekkora, de valahogy ár-érték arányban ez a meggyőző a kicsik közül. Talán a szűrőtartálya lehetne nagyobb. Mi a tökért ilyen nehéz szűrőt választani??? Mindig csak azok a fránya kompromisszumok! Sajnos nem forgalmazza senki , mi próbálkoztunk vele és nagy sikere van . De ez egy próba rendelés volt. Az Eheim 2213 csapokkal visszafogva , jó szűrőanyaggal megtöltve nagyon jó választás .
2015. január 12., hétfő 21:16 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Milyen magasra nyomja a vizet? Illetve forgalmazza valaki? Márciusig nem szivesen várnék, attól türelmetlenebb vagyok.
Amúgy be kell valljam - lehet korlátolt vagyok - de számolgatok, hasonlítgatok, de valamiért mindig az Eheim 2213-asnál lyukadok ki. Tudom, h egy 30 lityósba nem kellene ekkora, de valahogy ár-érték arányban ez a meggyőző a kicsik közül. Talán a szűrőtartálya lehetne nagyobb.
Mi a tökért ilyen nehéz szűrőt választani??? Mindig csak azok a fránya kompromisszumok!
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 12., hétfő 20:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sancho írta: Köszönöm a tippeket. Őszintén szólva az akasztós szűrőktől "fázok". Gyorsan hozzáteszem: még sosem használtam, szóval lehet csak előítéletesség. Szemezgettem ugyanis az Eheim akasztós szűrőivel, de azt olvastam róluk, hogy már nem annyira csendesek...én viszont egy légtérben lennék este a nano aksival. Gondolom más egyéb akasztósra sem jellemző a hangtalanság. A másik amit linkeltél érdekelne. Totál nem ismerem ezt a márkát. Illetve a nevét már halottam, de túl sok véleményt sehol sem olvastam róla. Gondolom ekkora méretnél nem nagyon lehet elrontani egy szűrőt, hiszen kb egy házilag összedobott sem hordoz nagyobb rizikót. Két kérdés: 1.) mennyire halk 2.) lehet tudni hogy ez milyen magasra tudja felnyomni a vizet? El tudom rejteni az aksi alá??? 3.) rágugliztam, de árat nem találtam sehol. Előre is köszi. A linkelt szűrőből az első lenne Neked különösen alkalmas , de sajnos elfogyott az első szállítmány és márciusban jön a következő. A második is közül az Eheim akasztósa ami igazán megfelelő , hiszen az Eheimnek állítható a teljesítménye.
2015. január 12., hétfő 18:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sancho írta: Köszönöm a tippeket. Őszintén szólva az akasztós szűrőktől "fázok". Gyorsan hozzáteszem: még sosem használtam, szóval lehet csak előítéletesség. Szemezgettem ugyanis az Eheim akasztós szűrőivel, de azt olvastam róluk, hogy már nem annyira csendesek...én viszont egy légtérben lennék este a nano aksival. Gondolom más egyéb akasztósra sem jellemző a hangtalanság. A másik amit linkeltél érdekelne. Totál nem ismerem ezt a márkát. Illetve a nevét már halottam, de túl sok véleményt sehol sem olvastam róla. Gondolom ekkora méretnél nem nagyon lehet elrontani egy szűrőt, hiszen kb egy házilag összedobott sem hordoz nagyobb rizikót. Két kérdés: 1.) mennyire halk 2.) lehet tudni hogy ez milyen magasra tudja felnyomni a vizet? El tudom rejteni az aksi alá??? 3.) rágugliztam, de árat nem találtam sehol. Előre is köszi. A boltban csak ilyet szoktam látni, és mikor fölé hajoltam nem hallottam a hangját. Persze éjszaka más a helyzet.
_________________ K.Tamás
|
2015. január 12., hétfő 17:19 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Köszönöm a tippeket. Őszintén szólva az akasztós szűrőktől "fázok". Gyorsan hozzáteszem: még sosem használtam, szóval lehet csak előítéletesség. Szemezgettem ugyanis az Eheim akasztós szűrőivel, de azt olvastam róluk, hogy már nem annyira csendesek...én viszont egy légtérben lennék este a nano aksival. Gondolom más egyéb akasztósra sem jellemző a hangtalanság. A másik amit linkeltél érdekelne. Totál nem ismerem ezt a márkát. Illetve a nevét már halottam, de túl sok véleményt sehol sem olvastam róla. Gondolom ekkora méretnél nem nagyon lehet elrontani egy szűrőt, hiszen kb egy házilag összedobott sem hordoz nagyobb rizikót. Két kérdés: 1.) mennyire halk 2.) lehet tudni hogy ez milyen magasra tudja felnyomni a vizet? El tudom rejteni az aksi alá??? 3.) rágugliztam, de árat nem találtam sehol. Előre is köszi.
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 12., hétfő 16:54 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sancho írta: Úgy látom ez a topic bemondta az unalmast. Frissítésként szűrőjavaslatokat kérek szépen 30 literes aksihoz. Növény, garni. Az előbbieket úgy tervezem, h nem nagy fényigényűek lesznek, hogy leszorítsam a költségeimet. Aztán ki tudja... Szerintem vagy akasztós szűrő vagy egy kis külső szűrő mint pl ez. http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... -szuro?p=0http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... kulsoszuro
_________________ K.Tamás
|
2015. január 12., hétfő 15:14 |
|
|
Sancho
|
Úgy látom ez a topic bemondta az unalmast. Frissítésként szűrőjavaslatokat kérek szépen 30 literes aksihoz. Növény, garni. Az előbbieket úgy tervezem, h nem nagy fényigényűek lesznek, hogy leszorítsam a költségeimet. Aztán ki tudja...
|
2015. január 11., vasárnap 21:23 |
|
|
Gegob
|
tommyv írta: Kb. ugyan azt tudja mint a liberty, a boltban is sikeresen használja Papó.. Annyi, hogy ha újonnan veszed, a gyári töltetet próbáld kiszedni valamivel a kosárkából, mivel aktívszén van benne, ami hosszútávon nem előnyös .. Köszi, használtan sikerült beszereznem, egy komplett nanot, elég sok cucc van a csomagban amit nem fogok használni, hamarosan nyitok egy bazárt, és eladásra kínálok diszkont áron néhány dolgot, köztük lesznek növények is. És ez a szűrő is így sikerült, most kerámia van benne, de veszek bele egy komolyabb töltetet.
|
2014. március 3., hétfő 8:03 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gegob írta: Sziasztok Valakinek van tapasztalata a Haqos Flex 400 akasztós szurovel kapcsolatban? Van egy 15 literesem nagyon gyatya allapotban es arra szeretnek egy ilyet. Hamarosan ujrarendeznem es olyan akasztosat szeretnek ami nem tul böszme, es jol vegzi a dolgát egy 20-30 literes nanon is. Ehem libertit kizartam, semmilyen resze nem tetszik Köszönöm a segedelmet elore is! Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el Kb. ugyan azt tudja mint a liberty, a boltban is sikeresen használja Papó.. Annyi, hogy ha újonnan veszed, a gyári töltetet próbáld kiszedni valamivel a kosárkából, mivel aktívszén van benne, ami hosszútávon nem előnyös ..
2014. március 2., vasárnap 22:06 |
|
|
Gegob
|
Sziasztok Valakinek van tapasztalata a Haqos Flex 400 akasztós szurovel kapcsolatban? Van egy 15 literesem nagyon gyatya allapotban es arra szeretnek egy ilyet. Hamarosan ujrarendeznem es olyan akasztosat szeretnek ami nem tul böszme, es jol vegzi a dolgát egy 20-30 literes nanon is. Ehem libertit kizartam, semmilyen resze nem tetszik Köszönöm a segedelmet elore is! Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el
|
2014. március 1., szombat 23:03 |
|
|