Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:38

Hozzászólás a témához  [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Következő
 Milyen szűrőt vegyek? 
Szerző Üzenet

Mexx2 írta:
Bandesz_ írta:
Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az. :lol:

Rozsdamentes acélból tudnál csinálni.
Mivel az Ada szűrők is úgy működnek mint a házi szűrők, csak rémházasok nem?
Szerintem ha csináltatsz akkor is olcsóbban kijössz mintha vennél.

Ami miatt nagyon jók az ada szűrők, hogy az árukban benne van a teljes boi rio töltet, plusz ada üveg ki és befolyók is. Azért így nem olyan rossz deal, bár így is rohadtul drága. :P Persze cserébe kb elpusztíthatatlan, max csövet, meg gumi tömítést kell cserélni és még az unokád is használhatja majd. :D

Lehet persze építeni is, illetve van chihiros "márkanéven" másolata is( amihez viszont nem jár szerelék és biorio). Legyártatni sem olcsó, és kelleni fog mellé egy iwaki mágnespumpa is, mert azt a teljesítményt egy eheim sem adja vissza.

2015. március 30., hétfő 9:59
Sasszem

Bandesz_ írta:
Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az. :lol:

Rozsdamentes acélból tudnál csinálni.
Mivel az Ada szűrők is úgy működnek mint a házi szűrők, csak rémházasok nem?
Szerintem ha csináltatsz akkor is olcsóbban kijössz mintha vennél.

2015. március 30., hétfő 9:25

herbman írta:
Bandesz_ írta:
herbman írta:
A másik fórumon olvasom az ott preferált szűrők problémáit.
Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ?

Mire gondolsz? Tetra feltöltő gomb? Eheimnél, ADA-nál valami? Kicsit homályosra sikeredett a kérdés.

A Tetra és Eheim szűrőknél fellépő gondokra céloztam .
A Tetra szűrőket lassan nem is merik kitakarítani , pót fedéltömítés nélkül .

Én is egy "régi" használt 700-as tetrát vettem tavaly - az ára miatt. 15-ért megkaptam csövekkel, csapokkal együtt, gyáris szivaccsal, siporax-al töltve. Az eladó intézni tudta a szállítást, ami így ingyen volt. :D
Most is úgy érzem, ennyiért megérte. Tehát én például ezért vettem.

Nem vagyok egy tapasztalt akvarista, de idővel tuti mindegyiknek lesz valami baja, egyik sem örök életű (sajnos). Én pl. a masszív felépítésért vennék ADA szűrőt - amint "rám szakad a bank". Persze az is lehet, hogy azoknak a szűrőknek beszélhetünk a hibáiról, amiket sokan használnak; ha mindenki japó szűrőt használna, lehet arról is kiderülne ez-az. :lol:

2015. március 30., hétfő 9:14
Adminisztrátor

herbman írta:
Arra adjatok választ , amennyiben tudja a vevő , nem a legjobb amit megvásárol, mi a fenéért veszi meg mégis ?

A kérdéseidre talán itt is választ kapsz , ellenben a másik fórumra vonatkozó kérdéseidet ott kell feltegyed .
Sót....határozottan kérlek erre.

2015. március 30., hétfő 8:30

Bandesz_ írta:
herbman írta:

Mire gondolsz? Tetra feltöltő gomb? Eheimnél, ADA-nál valami? Kicsit homályosra sikeredett a kérdés.

A Tetra és Eheim szűrőknél fellépő gondokra céloztam .
A Tetra szűrőket lassan nem is merik kitakarítani , pót fedéltömítés nélkül .

2015. március 29., vasárnap 17:07

herbman írta:

2015. március 29., vasárnap 8:21

2015. március 28., szombat 21:59

Ok. :-) Jól át akarok gondolni mindent, úgyhogy sajna még nem holnap lesz. :-) De nem felejtem el.

2015. január 13., kedd 18:50

Sancho írta:
Zsoca írta:
Sancho írta:
papó írta:
Sancho írta:
Rá se ránt! :-) És köszi a további ötleteket.

Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra....

Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is :)

Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! :-D Annyiért el is várható ez, nem? :-D

Lehet megégetnek érte, de ha már számít az ár, miért nem nézel meg egy Atman CF-600 -at?
Nálam van egy CF 800 az árához képest meglepően jó anyagokból van. Gyakorlatilag hangtalanul működik. A szűrőanyagot tuningolni kell egy kicsit, de melyiknél nem.
Ha jól teletömöd, akkor a 740 l/h -ból lesz kb 350-400 l/h és az még mindig több mint 10×-es forgtás.

Ui: Én Hydor fan lettem, tehát Hydor Prof 150 :)

Miért égetnének meg? Ha más meg is, én nem...:-)

Wow! Összehasonlításban - adatok alapján - tényleg pariban van az Eheim 2213-assal. A szűrőtérfogata jelentősen jobb (Atman: 4.8L, Eheim: 3L), gyári teljesítményben szintén sokkal jobb (Atman: 740L/h, Eheim: 440L/h), a garancia ugyancsak mellette szól (Atman: 4 év, Eheim: 3 év), s úgy látom egyedül a fogyasztás az, amiben gyengébb (Atman: 11w, Eheim: 8w).

Ráadásul találtam az Atman 600-asból ócccsón a vaterán. 16 660 pénzér'. :-)

Én a feltüntetett szűrőanyagokat kb. úgy veszem mintha nem is lenne (szivacs, Aquatec Bakto-Max, vagy Ista Compact Bioball, lávakő, perlonvatta), de Ehemből is a töltet nélkülit venném szerintem, hogy én válogathassam össze hozzá a szűrőanyagot. Ilyen szempontból 910 Ft-al az Eheim a "jobb", de ennyi pénzkülönbözet nem befolyásolhatja a döntést.

Köszi Zsoca!!!!! Embörök! Még most szóljatok, ha fontos ellenérvek vannak az Atmannal szemben! :-D

Örülök, ha segítettem. Viszont most már kíváncsi vagyok. Légy szíves majd írd le mit vettél és milyen tapasztalatod van.

2015. január 13., kedd 18:44

Zsoca írta:
Sancho írta:
papó írta:
Sancho írta:
Rá se ránt! :-) És köszi a további ötleteket.

Igen, a Tetra400-ast én is néztem. Egész jónak tűnik. A két link közül inkább az lenne a nyerő számomra. (Már csak a Mátrix miatt is. Bár tudásom kicsi, de ha jól gondolom ez az egyik legjobbnak tartott bio cucc.) A Tetrával kapcsolatban az egyetlen bizonytalansági tényező - számomra - az, amit épp ezen a fórumon olvastam egy, vagy két embertől. Azaz, hogy viszonylag gyakran hordják garanciális javításra....

Hmm ha nem a pénztárcát nézzük akkor a Hydor prof legkisebb szűrője nagyon ráver egy 2213 ra , lévén vannak kényelmi szempontok is :)

Elhiszem. Ránéztem a Hydor 150-esre, s egyértelműen látszik a számokon. Na de 12 ezer a különbség!!! :-D Annyiért el is várható ez, nem? :-D

Lehet megégetnek érte, de ha már számít az ár, miért nem nézel meg egy Atman CF-600 -at?
Nálam van egy CF 800 az árához képest meglepően jó anyagokból van. Gyakorlatilag hangtalanul működik. A szűrőanyagot tuningolni kell egy kicsit, de melyiknél nem.
Ha jól teletömöd, akkor a 740 l/h -ból lesz kb 350-400 l/h és az még mindig több mint 10×-es forgtás.

Ui: Én Hydor fan lettem, tehát Hydor Prof 150 :)

Miért égetnének meg? Ha más meg is, én nem...:-)

Wow! Összehasonlításban - adatok alapján - tényleg pariban van az Eheim 2213-assal. A szűrőtérfogata jelentősen jobb (Atman: 4.8L, Eheim: 3L), gyári teljesítményben szintén sokkal jobb (Atman: 740L/h, Eheim: 440L/h), a garancia ugyancsak mellette szól (Atman: 4 év, Eheim: 3 év), s úgy látom egyedül a fogyasztás az, amiben gyengébb (Atman: 11w, Eheim: 8w).

Ráadásul találtam az Atman 600-asból ócccsón a vaterán. 16 660 pénzér'. :-)

Én a feltüntetett szűrőanyagokat kb. úgy veszem mintha nem is lenne (szivacs, Aquatec Bakto-Max, vagy Ista Compact Bioball, lávakő, perlonvatta), de Ehemből is a töltet nélkülit venném szerintem, hogy én válogathassam össze hozzá a szűrőanyagot. Ilyen szempontból 910 Ft-al az Eheim a "jobb", de ennyi pénzkülönbözet nem befolyásolhatja a döntést.

Köszi Zsoca!!!!! Embörök! Még most szóljatok, ha fontos ellenérvek vannak az Atmannal szemben! :-D

2015. január 13., kedd 7:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Következő