Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Térfogata is az Atman-nak nagyobb.
|
2012. november 2., péntek 19:21 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Plusz: a tetratec csövezése szögletes,ami sokat ront az áramláson.
|
2012. november 2., péntek 19:20 |
|
|
AQViktor
|
stevo írta: Közben összehasonlítottam a két szűrőt (Tetra és Atman): - árban szinte megegyeznek - mindkettőben kell cserélni a szűrőanyagokat idővel - teljesítményben ugyanaz - űrtartalom ??? - fogyasztásban jobb a tetratec - automata légtelenítő tetratec - több garancia atman - alkatrészek atman olcsóbb - csövezés tetratec szebb Az automata légtelenítő negatívum is lehet, elég könnyen tönkre tud menni. A Tetranál az alkatrészek is elég "gagyik".
|
2012. november 2., péntek 19:18 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Közben összehasonlítottam a két szűrőt (Tetra és Atman): - árban szinte megegyeznek - mindkettőben kell cserélni a szűrőanyagokat idővel - teljesítményben ugyanaz - űrtartalom ??? - fogyasztásban jobb a tetratec - automata légtelenítő tetratec - több garancia atman - alkatrészek atman olcsóbb - csövezés tetratec szebb
|
2012. november 1., csütörtök 21:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevo írta: papó írta: A Sera :http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/szuro-aramoltato/kulso-szurok/sera-kulso-szurok/sera-fil-bioactive-kulso-szuro-250?p=0 és az Atmann :http://www.aquadepo.hu/product_info.php/atman-at-3336-aqua-pro-evo-2208-full-p-5733 Is jó választás. Az utóbbiban nincs töltet , de Matrix-Trop pal csúcsra fejlesztheted. Hozzáteszem minkét márka stabilabba a Tetra szűrőknél. A Sera nem annyira szimpatikus nekem. De az atman annál inkább. Igazából néztem Eheim-eket is, de ebben a kategóriában csak jóval gyengébbek jöttek szóba. A 2215 is gyenguszka, az eco szériáról nem is beszélve. A Tetratec EX700 és az Atman 3336 között filózom erősen. Barátomnak vettünk 3338-at és nagyon jó kis cucc volt, jó áron. Ahogy írtam is EX1200 meg most is halkan teszi a dolgát mellettem, tehát nekem az is tetszik. Most is két Tetra szűrő van nálunk javítani. de természetesen mindenki a saját tapasztalatából indul ki. Az Atman ról semmi rosszat nem tudok mondani. A Sera miért nem szimpi ? Igaz nincs rendes marketingje , de jó kis cucc gazdagon szerelve.
2012. november 1., csütörtök 21:17 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: A Sera :http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/szuro-aramoltato/kulso-szurok/sera-kulso-szurok/sera-fil-bioactive-kulso-szuro-250?p=0 és az Atmann :http://www.aquadepo.hu/product_info.php/atman-at-3336-aqua-pro-evo-2208-full-p-5733 Is jó választás. Az utóbbiban nincs töltet , de Matrix-Trop pal csúcsra fejlesztheted. Hozzáteszem minkét márka stabilabba a Tetra szűrőknél. A Sera nem annyira szimpatikus nekem. De az atman annál inkább. Igazából néztem Eheim-eket is, de ebben a kategóriában csak jóval gyengébbek jöttek szóba. A 2215 is gyenguszka, az eco szériáról nem is beszélve. A Tetratec EX700 és az Atman 3336 között filózom erősen. Barátomnak vettünk 3338-at és nagyon jó kis cucc volt, jó áron. Ahogy írtam is EX1200 meg most is halkan teszi a dolgát mellettem, tehát nekem az is tetszik.
|
2012. november 1., csütörtök 21:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
stevo írta: Hamarosan külső szűrővásárlás előtt állok, ezért kérnék egy kis segítséget. A biotóp akváriumomhoz gondoltam pár komolyabb halat, amit szeretnék sokáig nézegetni, így egy harmatos belső szűrő már nem elég, cél a minél nagyobb felület. Mivel elég rég bújtam a fórumokat ezen a téren, akkor Tetratec EX1200-at vettem, bő 1 éve, kb. 22k-ért, nem tudom mi számít jó vételnek. De állam leesett, amikor láttam hogy már 40k-hoz közelít ez a jószág... Amit meg kell oldania: - kb. nettó 100 literes aksi - halas - kevés növénnyel - homok aljzat (nemtom számít-e?) - 80 cm hossz, elegendő flow - minél nagyobb térfogat - árban kb. 20-25k maximum a keret. Mit ajánlanátok? Használt is lehet, zsír új is. Köszi előre is. A Sera :http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/szuro-aramoltato/kulso-szurok/sera-kulso-szurok/sera-fil-bioactive-kulso-szuro-250?p=0 és az Atmann :http://www.aquadepo.hu/product_info.php/atman-at-3336-aqua-pro-evo-2208-full-p-5733 Is jó választás. Az utóbbiban nincs töltet , de Matrix-Trop pal csúcsra fejlesztheted. Hozzáteszem minkét márka stabilabba a Tetra szűrőknél.
2012. november 1., csütörtök 21:05 |
|
|
stevo
|
Hamarosan külső szűrővásárlás előtt állok, ezért kérnék egy kis segítséget. A biotóp akváriumomhoz gondoltam pár komolyabb halat, amit szeretnék sokáig nézegetni, így egy harmatos belső szűrő már nem elég, cél a minél nagyobb felület. Mivel elég rég bújtam a fórumokat ezen a téren, akkor Tetratec EX1200-at vettem, bő 1 éve, kb. 22k-ért, nem tudom mi számít jó vételnek. De állam leesett, amikor láttam hogy már 40k-hoz közelít ez a jószág... Amit meg kell oldania: - kb. nettó 100 literes aksi - halas - kevés növénnyel - homok aljzat (nemtom számít-e?) - 80 cm hossz, elegendő flow - minél nagyobb térfogat - árban kb. 20-25k maximum a keret. Mit ajánlanátok? Használt is lehet, zsír új is. Köszi előre is.
|
2012. november 1., csütörtök 20:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Feci76 írta: Sziasztok
Végül is egy JBL 901 e grenn.-t vettem ami már 3 hete üzemel is. Én meg vagyok elégedve vele az akvárium vize sokkal tisztább mint a hydorral+a belső szűrővel volt. Hangja szinte semmi sincs 60l vizet pontosan 5 perc alatt nyomott be az akváriumba külső hordóból, tehát 720l / órát tud kb. teljes töltettel. A JBL-es tölteten csak annyit változtattam, hogy a kerámiagyürüket kicseréltem siporakszra. Nem volt rossz döntés.
2012. június 14., csütörtök 19:10 |
|
|
Feci76
|
Sziasztok
Végül is egy JBL 901 e grenn.-t vettem ami már 3 hete üzemel is. Én meg vagyok elégedve vele az akvárium vize sokkal tisztább mint a hydorral+a belső szűrővel volt. Hangja szinte semmi sincs 60l vizet pontosan 5 perc alatt nyomott be az akváriumba külső hordóból, tehát 720l / órát tud kb. teljes töltettel. A JBL-es tölteten csak annyit változtattam, hogy a kerámiagyürüket kicseréltem siporakszra.
|
2012. június 14., csütörtök 12:20 |
|
|