Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni...
|
2012. november 3., szombat 18:20 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
AZ egyik szűrőm most is Tetra EX600. A gagyi alkatrészeket arra írtam, hogy a szűrőkosár szorul, a műanyagrács el van deformálódva, az adaptert pedig alig lehet kivenni a helyéről. A pipa nem szép félköríves, hanem "szögletesen" kanyarodik, ami fojtja az áramlást.
|
2012. november 2., péntek 21:09 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Az Atman szűrőket nem ismerem így azokról nem tudok nyilatkozni. AQViktor írta: Plusz:a tetratec csövezése szögletes,ami sokat ront az áramláson. Ezt nem értem,mi benne a szögletes? A feltöltője nálam is gyenge pont volt,és hiába volt az odafigyelés mégis tönkre ment-beszorult.De ennek ellenére is teszi a dolgát,csak maradt az orális feltöltés Szűrő anyagok cserélve lettek,és így is elég szép vízhozama van.
|
2012. november 2., péntek 20:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
HUGO írta: Hát nem tudom... Az enyém 3 éves, de még semmi bajom nem volt vele! Kopp-kopp. Egyedül a szűrőanyagot cseréltem benne. Természetes Hugó ! Azért is írtam szériáról. Egyik ilyen- másik olyan , tudod mint az autóknál Nálunk is van olyan Tetra szűrő a boltban amely már öreg mint az ország út olyan "békebeli " soha nem volt semmi probléma vele. Az is lehetséges , hogy a Tetra áttette másik országba a gyártósorát/ teszem fel Kína / és azóta van némelyikkel gond.
2012. november 2., péntek 20:30 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hát nem tudom... Az enyém 3 éves, de még semmi bajom nem volt vele! Kopp-kopp. Egyedül a szűrőanyagot cseréltem benne.
_________________ Pé.Zoli
|
2012. november 2., péntek 20:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
HUGO írta: AQViktor írta: A Tetranál az alkatrészek is elég "gagyik". Miért is gagyi? Volt már ilyen szűrőd? Elég törékeny -sérülékeny néhány alkatrésze. Raktáron kell tartsuk pld. a csőcsatlakozások menetes részét , mert napi szinten keresik. Volt olyan széria amelynek a csőcsatlakozása a szűrőben ovális volt ! Persze , hogy nehezen jöttünk rá a sokadik tömítő gyűrű kicserélése után , hogy miért is engedi a vizet. Gondolom itt is van olyan széria amely kevésbé sikerül. Az Eheim szűrőknél is sikerült piacra dobni pár kevésbé jó cuccot. Akinek a bútora vagy a parkettája tönkre megy az kevésbé megértő
2012. november 2., péntek 20:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mondjuk 20-25 ezres kategóriában nem nagyon lehet nézelődni.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 2., péntek 20:11 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: A Tetranál az alkatrészek is elég "gagyik". Miért is gagyi? Volt már ilyen szűrőd?
_________________ Pé.Zoli
|
2012. november 2., péntek 20:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: stevo írta: Közben összehasonlítottam a két szűrőt (Tetra és Atman): - árban szinte megegyeznek - mindkettőben kell cserélni a szűrőanyagokat idővel - teljesítményben ugyanaz - űrtartalom ??? - fogyasztásban jobb a tetratec - automata légtelenítő tetratec - több garancia atman - alkatrészek atman olcsóbb - csövezés tetratec szebb Az automata légtelenítő negatívum is lehet, elég könnyen tönkre tud menni. A Tetranál az alkatrészek is elég "gagyik". Miért az Atmannak minőségi alkatrészei vannak? Az Atman igen jó cucc.
2012. november 2., péntek 19:48 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: stevo írta: Közben összehasonlítottam a két szűrőt (Tetra és Atman): - árban szinte megegyeznek - mindkettőben kell cserélni a szűrőanyagokat idővel - teljesítményben ugyanaz - űrtartalom ??? - fogyasztásban jobb a tetratec - automata légtelenítő tetratec - több garancia atman - alkatrészek atman olcsóbb - csövezés tetratec szebb Az automata légtelenítő negatívum is lehet, elég könnyen tönkre tud menni. A Tetranál az alkatrészek is elég "gagyik". Miért az Atmannak minőségi alkatrészei vannak?
_________________ K.Tamás
|
2012. november 2., péntek 19:42 |
|
|