|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:38
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: Bandesz_ írta: Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az. Rozsdamentes acélból tudnál csinálni. Mivel az Ada szűrők is úgy működnek mint a házi szűrők, csak rémházasok nem? Szerintem ha csináltatsz akkor is olcsóbban kijössz mintha vennél. Ami miatt nagyon jók az ada szűrők, hogy az árukban benne van a teljes boi rio töltet, plusz ada üveg ki és befolyók is. Azért így nem olyan rossz deal, bár így is rohadtul drága. Persze cserébe kb elpusztíthatatlan, max csövet, meg gumi tömítést kell cserélni és még az unokád is használhatja majd. Lehet persze építeni is, illetve van chihiros "márkanéven" másolata is( amihez viszont nem jár szerelék és biorio). Legyártatni sem olcsó, és kelleni fog mellé egy iwaki mágnespumpa is, mert azt a teljesítményt egy eheim sem adja vissza.
2015. március 30., hétfő 9:59 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Bandesz_ írta: Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az. Rozsdamentes acélból tudnál csinálni. Mivel az Ada szűrők is úgy működnek mint a házi szűrők, csak rémházasok nem? Szerintem ha csináltatsz akkor is olcsóbban kijössz mintha vennél.
_________________ K.Tamás
|
2015. március 30., hétfő 9:25 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
herbman írta: Bandesz_ írta: herbman írta: A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit. Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ? Mire gondolsz? Tetra feltöltő gomb? Eheimnél, ADA-nál valami? Kicsit homályosra sikeredett a kérdés. A Tetra és Eheim szűrőknél fellépő gondokra céloztam . A Tetra szűrőket lassan nem is merik kitakarítani , pót fedéltömítés nélkül . Én is egy "régi" használt 700-as tetrát vettem tavaly - az ára miatt. 15-ért megkaptam csövekkel, csapokkal együtt, gyáris szivaccsal, siporax-al töltve. Az eladó intézni tudta a szállítást, ami így ingyen volt. Most is úgy érzem, ennyiért megérte. Tehát én például ezért vettem. Nem vagyok egy tapasztalt akvarista, de idővel tuti mindegyiknek lesz valami baja, egyik sem örök életű (sajnos). Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az.
|
2015. március 30., hétfő 9:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
herbman írta: A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit. Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ? A kérdéseidre talán itt is választ kapsz , ellenben a másik fórumra vonatkozó kérdéseidet ott kell feltegyed . Sót....határozottan kérlek erre.
2015. március 30., hétfő 8:30 |
|
|
herbman
Csatlakozott: 2011. szeptember 8., csütörtök 11:06 Hozzászólások: 62
|
Bandesz_ írta: herbman írta: A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit. Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ? Mire gondolsz? Tetra feltöltő gomb? Eheimnél, ADA-nál valami? Kicsit homályosra sikeredett a kérdés. A Tetra és Eheim szűrőknél fellépő gondokra céloztam . A Tetra szűrőket lassan nem is merik kitakarítani , pót fedéltömítés nélkül .
|
2015. március 29., vasárnap 17:07 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
herbman írta: A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit. Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ? Mire gondolsz? Tetra feltöltő gomb? Eheimnél, ADA-nál valami? Kicsit homályosra sikeredett a kérdés.
|
2015. március 29., vasárnap 8:21 |
|
|
herbman
Csatlakozott: 2011. szeptember 8., csütörtök 11:06 Hozzászólások: 62
|
A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit. Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ?
|
2015. március 28., szombat 21:59 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Ok. Jól át akarok gondolni mindent, úgyhogy sajna még nem holnap lesz. De nem felejtem el.
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 13., kedd 18:50 |
|
|
Zsoca
Csatlakozott: 2014. december 27., szombat 20:15 Hozzászólások: 15
|
Sancho írta: Zsoca írta: Sancho írta: papó írta: Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! Annyiért el is várható ez, nem? Lehet megégetnek érte, de ha már számít az ár, miért nem nézel meg egy Atman CF-600 -at? Nálam van egy CF 800 az árához képest meglepően jó anyagokból van. Gyakorlatilag hangtalanul működik. A szűrőanyagot tuningolni kell egy kicsit, de melyiknél nem. Ha jól teletömöd, akkor a 740 l/h -ból lesz kb 350-400 l/h és az még mindig több mint 10×-es forgtás. Ui: Én Hydor fan lettem, tehát Hydor Prof 150 Miért égetnének meg? Ha más meg is, én nem... Wow! Összehasonlításban - adatok alapján - tényleg pariban van az Eheim 2213-assal. A szűrőtérfogata jelentősen jobb (Atman: 4.8L, Eheim: 3L), gyári teljesítményben szintén sokkal jobb (Atman: 740L/h, Eheim: 440L/h), a garancia ugyancsak mellette szól (Atman: 4 év, Eheim: 3 év), s úgy látom egyedül a fogyasztás az, amiben gyengébb (Atman: 11w, Eheim: 8w). Ráadásul találtam az Atman 600-asból ócccsón a vaterán. 16 660 pénzér'. Én a feltüntetett szűrőanyagokat kb. úgy veszem mintha nem is lenne (szivacs, Aquatec Bakto-Max, vagy Ista Compact Bioball, lávakő, perlonvatta), de Ehemből is a töltet nélkülit venném szerintem, hogy én válogathassam össze hozzá a szűrőanyagot. Ilyen szempontból 910 Ft-al az Eheim a "jobb", de ennyi pénzkülönbözet nem befolyásolhatja a döntést. Köszi Zsoca!!!!! Embörök! Még most szóljatok, ha fontos ellenérvek vannak az Atmannal szemben! Örülök, ha segítettem. Viszont most már kíváncsi vagyok. Légy szíves majd írd le mit vettél és milyen tapasztalatod van.
|
2015. január 13., kedd 18:44 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Zsoca írta: Sancho írta: papó írta: Sancho írta: Rá se ránt! És köszi a további ötleteket. Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra.... Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! Annyiért el is várható ez, nem? Lehet megégetnek érte, de ha már számít az ár, miért nem nézel meg egy Atman CF-600 -at? Nálam van egy CF 800 az árához képest meglepően jó anyagokból van. Gyakorlatilag hangtalanul működik. A szűrőanyagot tuningolni kell egy kicsit, de melyiknél nem. Ha jól teletömöd, akkor a 740 l/h -ból lesz kb 350-400 l/h és az még mindig több mint 10×-es forgtás. Ui: Én Hydor fan lettem, tehát Hydor Prof 150 Miért égetnének meg? Ha más meg is, én nem... Wow! Összehasonlításban - adatok alapján - tényleg pariban van az Eheim 2213-assal. A szűrőtérfogata jelentősen jobb (Atman: 4.8L, Eheim: 3L), gyári teljesítményben szintén sokkal jobb (Atman: 740L/h, Eheim: 440L/h), a garancia ugyancsak mellette szól (Atman: 4 év, Eheim: 3 év), s úgy látom egyedül a fogyasztás az, amiben gyengébb (Atman: 11w, Eheim: 8w). Ráadásul találtam az Atman 600-asból ócccsón a vaterán. 16 660 pénzér'. Én a feltüntetett szűrőanyagokat kb. úgy veszem mintha nem is lenne (szivacs, Aquatec Bakto-Max, vagy Ista Compact Bioball, lávakő, perlonvatta), de Ehemből is a töltet nélkülit venném szerintem, hogy én válogathassam össze hozzá a szűrőanyagot. Ilyen szempontból 910 Ft-al az Eheim a "jobb", de ennyi pénzkülönbözet nem befolyásolhatja a döntést. Köszi Zsoca!!!!! Embörök! Még most szóljatok, ha fontos ellenérvek vannak az Atmannal szemben!
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 13., kedd 7:30 |
|
|