|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:36
|
Szerző |
Üzenet |
Zsoca
Csatlakozott: 2014. december 27., szombat 20:15 Hozzászólások: 15
|
Sancho írta: papó írta: Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! Annyiért el is várható ez, nem? Lehet megégetnek érte, de ha már számít az ár, miért nem nézel meg egy Atman CF-600 -at? Nálam van egy CF 800 az árához képest meglepően jó anyagokból van. Gyakorlatilag hangtalanul működik. A szűrőanyagot tuningolni kell egy kicsit, de melyiknél nem. Ha jól teletömöd, akkor a 740 l/h -ból lesz kb 350-400 l/h és az még mindig több mint 10×-es forgtás. Ui: Én Hydor fan lettem, tehát Hydor Prof 150
|
2015. január 13., kedd 6:35 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... A siporax is nagyon jó.
_________________ K.Tamás
|
2015. január 12., hétfő 22:31 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
papó írta: Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! Annyiért el is várható ez, nem?
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 12., hétfő 21:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is
2015. január 12., hétfő 21:53 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra....
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 12., hétfő 21:44 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sancho írta: Mex Azt utána írtam a reakciómban, hogy a 2217-est csak példaként mondtam, (az ezen a fórumon dícsért Hydor 350 mellé, kvázi hasonló kategóriának) mert az elvekre voltam kíváncsi, amit a Hydor vs. Eheim összehasonlításban vallanak itt néhányan. Én jó ideje a kertész fórumát olvasgatom. Ezt itt nemrég fedeztem fel. Ott az ADA meg az Eheim létezik, más nem nagyon. Láttam, hogy itt szélesebb a spektrum javaslatok szempontjából. Egyszerűen kíváncsi voltam/vagyok az észrevételekre. A sok rizsa után: saját magam számára most egy 30 literes aksihoz keresek szűrőt. Ennek részleteit olvashatod a fenti posztokban. (Ennek egyik részlete a 2213-as.) Ezúton is köszönöm a segítő kommenteket! Tényleg este van már. Akkor kicsit még nehezítek a választáson. Ha jól tudom akkor gyárilag siporax van hozzá. http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... ro-130?p=0Ehhez pedig Matrix-od adnak hozzá. http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... ixtrop?p=0
|
2015. január 12., hétfő 21:38 |
|
|
Sancho
|
Mex Azt utána írtam a reakciómban, hogy a 2217-est csak példaként mondtam, (az ezen a fórumon dícsért Hydor 350 mellé, kvázi hasonló kategóriának) mert az elvekre voltam kíváncsi, amit a Hydor vs. Eheim összehasonlításban vallanak itt néhányan. Én jó ideje a kertész fórumát olvasgatom. Ezt itt nemrég fedeztem fel. Ott az ADA meg az Eheim létezik, más nem nagyon. Láttam, hogy itt szélesebb a spektrum javaslatok szempontjából. Egyszerűen kíváncsi voltam/vagyok az észrevételekre. A sok rizsa után: saját magam számára most egy 30 literes aksihoz keresek szűrőt. Ennek részleteit olvashatod a fenti posztokban. (Ennek egyik részlete a 2213-as.) Ezúton is köszönöm a segítő kommenteket!
|
2015. január 12., hétfő 21:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: Sancho írta: Milyen magasra nyomja a vizet? Illetve forgalmazza valaki? Márciusig nem szivesen várnék, attól türelmetlenebb vagyok. Amúgy be kell valljam - lehet korlátolt vagyok - de számolgatok, hasonlítgatok, de valamiért mindig az Eheim 2213-asnál lyukadok ki. Tudom, h egy 30 lityósba nem kellene ekkora, de valahogy ár-érték arányban ez a meggyőző a kicsik közül. Talán a szűrőtartálya lehetne nagyobb. Mi a tökért ilyen nehéz szűrőt választani??? Mindig csak azok a fránya kompromisszumok! Tegnap még 2217 volt. Most 2213? Lehet elírás volt Mexx
2015. január 12., hétfő 21:21 |
|
|
Sancho
|
Lehet az lesz végül. Egyszer már bevált ez a masina....Örülök, ha te is megerősítesz.
|
2015. január 12., hétfő 21:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Sancho írta: Milyen magasra nyomja a vizet? Illetve forgalmazza valaki? Márciusig nem szivesen várnék, attól türelmetlenebb vagyok. Amúgy be kell valljam - lehet korlátolt vagyok - de számolgatok, hasonlítgatok, de valamiért mindig az Eheim 2213-asnál lyukadok ki. Tudom, h egy 30 lityósba nem kellene ekkora, de valahogy ár-érték arányban ez a meggyőző a kicsik közül. Talán a szűrőtartálya lehetne nagyobb. Mi a tökért ilyen nehéz szűrőt választani??? Mindig csak azok a fránya kompromisszumok! Tegnap még 2217 volt. Most 2213?
|
2015. január 12., hétfő 21:19 |
|
|